Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

PariTila – parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
1 vuosi
2 150 EUR (arvonlisäverotonta)
27.1.2021
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus
PARITILA® PARISUHTEEN PSYKOANALYYTTINEN YMMÄRTÄMINEN JA HOITO 30 OP

PariTila – parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito

Koulutuksessa paneudutaan parisuhteen syntymisen, säilymisen, kriisiytymisen ja päättymisen kysymyksiin sekä parisuhteen ongelmien psykoanalyyttiseen ymmärtämiseen ja hoitoon.

Parisuhteessa puolisoiden psyykkinen kasvuhistoria ja siinä olevat kehitykselliset haasteet aktivoituvat ja kriisiyttävät parisuhteen. Paripsykoterapiassa puolisoita voidaan auttaa tarkastelemaan ja ymmärtämään suhdettaan ja sitä, miten he kummatkin ovat aktiivisina vaikuttajina sen haasteissa. Psykoanalyyttisen terapian tavoitteena on yhdessä tunnistaa, tulla tietoiseksi ja ymmärtää puolisoiden sisäistä tiedostamatonta maailmaa.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutus antaa kokonaiskuvan psykoanalyyttisesta paripsykoterapiasta, jossa potilaana on parin välinen suhde. Tässä koulutuksessa opiskelijat oppivat ymmärtämään parisuhteiden sisäistä maailmaa ja dynamiikkaa sekä parisuhteen ongelmia psykoanalyyttisen teorian valossa.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutuksen sisältö on vastaa laajuudeltaan 30 opintopistettä, lähi- ja etäopetusta annetaan seminaaripäivien aikana yhteensä 144 opetustuntia.

Seminaaripäivissä käsitellään seuraavia teemoja:

  • Psykoanalyyttisen paripsykoterapian perusteet ja parisuhde varhaisen kehityksen peilinä 
  • Miksi parisuhde kriisiytyy?
  • Seksuaalisuuden monimuotoisuus, seksuaalisuus suhteen voimavarana, seksuaalisuuden psykodynamiikka, seksuaalisuuden puheeksi otto
  • Paripsykoterapiaprosessi
  • Seksuaaliset ongelmat, psykoseksuaaliterapian perusteet 
  • Parisuhteen erityiskysymykset I Lapsettomuus valintana ja kipuna, parista vanhemmiksi, ero ratkaisuna ja pakona,vanhemmuus eron jälkeen, parisuhde uusperheessä 
  • Suhteessa Elävät Kuvat, Haluttu, hävetty, haavoittuva seksuaalisuus
  • Parisuhteen erityiskysymykset II ulkopuoliset suhteet, parisuhdeväkivalta, puolison vakava sairaus ja kuolema, leskeys

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta PariTila – parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu psykoterapeuteille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka

  • työssään hoitavat ja kohtaavat pareja
  • ja haluavat paremmin ymmärtää parisuhteen sisäistä dynamiikkaa.

Koulutuksen aikataulu

Koulutuskokonaisuus toteutetaan monimuoto-opetuksena, jolloin osa koulutuspäivistä pidetään lähiopetuksena ja osa etäopetuksena.

Lähiopetus:

27.-28.1., 17.-18.2., 24.-25.3., 18-19.8., 3.-4.9.(seminaari Suhteessa elävät kuvat, Helsinki) ja 24.-25.11.2021.

Opetus verkkovälitteisesti:
14.-15.4., 26.-27.5. ja 13.-14.10.2021

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Suhteessa Oy:n Sanna Aavaluoma. Aavaluoma on vaativan erityistason perhepsykoterapeutti, erityistason integratiivinen paripsykoterapeutti ja psykoanalyyttinen paripsykoterapeutti. Aavaluoma on myös tietokirjailija sekä kouluttanut useita erilaisia sosiaali- ja terveysalan ryhmiä jo usean vuoden ajan.

Kustannukset

Koko koulutuksen hinta on 2150 €, joka laskutetaan kahdessa erässä (erä I ensimmäisen lähijakson jälkeen, erä II syksyn 2021 lähijakson jälkeen).

Hinta sisältää koulutuksen lisäksi opiskelijan Suhteessa elävät kuvat -seminaarin kaksipäiväisen osallistumisen sekä illallisen (arvo 300 €).

Koulutus sisältää koulutuksen materiaaleineen. Mahdollisista muista koulutuksen kuluista vastaa osallistuja itse. Lasku lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta PariTila – parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot : Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 118 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta PariTila – parisuhteen psykoanalyyttinen ymmärtäminen ja hoito täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: