Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Draamakasvatuksen perusopinnot, 25 op JY

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
1 vuosi
590 EUR (arvonlisäverotonta)
30.9.2022
Haku päättyy: 18.9.2022
   
Lähiopetus
Riihimäki
Tutkinto

Draamakasvatuksen perusopinnot, 25 op JY

Draamakasvatuson taidekasvatuksellinen ja kokemuksellinen oppiaine. Siinä opiskellaan ja tutkitaan draaman ja teatterin keinoja opetus- ja kasvatustyössä sekä draamaa taideaineena eri kasvatus- ja oppimisympäristöissä. Oppiaineena se rakentuu sosiokulttuuriseen ja yhteisölliseen oppimiseen ja korostaa taiteen osallistavaa ja tutkivaa roolia. Opiskelussa korostuu teorian ja käytännön tiivis vuorovaikutus: lähijaksojen toiminnalliset jaksot nivotaan teoriaan oppimistehtävissä. Opiskeluprosessissa vuorottelevat siis yksilöllinen työskentely sekä ryhmässä oppiminen.

Perusopinnoissa rakennetaan omien taitojen kehittämisen kautta käytännöllis-teoreettinen orientaatio draamaopettajuuteen ja luodaan yleiskuva draamakasvatuksen eri työtavoista ja genreistä sekä opiskellaan esittävän ja osallistavan draaman tekemisen ja ohjaamisen perusteita. Opiskelu muodostuu 15 tunnin mittaisista toiminnallisista lähijaksoista, jolloin perehdyt käytännön harjoituksin ja keskusteluin opiskeltavaan asiaan. Oppimistehtävillä syvennät lähijaksojen asioita. Läpi opiskeluprosessin arvioit omaa oppimistasi oppimispäiväkirjan avulla. Perusopintojen jälkeen on mahdollisuus hakea 35 opintopisteen laajuisiin aineopintoihin, jotka syventävät tietoja ja taitoja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Draamakasvatuksen perusopinnot, 25 op JY, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Draamakasvatuksen perusopinnot sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita draamasta taidemuotona sekä draaman ja toiminnallisten työtapojen käyttämisestä kasvatus- ja opetustyössä.

Opiskelu soveltuu esimerkiksi
- opettajille, lastentarhanopettajille
- nuoriso-ohjaajille -työntekijöille
- aikuiskasvattajille ja -kouluttajille
- teatterikentän toimijoille
- oman ilmaisunsa kehittämisestä kiinnostuneille

Draamakasvatuksen perusopinnot käyvät opettajankoulutuslaitosten erikoistumisaineeksi. 

Draamakasvatuksen aineopintojen suorittaminen antaa tietyin edellytyksinperuskoulun ja/tai lukion ilmaisutaidon opettajan kelpoisuuden.

Aikataulu

30.09.2022 - 31.07.2023

Kouluttaja

Timo Sinivuori, Sanna Saarela, Anni Pellikka

Kustannukset

590 €

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Draamakasvatuksen perusopinnot, 25 op JY? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hameenkesayliopisto.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Draamakasvatuksen perusopinnot, 25 op JY täytä seuraavat tiedot: