
SISOTE Viranomaisvalvonta ja -ohjaus
Asiakkaiden ja heidän kanssaan työtä tekevien ammattilaisten välinen yhteistyö on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sivistyksen toimialalla tuotettavien palvelujen ydin. Toimintaympäristöllä ja sen muutoksilla on systeemisiä vaikutuksia näihin vuorovaikutussuhteisiin ja asiakkaan saaman palvelun laatuun.
Parhaillaan toimeenpanovaiheessa oleva historiallinen soteuudistus ja siihen liittyvät muutokset vaikuttavat kaikkiin toimijoihin. Perustehtävälähtöinen tarkastelu antaa tukevan lähtökohdan alojen viranomaisvalvonnan ja ohjauksen tehtäviin sekä niihin liittyvien käytännön ongelmien ratkaisuun. Koulutukseen osallistuminen mahdollistaa vaativissa valvonnan vastuutehtävissä toimiville ajantasaisen ja kehittyvän tietoperustan vahvistamisen yhteisen, työnohjauksellisen vertaisoppimisprosessin muodossa.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien ajantasaista ja sote-muutoksen myötä voimakkaassa muutoksessa olevaa tietoperustaa viranomaisvalvonnan ja -ohjauksen vastuutehtävistä edustamallaan toimialalla (sivistysala, sosiaaliala tai terveysala). Tietoperustan vahvistamisen ohella tavoitteena on tukea valvontavastuussa toimivien viranhaltijoiden asiakaslähtöistä ja perustehtävälähtöistä työskentelyorientaatiota.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen laajuus on 15 op, sisältäen seuraavat osat:
Viranomaisvalvonta ja -ohjaus muuttuvassa SISOTE -toimintaympäristössä, 5 op, koulutuspäivät 16.9. ja 25.11.2022
- Tietoperusta muutoksessa
- Valvontavastuu ja oma työorientaatio 1/3
- 3 x 1,5 tunnin työnohjauksellinen vertaisoppimisprosessi pienryhmissä
Valvonnan ja ohjauksen erityispiirteet SISOTE-aloilla, 5 op, koulutuspäivät 13.1. ja 31.3.2023
- SISOTE-valvonnan erityispiireet
- Valvontavastuu ja oma työorientaatio 2/3
- 3 x 1,5 tunnin työnohjauksellinen vertaisoppimisprosessi pienryhmissä
Asiakaslähtöiset palvelut, 5 op, koulutuspäivät 3.4. ja 2.6.2023
- Viranomaisvalvonnan toimintaa ohjaava ja kehittävä vaikutus
- Valvontavastuu ja oma työorientaatio 3/3
- 3 x 1,5 tunnin työnohjauksellinen vertaisoppimisprosessi pienryhmissä
Koulutuksen toteutus
Jokaiseen opintojaksoon sisältyy kaksi lähipäivää HAMK:n Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa tai etäosallistuminen Zoom-yhteyden kautta. Lähipäivien välissä työskennellään itsenäisesti sekä vuorovaikutteisesti Learn-oppimisympäristössä. Osallistuja reflektoi omaa valvontavastuutaan ja syventää työorientaatiotaan koulutuksen aikana kirjallisuutta ja muuta lähdeaineistoa käyttäen. Osallistuja laatii työskentelyyn orientoivia ja tietoperustaan vahvistavia tehtäviä (osa itsenäisiä, osa vuorovaikutteisia).
Jokaisen opintojakson lähiopetuspäivien välissä osallistujat työskentelevät työnohjauksellisissa vertaisoppimisryhmissä opettajan johdolla joko verkossa tai Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa kokoontuvissa pienryhmissä. Osallistuja dokumentoi oman reflektiivisen prosessinsa tulokset (vaiheet 1-3). Valvontavastuu ja oma työorientaatio -oppimistehtävään. Oppimistehtävän tavoitteena on tehdä näkyväksi valvontatoiminnan osaamista sekä edelleen kehittää valvontatoiminnan asiakaslähtöisiä prosesseja. Oppimistehtävän tulokset esitellään koko ryhmälle kunkin opintojakson toisen lähipäivän aikana.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta SISOTE Viranomaisvalvonta ja -ohjaus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.Kohderyhmä
Viranomaisvalvontatehtävissä SISOTE -toimialoilla (sivistysala, sosiaaliala ja/tai terveysala) toimivat henkilöt ja viranhaltijat tai niihin tehtäviin mahdollisesti siirtymässä olevat henkilöt. Kuntien sekä 1.1.2023 alkaen hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle kuuluvien palveluiden valvonnasta ja ohjauksesta vastaavat henkilöt ja viranhaltijat.
Mikäli koulutukseen osallistujat toivovat mahdollisuutta työskennellä esimerkiksi oman organisaationsa jäsenistä koostuvana ryhmänä Zoom-yhteydellä järjestettävien koulutuspäivien aikana, on tätä varten mahdollisuus järjestää tila HAMK:n Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa. Tuo esille tätä koskeva mahdollinen toiveesi jo koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä!
Aikataulu
16.9.2022–2.6.2023
Koulutuksessa on 6 koulutuspäivää kello 9.00–15.30.
Koulutuspaikka
Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna.
Koulutuspaikkakunta on Hämeenlinna, mutta koulutukseen on mahdollista osallistua kokonaan etäyhteyksin.
Kouluttaja
Vastuukouluttaja, lehtori Raija Koskisella on pitkä ja monipuolinen kokemus sosiaalialan asiakastyöstä sekä alan kehittämis-, asiantuntija- ja johtamistehtävistä.
Hämeen ammattikorkeakoulussa Koskinen on työskennellyt vuodesta 2016 lukien. Työssäoloaikanaan hän on vastannut muun muassa lastensuojelutyön 30 op:n laajuisesta erikoistumiskoulutuksesta, jossa lukuvuoden 2021–2022 aikana opiskelee viides koulutusryhmä. Opetustyönsä ohella hän toimii sivutoimisena asiantuntijajäsenenä Hämeenlinnan ja Helsingin hallinto-oikeuksissa lastensuojelua, kehitysvammahuoltoa ja adoptiota koskevissa asioissa.
Koulutustaustaltaan Koskinen on monitieteisesti verkostoitunut ja käytäntöteoreettisesti orientoitunut sosiologi (VTM), työnohjaaja STOry sekä sosiaalityön väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on suorittanut myös muun muassa akateemisen yrittäjätutkinnon Helsingin kauppakorkeakoulun pienyrityskeskuksessa. Luottamustehtävissä Koskinen toimii Suomen työnohjaajat ry:ssä sekä sosiologian maailmanjärjestössä.
Kustannukset
Koulutuksen kokonaishinta on 1854 € + alv 24 %.
Hinta on mahdollista maksaa 4 erässä (4 x 463,50 € + alv 24 %).
Peruutusehdot:
Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi.
Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 40 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä, laskutetaan koko koulutuksen hinta.
Ota yhteyttä
Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) monialainen työelämän kouluttaja
Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK on monialainen aikuisten ja nuorten kouluttaja, joka tarjoaa laajalla koulutusohjelmavalikoimallaan monipuolisen, elinkeinoelämän kanssa verkottuneen oppimisympäristön. HAMK toimii neljällä seutukunnalla ja palvelee kahden miljoonan asukkaan työssäkäyntialuetta. Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) on HAMKin tytäryhtiö. Koulutuspalveluiden asiantuntijana HAMK haluaa olla tukemassa...
Yhteystiedot
Hämeen ammattikorkeakoulu
Nuorten psyykkiseksi valmentajaksi?
Nuorten psyykkinen valmentaja -koulutus on voimaannuttava ja työnohjauksellinen. Ilmoittaudu 25.8. alkavaan ratkaisukeskeisen valmentajan koulutukseen!
Saadaksesi lisätietoa aiheesta SISOTE Viranomaisvalvonta ja -ohjaus täytä seuraavat tiedot: