Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Uutta oppia maksutta – tule mukaan Webinaaripäivään 10.12.2020! 

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
10 päivää
1 890 EUR + alv 24 %
16.4.2021
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus
Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op

Suomen kaikkien aikojen rakastetuin valokuvaprojekti, Miina Savolaisen ja lastenkodissa kasvaneiden nuorten naisten palkittu Maailman ihanin tyttö synnytti 1990-luvulla merkittävän sosiaalisen innovaation: voimauttavan valokuvan menetelmän. Tänä päivänä menetelmän vuoden mittaisen täydennyskoulutuksen on käynyt 3000 moniammatillista ihmistyön ammattilaista eri puolilla Suomea.

Menetelmässä valokuvat ja valokuvaaminen ovat konkreettinen apuväline katsomisen tavan muuttamiselle. Voimauttavassa valokuvaprosessissa rakennetaan korjaavan katseen kokemuksia toisten ihmisten silmissä ja ihmisen omissa silmissä. Uudelleenmäärittelyllä ja toisin katsomisella on valtavasti uudistavaa voimaa, jota voidaan käyttää ihmisten välisten vaikeiden tilanteiden ja jumittuneiden asetelmien muuttamiseen.

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10op) on kohtaamistyön ammattilaisille tarkoitettu täydennyskoulutus, joka antaa oikeuden käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja sen työkaluja opiskelijan omassa työyhteisössä. Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi, jonka aikana opiskelijaryhmä tapaa kuudessa työpajassa, joiden kesto on yhteensä kymmenen työpäivää. Lisäksi opiskelijat tekevät työpajojen välissä oppimistehtäviä ja voimauttavan valokuvan prosesseja omissa yhteisöissään ja työpaikoillaan.

Koulutuksen tavoite

Kurssin tavoittena on, että opiskelija omaksuu voimauttavan valokuvan menetelmän teorian ja viitekehyksen. Kurssin suoritettuaan opiskelija saa valmiuksia käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja työkaluja työyhteisössään.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta

Koulutukseen hakeudutaan vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan nimi yhteystietoineen, koulutustausta ja työkokemus sekä nykyinen työyhteisö, jos työssä.

Hakemuksessa hakija kertoo lisäksi, miten toivoo voivansa soveltaa menetelmää omassa työyhteisössään, miksi pitää menetelmää tarpeellisena ja mitä odottaa koulutukselta henkilökohtaisesti.

Hakijoille ilmoitetaaan kahden viikon sisään tieto onko hän hakukelpoinen koulutukseen. Kaikki hakemukset toimitetaan kouluttajalle ja opiskelijoiden tiedot kerätään myös heidän opiskelijarekisteriin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Voimauttavan valokuvan menetelmä soveltuu laajasti käytettäväksi ammatillisessa kohtaamisalan työssä. Menetelmää voi käyttää kaiken ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien asiakkaiden, oppilaiden ja potilaiden kanssa, eikä se ole ristiriidassa minkään olemassa olevan hoidon kanssa.

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet-koulutus sovelttuu mm. opettajille, varhaiskasvattajille, sosiaalityön perhetyöntekijöille ja hoitajille, kuntoutuksen ja terveydenhoidon parissa toimiville, terapeuteille, työnohjaajille, esihenkilöille tai ryhmien kanssa työskenteleville ihmistyön ammattilaisille.

Opintoihin osallistuminen ei edellytä valokuvaustaitoja tai erityistä kameraa.

Aikataulu

16.04.2021 - 02.03.2022

Lähiopetuspäivät:

1. työpaja pe 16.4.2021
2. työpaja to-pe 3.-4.6.2021
3. työpaja pe 20.8.2021
4. työpaja to-pe 30.9.-1.10.2021
5. työpaja ti-ke 7.-8.12.2021
6. työpaja ti-ke 1.-2.3.2022

Kurssi sisältää 10 lähiopetuspäivää sekä itsenäistä työskentelyä työpajojen välillä.

Kouluttaja

Koulutuksen ohjaajana toimii menetelmän kehittäjä Miina Savolainen, joka tunnetaan innostavana, lämpimänä ja asiantuntevana kouluttajana. Miina Savolainen on palkittu voimauttavan valokuvan menetelmän kehittämistyöstään muun muassa Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla, Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2006 ja Helsingin yliopiston Kristiina-palkinnolla 2009.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1890 € sis. koulutusmateriaalin. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 118 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: