Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus

Helsingin seudun kesäyliopisto
Yhteenveto
8 kuukautta
2 850 EUR (arvonlisäverotonta)
30.8.2022 09.00
Haku päättyy: 24.8.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus | kukkia

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus

Koulutuksen tavoite

Neuropsykiatrisen valmentajan tehtävänä on toimia valmentajana henkilöille, joilla on toiminnanohjauksen vaikeuksia ja/tai neuropsykiatrinen oireyhtymä, esim. ADHD/ADD tai Aspergerin oireyhtymä. Valmennusta voidaan käyttää myös mielenterveyskuntoutujien ja päihdekuntoutujien sekä muiden puutteellisia toiminnanohjauksen taitoja omaavien lasten, nuorten ja aikuisten ohjaamisessa. Neuropsykiatrisen valmennuksen tavoitteena on tukea eri-ikäisten ja eri elämänvaiheissa olevien henkilöiden arjen- ja elämänhallinnan taitojen sekä uusien myönteisten toimintatapojen kehittymistä ja samalla myönteisen elämänpolun rakentumista.

Neuropsykiatrista valmennusta voidaan toteuttaa onnistuneesti ratkaisukeskeisin menetelmin. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa antaa valmentajalle kannustavia, konkreettisia käytännön työkaluja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin, motivointiin, innostamiseen ja ongelmien ratkaisuun.

Ratkaisukeskeisessä lähestymistavassa pyritään ohjaamaan asiakasta ja hänen verkostoaan ongelmakeskeisestä ajattelusta, puheesta ja toiminnasta ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen toimintaan. Syiden ja syyllisten etsimisen sijaan ratkaisukeskeisten menetelmien avulla keskitytään asiakkaan aikaisempiin onnistumisiin, hänen vahvuuksiinsa sekä piilevien voimavarojen käyttöönottoon ja myönteisten tunnekokemusten lisääntymiseen. Ratkaisukeskeiset menetelmät auttavat myös työntekijää löytämään työniloa omaan työhönsä.

Koulutuksen sisältö

 • Neuropsykiatriset oireyhtymät ja niiden erityispiirteet eri ikävaiheissa
 • Diagnosointi, hoito, kuntoutus ja lääkitys sekä uusinta tutkimustietoa neuropsykiatrisista sairauksista
 • Toiminnanohjauksen taitojen merkitys koulu- ja työelämässä, perheessä sekä yhteiskunnassa
 • Neuropsykiatrisen kuntoutuksen polut
 • Ratkaisukeskeisen toimintatavan perusteet
 • Positiivisen psykologian perusteet
 • Arvostavan vuorovaikutuksen perusteet
 • Syventävä tietous autismikirjon häiriöistä
 • Ratkaisu- ja voimavarakeskeisen valmennuksen menetelmiä ja harjoituksia
 • Neuropsykiatrisen valmennuksen erityispiirteet
 • Neuropsykiatrisena valmentajana toimiminen työyhteisössä tai itsenäisenä yrittäjänä
 • Neuropsykiatrisen valmennuksen asema ja tilanne Suomessa

Lähiopiskelujaksojen lisäksi on itsenäistä opiskelua etäjaksoilla, jotka sisältävät käytäntöön soveltamista, välitehtäviä, perehtymistä alan kirjallisuuteen, reflektointia, vertaisryhmätyöskentelyä ja harjoittelua. Koulutuksessa käytetään sähköistä oppimisalustaa ja sähköpostityöskentelyä.

Koulutus vastaa laajuudeltaan 30 op:n työmäärää. Koulutus täyttää Neuropsykiatriset valmentajat ry:n jäsenistölleen asettamat neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksen laatukriteerit.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät tällä hetkellä tai joilla on työkokemusta erityislasten, -nuorten ja -aikuisten parissa. Koulutus soveltuu hyvin mm. opettajille, erityisopettajille, eri alojen terapeuteille, sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville hoitajille ja ohjaajille, mielenterveys- ja päihdetyöntekijöille sekä muille opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöille.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on vähintään toisen asteen sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan tutkinto. Poikkeustapauksissa voidaan hyväksyä myös muu tutkinto, jos hakijalla on vahva työkokemus alalta sekä perustiedot ihmisen käyttäytymisestä ja kehityksestä.

Tutkinto / todistus

Koulutuksen saaneet voivat toimia neuropsykiatrisina valmentajina joko yksityisesti tai omassa työtehtävässään sekä alan asiantuntijoina ja tukena työyhteisössään. Koulutus täyttää Neuropsykiatriset valmentajat ry:n asettamat neuropsykiatrisen valmentajakoulutuksen laatukriteerit.

Aikataulu

Kevät

1. lähijakso: ke-to 13.–14.4.2022
2. lähijakso: ti-ke 17.–18.5.2022
3. lähijakso: to-pe 9.–10.6.2022
4. lähijakso: to-pe 25.–26.8.2022
5. lähijakso: to-pe 6.–7.10.2022
6. lähijakso: ke-to 9.–10.11.2022
klo 9.00-16.00

Syksy

1. lähijakso: ti-ke 30.–31.8.2022
2. lähijakso: ke-to 28.–29.9.2022
3. lähijakso: ti-ke 1.–2.11.2022
4. lähijakso: ti-ke 13.–14.12.2022
5. lähijakso: ke-to 1.–2.2.2023
6. lähijakso: ti-ke 14.–15.3.2023
klo 9.00-16.00

Koulutuspaikka

Gate8, Business Park, Äyritie 12 C, 01510 Vantaa (käynti Presto-rakennuksen ovesta), Äyritie 12 C (käynti Presto-rakennuksen ovesta), Vantaa.

Kouluttaja

Pääkouluttaja, kevät: KM, luokanopettaja, ratkaisukeskeinen valmentaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, väitöskirjatutkija Anne-Mari Kuusimäki.

Pääkouluttaja, syksy: KM, erityisluokanopettaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, luovan taide- ja kehotyöskentelyn asiantuntija, työnohjaaja, väitöskirjatutkija Jenni Kallio.


Vierailevat asiantuntijat:

 • Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Anita Puustjärvi (neuropsykiatria)
 • Sh AMK, sosionomi AMK, neuropsykiatrinen valmentaja, psykoterapeutti Niko Wass sekä sosionomi AMK, fysioterapeutti AMK, neuropsykiatrinen valmentaja Samuli Juutilainen (nepsy-valmennus lastensuojelussa ja päihdekuntoutuksessa)
 • Perhetyöntekijä, sosionomi AMK, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, ratkaisukeskeinen perhevalmentaja Jenni Turkia (autismikirjo)
 • ADD-aikuinen Aleksi Lehtinen (kokemusasiantuntija) + avustaja

Kustannukset

Kurssimaksu2850,00 €

Kurssimaksun voi  maksaa myös neljässä erässä. Ensimmäinen erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loput erät kahden kuukauden välein kurssin alkamisesta. Huom. käsittelymaksu 5 €/erä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Helsingin seudun kesäyliopisto Facebookissa

Helsingin seudun kesäyliopisto

Oppimisen iloa ja opetuksen laatua

Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki opinhaluiset tervetulleiksi opintojen pariin! Opetus on avointa kaikille kiinnostuneille iästä, koulutuksesta tai muista opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 8 000 osallistujaa yli 600 kurssilla. Osallistumisia kursseille on vuosittain yhteensä noin 13 000. Helsingin seudun...


Lue lisää kouluttajasta Helsingin seudun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Helsingin seudun kesäyliopisto

Vilhonvuorenkatu 12
00500 Helsinki

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 3 arviointiin

Koulutukseen osallistunut
Koulutuskokonaisuus oli hyvä. Lastensuojelun osuus itselle kovin tuttua, muttei toki kaikille.
Koulutukseen osallistunut
Koulutus oli selkeästi rakennettu ja kaikki tehtävät oli hyvin ohjeistettu. Opettaja loi luokkaan lämpimän ja välittömän ilmapiirin, jossa oli helppoa keskustella ja jakaa kokemuksia. Vierailevat luennoitsijat olivat myös mielenkiintoisia ja asiantuntevia. Omien pienryhmien kanssa työskentely oli omalla tavallaan mielekästä ja turvallista, mutta...
Näytä kokonaan
Koulutukseen osallistunut
Ulkopuolisit kouluttajat toivat hyvin sisältöä koulutukseen ja ne oli hyvin valittu.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,7)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 27 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus täytä seuraavat tiedot: