Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus – lapset, nuoret ja aikuiset (30 op)

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
9 kuukautta
   
Hämeenlinna
Avoin koulutus

Hanki ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan pätevyys

Neuropsykiatrinen valmentaja

Kouluttaudu ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi

Kohtaatko työssäsi erityistä tukea tarvitsevia lapsia, nuoria tai aikuisia? Haluatko kouluttautua ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi? Osallistu koulutukseen ja hanki pätevyys.

Tämän koulutuksen tavoitteena on antaa hyvät perustiedot ADHD:sta, autisminkirjon oireyhtymistä ja Tourettesta. Riittävä perustiedon hallinta mahdollistaa voimaannuttavan työskentelyn erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden kanssa.

Koulutukseen osallistumalla saat myös välineitä kehittää omaa työtäsi ja työyhteisöäsi. Saat myös menetelmiä jalkauttaa ratkaisukeskeisiä työmenetelmiä työympäristöön ja verkostoihin.

Koulutus antaa sinulle ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan pätevyyden. Mukaan hyväksytään enintään 20 osallistujaa, joten toimi nopeasti.

Koulutuksen rakenne ja toteutus

Koulutuksessa perehdyt ratkaisukeskeisessä neuropsykiatrisessa valmennuksessa käytettäviin menetelmiin, joiden avulla asiakkaasi oppii käyttämään omia voimavarojaan. Saat koulutuksesta ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan pätevyyden lisäksi myös vahvan neuropsykiatrisen ja ADHD-asiantuntijuuden, jota voit hyödyntää omassa työyhteisössäsi tai muissa vastaavaa asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Neuropsykiatrinen valmentaja toimii myös välittäjänä ja tukijana asiakkaan tukiverkostoissa.

Koulutuksessa on kuusi kahden päivän lähiopiskelujaksoa (yhteensä 12 lähiopetuspäivää) sekä itsenäistä opiskelua lähipäivien välillä.

Lähiopiskelu sisältää: 

  • asiantuntija-alustukset ja luennot
  • yhteistoiminnalliset käytännön harjoitukset
  • workshop-tyyppinen työskentely
  • työnohjaus vertaisryhmissä

Itsenäinen opiskelu sisältää:

  • omien osaamis- ja kehittymistavoitteiden määrittelyä ja oman HEKS:in laatiminen
  • henkilökohtaiset oppimistehtävät liittyen opiskelujaksojen teemoihin ja niiden soveltaminen omaan työhön
  • vertaisryhmätyöskentely; itsenäisesti toimivat, ohjeistetut vertaisryhmät lähiopiskelujaksojen välillä
  • vertaisryhmätyöskentelyyn liittyvät tehtävät
  • kehittämistyö omassa työssä tai työyhteisössä osana opiskelua  

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus – lapset, nuoret ja aikuiset (30 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan koulutus soveltuu henkilöille, jotka kohtaavat työssään erityistä tukea tarvitsevia lapsia, nuoria tai aikuisia. Erityisesti koulutus sopii opettajille, erityisopettajille, eri alojen terapeuteille, sairaanhoitajille sekä sosiaali- ja terveysalan ohjaajille ja avustajille.

Koulutus antaa hyvän perustan kaikille henkilöille, jotka työskentelevät arjen- ja elämänhallinnan vaikeuksista kärsivien asiakkaiden parissa. Neuropsykiatrisen valmennuksen menetelmiä voi käyttää myös päihde- ja mielenterveysasiakkaiden kanssa.

Koulutuksen aikataulu

Koulutus koostuu kuudesta kahden päivän jaksosta (yhteensä 12 päivää), jotka järjestetään ajalla 15.04. - 05.12.2019.

1.lähijakso: 15.-16.4.2019

2. lähijakso: 3.-4.6.2019

3.lähijakso: 13.-14.8.2019

4.lähijakso. 19.-20.9.2019

5.lähijakso: 31.10-1.11.2019

6.lähijakso: 4.-5.12.2019

Lähiopetuspäivät ovat klo 9-16.

Koulutuspaikkana on Hämeenlinnan Verkatehdas.

Kouluttajat

Pääkouluttajana toimii VTM Leena Mannström-Mäkelä, sosiaalipsykologi, erikoissairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja, ratkaisukeskeinen valmentaja, Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (TEO) ja Johdon ja esimiesten työnohjaaja (JTO). Kouluttajalla on monipuolinen kokemus työskentelystä ADHD -aikuisten, -nuorten, -lasten ja -perheiden kanssa. Hän käyttää työssään päivittäin ratkaisukeskeisen valmennuksen menetelmiä monipuolisesti vaihtelevissa asiakastilanteissa sekä työyhteisöissä.

Pääkouluttaja on kehittänyt Suomessa Ratkaisukeskeistä neuropsykiatrista valmennusta sekä ollut myös luomassa kriteerejä koulutusten sisällöiksi riittävän laadun sekä pätevyyden takaamiseksi.

Koulutuksessa on mukana asiantuntijaluennoitsijana lastenpsykiatrian ylilääkäri Anita Puustjärvi sekä näkökulmaa neuropsykiatrisiin haasteisiin rikastuttavat neuropsykiatrisiin oireyhtymiin liittyvät kokemusasiantuntijat.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 2100 €, joka laskutetaan kahdessa erässä. Hintaan sisältyy koulutus materiaaleineen sekä päiväkahvit. 

Mikäli samasta työyhteisöstä osallistutaan samaan koulutukseen, ovat ryhmäalennukset perushinnasta seuraavat:
5-9 osanottajaa -5 %
10-19 osanottajaa -10 %
20 osanottajaa tai enemmän -15 %

Alennuksen saaminen edellyttää yhteisilmoittautumista ilmoittautumispäivämäärään mennessä ja yhteislaskutusta.

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus – lapset, nuoret ja aikuiset (30 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto

Sibeliuksenkatu 25 B
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 118 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus – lapset, nuoret ja aikuiset (30 op) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...