Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet, 10 op

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
10 päivää
2 040 EUR (arvonlisäverotonta)
2.6.2023
Haku päättyy: 18.5.2023
   
Lähiopetus
Lepaa
Koulutus
Voimaannuttavan valokuvan ammatilliset perusteet, 10 op / Hämeen kesäyliopisto

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet, 10 op

Voiko sote-alojen työ olla rakkaudellista, vaikka se on ammatillista? Sama auttamistyö voi olla vaikuttavampaa ja merkityksellisempää, kun ammattilaisen ja asiakkaan suhde ajatellaan dialogisemmin ja kohtaamisen tunnemerkitykset nostetaan keskeiseksi työvälineeksi, ohi verbaalisen kielen.

Voimauttavan valokuvan menetelmä perustuu tietoiseen viattomaan ja rakkaudelliseen tapaankatsoa, myös silloin, kun syyt ihmisten väliseen epäluottamukseen ovat ilmeisiä tai työn perustehtävään sisältyy paljon asiakkaan rajaamista. Juuri silloin menetelmän työote voi olla erityisen vaikuttavaa.

Menetelmässä valokuvat ja valokuvaaminen ovat konkreettinen apuväline katsomisen tavan muuttamiselle. Voimauttavassa valokuvaprosessissa rakennetaan korjaavan katseen kokemuksia toisten ihmisten silmissä ja ihmisen omissa silmissä. Uudelleenmäärittelyllä ja toisin katsomisella onvaltavasti uudistavaa voimaa, jota voidaan käyttää ihmisten välisten vaikeiden tilan teiden ja jumittuneiden asetelmien muuttamiseen.

Kurssin tavoittena on, että opiskelija omaksuu voimauttavan valokuvan menetelmän teorian ja viitekehyksen. Kurssin suoritettuaan opiskelija saa valmiuksia käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja työkaluja työyhteisössään.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan vapaamuotoisella hakemuksella.

Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan nimi yhteystietoineen, koulutustausta ja työkokemus sekä nykyinen työyhteisö, jos työssä. Hakemuksessa hakija kertoo lisäksi, miten toivoo voivansa soveltaa menetelmää omassa työyhteisössään, miksi pitää menetelmää tarpeellisena ja mitä odottaa koulutukselta henkilökohtaisesti. Lähetä ilmoittautumisen yhteydessä (ilmoittautumislomakkeella) liitetiedostona hakemus opintoihin.

Hakijoille ilmoitetaan kahden viikon sisään tieto onko hän hakukelpoinen koulutukseen. Kaikki hakemukset toimitetaan kouluttajalle ja opiskelijoiden tiedot kerätään myös heidän opiskelijarekisteriin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet, 10 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Voimauttavan valokuvan menetelmä soveltuu laajasti käytettäväksi ammatillisessa kohtaamisalan työssä. Menetelmää voi käyttää kaiken ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien asiakkaiden, oppilaiden ja potilaiden kanssa, eikä se ole ristiriidassa minkään olemassa olevan hoidon kanssa.

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet-koulutus sovelttuu mm. opettajille, varhaiskasvattajille, sosiaalityön perhetyöntekijöille ja hoitajille, kuntoutuksen ja terveydenhoidon parissa toimiville, terapeuteille, työnohjaajille, esihenkilöille tai ryhmien kanssa työskenteleville ihmistyön ammattilaisille.

Opintoihin osallistuminen ei edellytä valokuvaustaitoja tai erityistä kameraa.

Aikataulu

02.06.2023 - 07.05.2024

Lähiopetuspäivät:

1. työpaja: pe 2.6.2023
2. työpaja: ke-to 16.-17.8.2023 Pidetään Visamäessä
3. työpaja: to 7.9.2023
4. työpaja: ke-to 29.-30.11.2023
5. työpaja: ma-ti 12.-13.2.2024
6. työpaja: ma-ti 6.-7.5.2024

Lähiopetuspäivien tarkempi ohjelma ilmoitetaan kurssin alkaessa. Ensimmäinen lähipäivä on klo 8.30-17.30. Kuvauspäivinä opiskelijoiden pitää varata koko päivä kuvaamiselle. Kellonajat vahvistetaan kutsukirjeessä.

Kurssi sisältää 10 lähiopetuspäivää sekä itsenäistä työskentelyä työpajojen välillä.

Koulutuspaikka

HAMKin Lepaan kampus, Lepaantie 129, 14610 Lepaa

HUOM! 16.-17.8.2023 järjestetään Hämeenlinnassa (Korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna)

Kouluttaja

Koulutuksen ohjaajana toimii menetelmän kehittäjä Miina Savolainen, joka tunnetaan innostavana, lämpimänä ja asiantuntevana kouluttajana. Miina Savolainen on palkittu voimauttavan valokuvan menetelmän kehittämistyöstään muun muassa Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla, Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2006 ja Helsingin yliopiston Kristiina-palkinnolla 2009.

Kustannukset

2040 € sis. koulutusmateriaalin. Laskun lähetämme osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

urssi laskutetaan kolmessa erässä (680 €) kesäkuu 23, marraskuu 23 ja helmikuu 24.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet, 10 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet, 10 op täytä seuraavat tiedot: