Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Palautumisohjaajakoulutus 10 op

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
7 kuukautta
1 490 EUR (arvonlisäverotonta)
29.9.2022
Haku päättyy: 15.9.2022
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus

Palautumisohjaajakoulutus 10 op

Palautuminen tarkoittaa voimavarojen lisääntymistä, väsymyksen tunteen väistymistä ja elpymistä koetusta rasituksesta. Kun ihminen on palautunut, hänen olonsa on hyvä, myönteinen ja kykenevä. Kehollisuus luo tietoisuuttamme. Kehon kuuntelu, havaitseminen ja ymmärtäminen johtaa väistämättä itsensä ymmärtämiseen. Ohjaajakoulutuksesta saat käytännönläheisiä työvälineitä työhyvinvointia edistävään toimintaan.

Koulutuksen teoreettinen viitekehys koostuu länsimaisesta keho- ja rentoutusterapiasta, sekä sosiaalisen oppimisen teoriasta. Teoria ja käytäntö pohjautuvat Palautumispiirakka™️:n kuuteen eri sektoriin; uni, ravinto, luonto, keskittyminen-rentoutuminen-rauhoittuminen, kehon ja mielen aktiivinen palautuminen sekä mielen valmennus, joita tarkastellaan koulutuksessa.

Palautumisohjaajakoulutus on juuri Sinulle, joka tarvitset:

 • keinoja purkaa kuormittuneisuutta
 • keinoja jaksamiseen ja työhyvinvointiin
 • keinoja unettomuuden hoitamiseen
 • lisäystä kehon ja mielen tunneyhteyteen
 • lepoa ja rentoutta
 • lisää palautumisen taitoja
 • uusia keinoja yksilö- ja ryhmäohjaukseen 

Sisältö

Palautumisohjaajakoulutus sisältää yhdeksän lähiopiskelupäivää, jotka jaetaan kolmeen eri kokonaisuuteen. Kukin kokonaisuus on kolmen päivän pituinen. Koulutuspäivien sisältö saattaa vaihdella eri ryhmillä, mutta asiasisältö pysyy kuitenkin samana. Vaihtelut johtuvat ryhmän koosta ja kokemuksellisen oppimisen prosessista.

Saat käyttöösi kolme (3) valmista ohjelmakokonaisuutta. PalautumisohjelmaPRO™️:t ovat aktiivisia liike- ja rentoutusohjelmia, joita voi käyttää kokonaisuuksina tai osina yksilö- ja ryhmätyöskentelyssä. Ohjelmat ovat suomalaisen fysioterapeutin Ulla Ollikkalan suunnittelemia ja niiden tavoitteena on fyysinen voimaantuminen ja palautuminen.

Ohjelmien avulla voidaan:

 • vaikuttaa yli- ja alivireyden tasapainottamiseen
 • vahvistaa kehotuntoisuutta ja kehotietoisuutta
 • oppia rauhoittumaan ja rentoutumaan
 • tunnistaa tunteet kehossa ja mielessä
 • harmonisoida mieltä
 • parantaa unen laatua. 

Suoritustapa

Palautumisohjaajakoulutuksen keskiössä on kohtaava ja tunteva vuorovaikutus. Koulutus on suurelta osalta kokemuksellista oppimista koulutuspäivien aikana (3×3 päivää), sekä opiskelijan omaehtoista harjoittelua lähijaksojen välissä. Etäjaksot vaativat palautumisohjelmien käytännön harjoitteluun paneutumista. Etäjaksot sisältävät myös jonkin verran kirjallisia tehtäviä.

Todistuksen saaminen edellyttää kaikkiin lähijaksoihin osallistumista. Mahdollinen poissaolo lähijaksolta (sairastuminen tms.) voidaan korvata vastaavissa lähipäivissä toisessa kesäyliopistossa. Kaksi ensimmäistä lähijaksoa tulee olla suoritettuna ennen viimeiseen päätösjaksoon osallistumista.

Koulutukseen osallistumista ei suositella, jos elämässä on meneillään suuria kuormitusta aiheuttavia tekijöitä tai kriisejä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Palautumisohjaajakoulutus 10 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus sopii erinomaisesti sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle, liikunnan parissa työskenteleville, työnohjaajille sekä palautumisen taitoja tarvitsevalle joko omaan tarpeeseen tai ryhmänohjaukseen. 

Aikataulu

29.09.2022 - 22.04.2023

Koulutus sisältää yhteensä yhdeksän lähiopetuspäivää kolmessa jaksossa. 

1. jakso:
to 29.9.2022 klo 10-17
pe 30.9.2022 klo 9-16
la 1.10.2022 klo 9-14

2. jakso:
to 19.1.2023 klo 10-17
pe 20.1.2023 klo 9-16
la 21.1.2023 klo 9-14

3. jakso: luontojakso ja valmistuminen
to 20.4.2023 klo 10-17
pe 21.4.2023 klo 9-16
la 22.4.2023 klo 9-14

Muutokset aikatauluun mahdollisia

Kouluttaja

Ulla Ollikkala
Psykofyysinen fysioterapeutti, Rentoutusterapeutti, CWD-ohjaaja,
Verdic Art opettaja, Mind Coach®️ certified trainer-(stressivalmentaja),
Psykofyysisen psykoterapian perusopinnot

Kustannukset

Koulutuksen hinta 1490 €, sis. koulutuksen materiaaleineen. Koulutuksen hinta laskutetaan kahdessa erässä (1. erä koulutuksen alettua ja 2. erä keväällä). Lasku lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen. Lisäksi opiskelijalle tulee maksettavaksi koulutuksen luontojakson majoituskulut (2 vrk yöpyminen). Luontojakso järjestetään eri paikassa kuin muu opetus. Luontokohde ja majoitustiedot ilmoitetaan myöhemmin ja kustannukset pidetään kohtuullisina.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palautumisohjaajakoulutus 10 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Päivitä ensiaputaitosi nyt!

Punaisen Ristin laadukkaat ensiapukurssit saatavilla omiin ja yrityksesi tarpeisiin lähikoulutuksena, verkkokoulutuksena ja yhdistelmäkoulutuksena.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Palautumisohjaajakoulutus 10 op täytä seuraavat tiedot: