🌲 Metsästätkö tilaisuuteenne valovoimaista puhujaa? Etsitkö oikeanlaista innostajaa? Löydät sivustoltamme nyt uutuutena Speakersforumin laajan puhuja- ja juontajakattauksen »

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lapset, nuoret ja aikuiset, 30 op

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
12 päivää
2 480 EUR (arvonlisäverotonta)
17.4.2023
Haku päättyy: 2.4.2023
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lapset, 30 op / Hämeen kesäyliopisto

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lapset, nuoret ja aikuiset, 30 op

Koulutuksessa keskitytään seuraaviin keskeisiin teema-alueisiin:

  •  Kehityksellinen neuropsykiatria lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisuudessa
  • Ratkaisu- ja voimavarakeskeisen valmennuksen menetelmät
  • Neuropsykiatrisen valmennuksen erityiset menetelmät ja näkökulma
  • Valmentajan omasta hyvinvoinnista huolehtiminen.

Teema-alueiden osalta syvennytään tarkemmin kunkin teema-alueen keskeisiin sisältöihin. Näitä sisältöjä ovat mm. neuropsykiatrisiin erityisvaikeuksiin liittyvät tavallisimmat liitännäisdiagnoosit, Mindfulness ja itsemyötätunto, autismin kirjon oireyhtymät, naisten ja tyttöjen erityisyys. Teema-alueiden sisällä tutustutaan myös keinoihin ja mentelmiin, joilla tukea arjenhallintaa sekä opitaan konsultoiva työote ja menetelmien jalkauttamista ja verkostojen rakentamista.

Koulutuksen tavoitteet opiskelijalle:

  • omaksuu uusimman tiedon kehityksellisistä neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista (ADHD, autismikirjon oireyhtymät, Tourette) ja niiden liitännäisoireista (mm.masennus, päihteiden käyttö)

  • tunnistaa haasteet ja osaa ohjata voimaannuttavasti neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista kärsivää henkilöä

  • osaa puuttua asiakkaan keskeisiin ongelmiin rakentavalla tavalla käyttäen voimaannuttavan ohjaamisen keinoja ja menetelmiä, jotka pohjautuvat voimavara- ja ratkaisukeskeiseen viitekehykseen

  • osaa hyödyntää hyviä olemassa olevia käytäntöjä ja kehittää asiakaskohtaisia yhteistyömalleja sekä monen toimijan ympäristössä (julkinen sektori, yritykset, kolmas sektori) ja neuropsykiatristen asiantuntijaverkostojen kanssa

  • saa valmiuksia hyödyntää neuropsykiatrisen valmennuksen menetelmiä omassa työssään, kehittää omaa työtään ja työyhteisöä sekä moniammatillista tiimiä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lapset, nuoret ja aikuiset, 30 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka kohtaavat työssään erityistä tukea tarvitsevia lapsia, nuoria tai aikuisia kuten opettajat, erityisopettajat, eri alojen terapeutit, sairaanhoitajat sekä sosiaali- ja terveysalan ohjaajat sekä avustajat.

Koulutus antaa hyvän perustan kaikille henkilöille, jotka työskentelevät myös arjen- ja elämänhallinnan vaikeuksista kärsivien asiakkaiden parissa. Neuropsykiatrisen valmennuksen menetelmiä voi käyttää myös päihde- ja mielenterveysasiakkaiden kanssa. 

Osallistujalla toivotaan olevan pohjakoulutuksenaan vähintään opistotasoinen kasvatus-, sosiaali- tai terveysalan tutkinto. Mikäli koulutukseen hakeutujalla ei ole pohjakoulutuksenaan edellä mainittua tutkintoa, voidaan koulutukseen hyväksyä myös poikkeustilanteessa henkilö, joka muilta osin esim. vahvalla työkokemuksellaan voi osoittaa omaavansa riittävät perustiedot. 

Koulutukseen voidaan hyväksyä enintään 20 osallistujaa.

Tutkinto / todistus

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lapset, nuoret ja aikuiset, 30 op

Aikataulu

17.04. - 22.11.2023

Koulutuksessa on kuusi kahden päivän reaali-aikaista opetusjaksoa. Tämän lisäksi koulutuksessa on itsenäistä opiskelua opetuspäivien välillä.

Opetus verkkovälitteisesti Zoom -yhteydellä, opetuspäiviä ei nauhoiteta.

1.jakso 17.-18.4.2023
2.jakso 25.-26.5.2023
3.jakso 21.-22.8.2023
4.jakso 21.-22.9.2023
5.jakso 23.-24.10.2023
6.jakso 21.-22.11.2023

Koulutuspaikka

Reaali-aikainen etätoteutus Zoomilla.

Kouluttaja

Pääkouluttajana toimii VTM Leena Mannström-Mäkelä, sosiaalipsykologi, erikoissairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmentaja, Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (TEO) Johdon ja esimiesten työnohjaaja (JTO). Kouluttajalla on monipuolinen kokemus työskentelystä ADHD -aikuisten, -nuorten, -lasten ja -perheiden kanssa. Hän käyttää työssään päivittäin ratkaisukeskeisen valmennuksen menetelmiä monipuolisesti vaihtelevissa asiakastilanteissa sekä työyhteisöissä.

Pääkouluttaja on kehittänyt Suomessa Ratkaisukeskeistä neuropsykiatrista valmennusta sekä ollut myös luomassa kriteerejä koulutusten sisällöiksi riittävän laadun sekä pätevyyden takaamiseksi.

Koulutuksessa on mukana asiantuntijaluennoitsijana lastenpsykiatrian ylilääkäri Anita Puustjärvi sekä näkökulmaa neuropsykiatrisiin haasteisiin rikastuttavat neuropsykiatrisiin oireyhtymiin liittyvät kokemusasiantuntijat. Resilienssistä koulutuksessa on mukana puhumassa positiivisen psykologian asiantuntija Krisse Lipponen.

Palautetta töistä opiskelijoille antaa pääkouluttajan lisäksi lääketieteen kandi Susanna Vänskä.

Kustannukset

Koko koulutuksen hinta on 2480 € sis. koulutuksen materiaaleineen. Hinta laskutetaan kahdessa erässä (erä I ensimmäisen opetusjakson jälkeen ja erä II syksyn 2023 ensmmäisen opetusjakson jälkeen). Lasku lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lapset, nuoret ja aikuiset, 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus lapset, nuoret ja aikuiset, 30 op täytä seuraavat tiedot: