Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus 2021–2023 (60 op)

Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
60 opintopistettä
6 800 EUR (arvonlisäverotonta)
31.8.2021
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
Koulutus

Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus 2021–2023 (60 op)

Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus perehdyttää osallistujat voimavarakeskeisen työskentelyn filosofiaan, teoriaan ja käytäntöön työnohjauksessa. Koulutus antaa erinomaiset valmiudet toimia työnohjaajana tai prosessikonsulttina. 

Koulutus täyttää Suomen Työnohjaajat ry:n kriteerit työnohjauskoulutukselle ja koulutuksen suorittaneet voivat hakea yhdistyksen jäsenyyttä. 

Koulutuksen sisältö

Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus antaa välineitä asiakastyöhön ja ihmisten sekä itsen ohjaamiseen. Voimavarakeskeisessä työnohjaajakoulutuksessa opiskellaan asiakkaita arvostavia dialogisia lähestymistapoja, jotka yhdistettynä reflektiivisiin prosesseihin tukevat työntekijöitä ja vahvistavat koko työyhteisön toimivuutta ja tavoitteellista työntekoa. Voimavarakeskeisyys ja dialogisuus parhaimmillaan inspiroivat ja energisoivat koulutukseen osallistuvien työtä sekä koko elämää. Koulutus antaa osallistujille valmiudet toimia itsenäisinä työnohjaajina.

Koulutuksen sisältöalueet:

  • sosiaalinen konstruktionismi työnohjauksen taustateoriana
  • työnohjaus dialogisena ja reflektiivisenä prosessina
  • narratiivinen tapa jäsentää ja ohjata työnohjausta
  • ratkaisukeskeinen projektinohjaus
  • työnohjaajan etiikka, ammatti-identiteetti sekä itsereflektiivisyys

Suoritustapa:

Opintokokonaisuus sisältää teorian opiskelua, työnohjausharjoittelun työnohjausta sekä oman työnohjaajaidentiteetin tutkimista. Ohjattu etätyöskentely sisältää vertaisryhmätyöskentelyä (80 oppituntia), työnohjausharjoittelua (80 t), kirjallisuuteen perehtymistä sekä opinnäytetyön.

Koulutuksessa oppiminen ja opiskelu perustuu osallistavaan ja prosessoittavaan työskentelyyn, mikä edellyttää aktiivista osallistumista lähiopetuspäiviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus 2021–2023 (60 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan työnohjaajina ja prosessikonsultteina. Koulutuksen sisältö on erityisesti suunnattu kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä työyhteisöjen kehittämis- ja henkilöstötehtävissä toimiville.

Koulutukseen otetaan maksimissaan 12 opiskelijaa, jotka valitaan hakemusten ja soveltuvuushaastattelun perusteella.

Aikataulu

31.08.2021 - 31.12.2023

Koulutus kestää 2,5 vuotta (viisi lukukautta) sisältäen 36 lähiopetuspäivää.

Valintahaastattelu 8.5.2021, haastatteluaika ilmoitetaan hakijalle erikseen.

Syksyn 2021 lähiopetuspäivät: 31.8.-1.9., 23.-24.9., 4.-5.11. ja 2.-3.12.2021. Lähiopetus klo 9-16

Vuoden 2022 lähiopetuspäivät: 27.-28.1., 22.-23.3., 3.-4.5., 25.-26.8. (Dialogic -seminaari, paikkakunta täsmentyy myöhemmin), 20.-21.9., 25.-26.10., 15.-16.11. ja 8.-9.12.2022. Lähiopetus klo 9-16

Vuoden 2023 lähiopetuspäivät: Päivät ilmoitetaan myöhemmin. 

Kouluttaja

Koulutuksen johtajana toimii Lassi Pruuki. Pruuki on koulutukseltaan teologian tohtori, dosentti, psykoterapeutti, perhe- ja pariterapiakouluttaja sekä työnohjaajakouluttaja. Muina kouluttajina toimivat Eija-Liisa Rautiainen ja Päivi Jordan-Kilkki. Rautiainen on psykologian tohtori, psykoterapeutti, vet-perheterapeutti ja työnohjaajakouluttaja. Jordan-Kilkki on musiikin maisteri, musiikkiterapeutti-kouluttaja, psykoterapeutti, perhe- ja pariterapiakouluttaja ja työnohjaajakouluttaja.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 6800€. Osallistumismaksu jakaantuu viiteen 1360 euron maksuerään, jotka laskutetaan lukukausien alussa.

Hintaan sisältyy lähiopetuspäivien teoriaopetus, työnohjausharjoittelun työnohjaus sekä opetuksen yhteydessä jaettava materiaali sekä päiväkahvi. Kurssimaksun lisäksi tulevat mahdolliset ruokailu- ja majoituskulut. Laskun lähetämme osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus 2021–2023 (60 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Hämeen kesäyliopisto

Opiskele uutta, kehitä osaamista Hämeen kesäyliopistossa

Hämeen kesäyliopisto rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolisia elinikäisen oppimisen polkuja, jotka tukevat yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta. Hämeen kesäyliopisto toimii kolmella paikkakunnalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Forssassa. Hämeen kesäyliopiston toiminta on valtion ja kuntien rahoittamaa ja vapaan sivistystyön oppilaitosta ylläpitää Hämeen...


Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen kesäyliopisto

Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hameenkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 121 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus 2021–2023 (60 op) täytä seuraavat tiedot: