MindMind® peruskoulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
10 päivää
2 100 EUR (arvonlisäverotonta)
20.4.2023
Haku päättyy: 6.4.2023
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus
MindMind® peruskoulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille / Hämeen kesäyliopisto

MindMind® peruskoulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille

Hyvään vuorovaikutukseen perustuvat kohtaamiset aikuisten kanssa ovat yksi lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukipilareista. MindMind® koulutus kasvattaa ammattilaisten psyykkistä peruskuntoa sekä tukee mielen huomioimisen taitoja lasten ja nuorten kanssa toimittaessa. Koulutuksessa tutustutaan myös aivojen ja mielen kehitykseen sekä tarpeisiin.

Koulutus vahvistaa ammatillista itsevarmuutta ja lisää onnistumisen kokemuksia työssä, mikä heijastuu positiivisesti myös lasten ja nuorten hyvinvointiin. Psyykkiseen osaamiseen panostaminen lisää myös työtyytyväisyyttä ja työhyvinvointia.

Koulutuksen sisältö

MindMind® -konsepti koostuu seuraavista osa-alueista:

  • Aivojen kokonaisvaltainen käyttö ja psyykkinen peruskunto ammatillisuuden pohjana
  • Itsetuntemus ammatillisuuden ytimessä – ammattilaisen tunne- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Mieltä ammattilaisuuteen – lasten ja nuorten mielen ja aivojen kehityksen ymmärrys ja opitun soveltaminen käytännön arjessa 

Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa ammatillisen itsetuntemuksen vahvistaminen, Aivohuolto, vuorovaikutuksen kehittäminen, tunteiden merkitys arjen kohtaamisissa, haastavien tilanteiden käsittely sekä ammatillisten arvojen kirkastaminen.

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija osaa

  • Nimetä aivojen toiminnan perusperiaatteet ja listata asioita, jotka vaikuttavat yksilöllisesti oppimiseen, suoriutumiseen ja aivojen kokonaisvaltaiseen käyttöön
  • Kuvata lasten ja nuorten aivojen sekä mielen toiminnan ja tarpeiden erilaisuuden suhteessa aikuisiin
  • Tunnistaa, että oma psyykkinen hyvinvointi heijastuu muihin ihmisiin
  • Ottaa käyttöön omassa työssään oppimiaan asioita mielen toiminnasta mm. tunnistamalla, että joissain tilanteissa aikuisen omat tarpeet tai tunteet saattavat vaikuttaa kykyyn toimia ammatillisesti
  • Kuvailla kolmea Aivotaitoa ja tarkastella itseään ja muita niiden näkökulmasta
  • Käyttää MindMind® menetelmiä arjen tilanteiden työstämiseen ammattiroolissaan
  • Puolustaa lempeän vaativan lasten ja nuorten kohtaamisen tärkeyttä ja ammattimaisuutta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta MindMind® peruskoulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu erityisesti lasten ja nuorten kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, mm. perhesosiaalityössä toimiville, nuorisotyöntekijöille, terapeuteille, psykologeille, terveydenhoitajille, kuraattoreille ja muille sosiaalityön piirissä toimiville.

Osallistujalla toivotaan olevan pohjakoulutuksenaan vähintään opistotasoinen kasvatus-, sosiaali- tai terveysalan tutkinto. Mikäli koulutukseen hakeutujalla ei ole pohjakoulutuksenaan edellä mainittua tutkintoa, voidaan koulutukseen hyväksyä myös poikkeustilanteessa henkilö, joka muilta osin esim. vahvalla työkokemuksellaan voi osoittaa omaavansa riittävät perustiedot.

Koulutusryhmään otetaan enintään 16 osallistujaa.

Tutkinto / todistus

MindMind® peruskoulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille

Aikataulu

20.04. - 14.12.2023

Koulutus koostuu kymmenestä lähiopetuspäivästä. Tämän lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäistä aiheen työstämistä oman arjen kontekstissa opetuspäivien välillä ja siitä oppimispäiväkirjan kirjoittamista.

Lähiopetus torstaisin klo 9-16:
20.4.2023 
11.5.2023 
8.6.2023
3.8.2023
24.8.2023
14.9.2023
5.10.2023
26.10.2023
23.11.2023
14.12.2023

Koulutuspaikka

Hämeenlinna (Korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna)

Kouluttaja

MindMind® valmennuskonseptin kehittäjä Nina Uusitalo, neuropsykologi (PsL),  kouluttaja, valmentaja ja työnohjaaja.
Ninan utelias ja innovatiivinen elämänasenne sekä kokemukseen ja laajan tieteellisen koulutuksen pohjautuva näkemys vuorovaikutuksen voimasta ovat toimineet kimmokkeina MindMind®-valmennuskonseptin kehittämiseen. Nina käyttää päivittäin työssään MindMind® oppeja erilaisissa asiakastilanteissa, koulutuksissa sekä valmennuksissa.

Kustannukset

2100 € sisältäen koulutuksen materiaaleineen. Opintomaksu laskutetaan kahdessa erässä (1. erä koulutuksen alettua ja 2. erä syksyllä 2023).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta MindMind® peruskoulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta MindMind® peruskoulutus lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille täytä seuraavat tiedot: