Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja 60 op

Helsingin Psykoterapiainstituutti Oy
Yhteenveto
30 lähiopetuspäivää
5 161 EUR + alv 24 % (yht. 6 399,64 EUR)
7.10.2021
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus

Video

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja 60 op

Opiskele työnohjaajaksi ja edistä uutta työ- ja vuorovaikutuskulttuuria työnohjauksen ja ratkaisukeskeisyyden avulla! Voit toimia työnohjaajana omassa työssä, oman työn ohessa tai yrittäjänä.

Työnohjaaja on ammatillisen pohdinnan ammattilainen, joka auttaa työnohjattavaa yksilöä tai yhteisöä mm. vaikeiden asiakastilanteiden tutkimisessa, työyhteisön kehittämisessä, omassa työssä oppimisessa ja työn kuormittavuuden säätelyssä. Työnohjaus on tehokas tapa kehittää tiimin yhteistyötä, selkiyttää työn päämääriä ja etsiä sopivia keinoja niiden saavuttamiseksi. Sen on tutkittu parantavan työn laatua ja työhyvinvointia.

Koulutuksen päätyttyä opiskelijalla on valmiudet toimia työnohjaajana tukeutuen työnohjauksen teoreettisiin lähtökohtiin. Taitopainotteinen ohjelma harjaannuttaa sekä teknisiä (proseduraalisia) että reklektiivisiä (deklaratiivisia) valmiuksia. Läpi koulutusohjelman kulkee ymmärryksen rakentuminen ihmisestä psyykkisenä ja sosiaalisena olentona, käyttäytymisen lainalaisuuksista, tarkoituksellisesta vuorovaikutuksesta sekä oppimisesta työnohjauksen kontekstissa.

Koulutuksen sisältö

  • Lähiopiskelupäivät (30 kpl) sisältävät teoriaopetuksen, taitotyöskentelyn, koulutustyönohjausta ja työnohjauksen työnohjausta.
  • Työnohjauksen harjoittelu tapahtuu ohjatusti ja dokumentoidusti opiskelijan hankkimien asiakkaiden kanssa. Asiakkaiden hankintaan tarjotaan tukea.
  • Koulutustyönohjaus toteutuu pienryhmissä koulutustyönohjaajan johdolla lähiopetuspäivissä. Koulutustyönohjauksen tavoitteena on tutustuttaa opiskelija menetelmiin ja tekniikoihin sekä tukea harjoittelua (työnohjauksen työnohjaus).
  • Yhteistoiminnallisesssa ryhmätyöskentelyssä syvennetään teoriaa ohjeistetusti käytäntöön. Lisäksi osa työnohjauksen työnohjauksesta toteutetaan yhteistoiminnallisena ryhmätyöskentelynä.
  • Itsenäisessä työskentelyssä toteutetaan menetelmäharjoittelua, tutustutaan kirjallisuuteen ja muihin aineistoihin sekä tehdään välitehtäviä ja lopputyö. Itsenäisessä työskentelyssä hyödynnetään Moodle-verkko-oppimisympäristöä.
  • Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa. Lähiopetus toteutetaan 1-2 päiväisinä seminaareina, joita järjestetään 4-6 viikon välein, arkisin pääsääntöisesti klo 9-16.30.

Toteutus

Koulutus toteutetaan hybridimallissa koronapandemian ajan. Opiskelija voi valita, onko hän läsnä Helsingissä vai etäyhteydellä Zoomissa. Pandemian jälkeen palataan normaaliin lähiopetukseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen työnohjaaja 60 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) suositusten mukaan työnohjaajakoulutukseen hakeutuvalta edellytetään:

1) Kokemusta työnohjauksesta tai sitä vastaavasta ohjauksellisesta prosessista
sekä
2) Ammatillista koulutusta ja tutkinnon jälkeistä työkokemusta vähintään 5 vuotta (alaa, jolta tutkinto tai työkokemus on, ei ole määritelty)

Koulutuskokonaisuus 60 op tuottaa yleisesti hyväksytyn työnohjaajan pätevyyden ja kelpoisuuden useimpiin työnohjauksien hankintakilpailutuksiin. Koulutus on Suomen työnohjaajat ry:n vaatimusten mukainen.

Työnohjausta käytetään perinteisesti sosiaali-, terveydenhuolto- ja kasvatusalan työpaikoilla, mutta sen käyttö yritysmaailmassa on lisääntynyt.

Kouluttaja

Mika Lindfors

Sosiaalityöntekijä VtK, psykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaaja STOry, NLP Master

Inga Järvinen

KM, psykoterapeutti VET

Kari Muhonen

KM, psykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy

Arja Pihlaja

Sosiaalipsykologi YTM, ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaajakouluttaja STOry, NLP Master Practioner

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 6400 euroa (sis. alv 24%).

Hinta kattaa kaikki koulutuksen olennaiset kulut: opetuksen ja luentomateriaalit. Osallistujat maksavat itse omat matka-, ruoka- ym. kulunsa sekä satunnaiset kirjahankinnat.

Koulutusmaksun voi maksaa kerralla etukäteen, puolivuosittain tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen työnohjaaja 60 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Helsingin Psykoterapiainstituutti Oy

Teoriassa hyvä, käytännössä parempi

Helsingin Psykoterapiainstituutti on ratkaisukeskeisen työtavan asiantuntijoita kouluttava organisaatio. Koulutuksista on valmistunut muun muassa 400 lyhytterapeuttia 250 työnohjaajaa 200 työyhteisösovittelijaa. Tavoitteena on, että jokaisesta koulutuspäivästä opiskelija saa taitoja, joita voi heti soveltaa sekä omiin että työelämän tarpeisiin. Opiskelijat ovat erityisesti arvostaneet...


Lue lisää kouluttajasta Helsingin Psykoterapiainstituutti Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin Psykoterapiainstituutti Oy

Lemuntie 7 A
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen työnohjaaja 60 op täytä seuraavat tiedot: