Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

HR-lainsäädännön täydennyskoulutusohjelma

Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate
Yhteenveto
5 lähiopetuspäivää
2 450 EUR + alv 24 %
23.4.2020 09:00
Haku päättyy: 9.4.2020
   
Tampere
Avoin koulutus

HR-lainsäädännön täydennyskoulutusohjelma

HR-lainsäädännön-täydennyskoulutusohjelma-itä-suomen-yliopisto

Päivitä tietosi henkilöstöhallinnon lainsäädännöstä!

Koulutuksessa syvennät lainsäädännön tuntemusta ja saat varmuutta säännösten soveltamiseen työssäsi. Samalla päivität tietosi tuoreimmista lakimuutoksista. Teemoja käydään läpi käytännön tapausten avulla ja perehdyt hakemaan ratkaisuja työelämän juridisiin kysymyksiin, kuten sopimusten tulkintaan.

HR-lainsäädännön täydennyskoulutusohjelma sopii eri nimikkeillä henkilöstöhallinnossa ja siihen liittyvissä tehtävissä toimiville sekä asioista vastaaville osaamisen päivittämiseen.

Koulutuksen sisältö


Koulutukseen on valittu ajankohtaisia teemoja:

  • Uusi työaikalaki – vaikutukset käytäntöihin
  • EU-tietosuoja-asetuksen vaatimukset henkilöstöhallinnolle ja digitaalisuuden huomiointi
  • Sairaus-ja muiden poissaolojen palkanmaksun juridiikka
  • Asiallinen ja häiriötön työympäristö – työnantajan velvollisuudet
  • Ajankohtaista verotuksessa

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta HR-lainsäädännön täydennyskoulutusohjelma, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu eri tehtävänimikkeillä henkilöstöhallinnon asioista vastaaville tai tehtäviä hoitaville: hr- ammattilaiset, pk-yritysten johtajat, esimiehet, hallintosihteerit ja muut henkilöstö,- talous- ja palkka-asioita työssään hoitavat.

Aikataulu

1. Uudistuneet työaikalain säännökset käytännössä (1 op) 

23.4.2020 klo 9-15

Koulutuksessa käsitellään 1.1.2020 voimaan tullutta uutta työaikalakia ja vuonna 2019 voimaan tulleita vaihtelevaa työaikaa (nollatuntisopimukset) koskevia säännöksiä. Työaikaa vai muuta aikaa? Muuttuuko ylityön enimmäismäärä? Mihin työaikapankki perustuu? Mitä on huomioitava etätyössä? Voidaanko työajan määräksi yhä sopia esimerkiksi 0-40 tuntia viikossa?

Työaikalaki sisältää kokonaan uusia lainsäännöksiä sekä entisten lainsäännösten korvaavia säännöksiä. Päivän aikana saat tiiviissä paketissa käsityksen siitä, mikä on muuttunut ja miten. Koulutuksessa asiaa käsitellään käytännönläheisesti käyden läpi erilaisia ongelmakohtia ja ratkaisuja.

2. Mitä tietosuoja-asetus edellyttää henkilöstöhallinnolta?  (1 op)

 14.5.2020 klo 9-15

Koulutuksessa perehdytään henkilöstöhallinnon työn kannalta merkittäviin EU-tietosuoja-asetuksen lainsäännöksiin. Vuonna 2019 voimaan tullut EU-tietosuoja-asetus ei kuulu vain tietosuojavastaaville, vaan asetus korostuu erityisesti henkilötietoja käsittelevien ja hr-prosessien parissa työskentelevien toiminnassa.  

1.1.2020 voimaan tulleen työaikalain mahdollistama laajempi etätyö ja digitalisaation myötä jatkuvasti kehittyvät työnteon muodot edellyttävät tarkempaa huomiota henkilötietojen suojaamiseen. Toisaalta digitalisaatio mahdollistaa myös tiedolla johtamisen, jolloin nousee kysymys työntekijöiden yksityisyyden suojasta. Muun muassa nämä ovat ajankohtaisimpia asioita, joihin henkilöstöhallinnossa työskentelevien on hyvä perehtyä.

3. Sairaus- ja muut poissaolot sekä niiden aikainen palkka
–juridinen näkökulma käytännön tuen tueksi (1 op)
 

27.8.2020 klo 9-15

Milloin työntekijällä on oikeus poissaoloon ja palkkaan?

Sairaus- ja muiden poissaolojen aikainen palkkaoikeuden syntyminen ei ole aina yksiselitteistä. Työntekijällä on oikeus sairausajan palkkaan tiettyjen edellytysten täyttyessä. Työntekijä voi olla työkyvytön myös muusta syystä kuin sairaudesta tai tapaturmasta, esim. esteettisistä toimenpiteistä johtuen. Lääkäri voi kirjoittaa työkyvyttömyystodistuksen, joka oikeuttaa työstä poissaoloon, mutta työnantajalla ei aina ole palkanmaksuvelvollisuutta.

Koulutuksessa käsitellään sairauspoissaolojen ohella muita poissaoloja, kuten työnantajasta johtuva työnteon estyminen, toisten työntekijöiden työtaistelun aiheuttama työnteon estyminen. Lisäksi tarkastellaan palkkaoikeutta erilaisten yhtäaikaisten poissaoloperusteiden kohdalla.

4. Asiallinen ja turvallinen työympäristö (1 op)

 25.9.2020 klo 9-15

Työsopimuslaissa säädetään laajasti työsuhteessa työtä teettävän työnantajan velvollisuuksista. Siinä on säännöksiä myös eräistä työntekijän velvoitteita. Epäselvyyttä aiheuttaa yleensä eri työlakien velvoitteiden tunnistaminen sekä vastuu- ja valtasuhteet. Ennaltaehkäisevät toimet ovat voivat olla myös olla puutteellisesti organisoitu.

Koulutuksessa syvennytään siihen, miten työnantajan tulee hoitaa työlainsäädännön mukaiset työnantajavelvoitteensa, joiden tavoitteena on turvata häirinnästä ja muusta epäasiallisesta kohtelusta vapaa työympäristö. Toisaalta käsitellään myös työntekijöiden vastuuta ja velvoitteita.

5. a) Ajankohtaista verotuksessa (0,5 op)

 5.11.2020 klo 9-11.30

Palkan ja mahdollisten luontoisetujen lisäksi työnantaja haluaa usein motivoida työntekijöitä erilaisilla henkilökuntaeduilla. Verolainsäädönnön tunteminen auttaa, kun on pohdittava, onko jokin etu veronalaista vai ei. Koulutuksessa käsitellään myös uusimpia muutoksia tavanomaisiin henkilökuntaetuihin.

5. b) Kehittämisseminaari (0,5 op) 

5.11.2020 klo 12.30–16

  • kehittämistehtävien purku ja palaute
  • koulutuksen päätös

Kouluttaja

OTT, dosentti Jaana Paanetoja(Itä-Suomen yliopisto, Lapin yliopisto)
Jaana Paanetoja toimii pääsihteerinä Työ-ja elinkeinoministeriön Työneuvostossa, joka antaa lausuntoja työaikaa, vuosilomaa, työturvallisuutta ja eräiden muiden työntekijöiden suojelua koskevien lakien soveltamisesta ja tulkinnasta. Paanetoja on kirjoittanut muun muassa Työoikeuden perusteet -käsikirjan.

OTL, tietosuojajohtaja Leena Alapuranen
Leena Alapuranen toimii tietosuojavastaavana Suomen Terveystalo Oy:ssä. Alapurasen lisensiaatintutkielma (2016) käsitteli Työntekijää koskevien henkilötietojen käsittelyedellytyksiä. Hän on muun muassa yksi Henkilötietojen käsittely työelämässä -kirjan kirjoittajista.

OTM, ylitarkastaja Sari Wulff
Sari Wulff toimii Verohallinnon ylitarkastajana. Wulffilla on laaja kokemus kouluttajana, ja hänet on palkittu useammalla Vuoden kouluttaja -tittelillä.

Kustannukset

2450,00 € + alv 24 %, verollinen myyntihinta 3038,00 € (sis. 5 koulutuspäivää, sähköinen luentomateriaali, kehittämistehtävän ohjaus ja palaute ja kahvit koulutuspäivinä).

Yksittäisen koulutuspäivän hinta 470,00 € + alv 24 %, verollinen myyntihinta 582,80 €.

Ajankohtaista verotuksessa -koulutuspäivän (1/2 päivää) hinta on 290,00  € + alv. 24 %, verollinen myyntihinta 359,60 €.

UEFin 10-vuotisjuhlavuoden etuna Itä-Suomen yliopistostaJoensuun yliopistosta tai Kuopion yliopistosta kauppatieteiden tutkintoon valmistuneethintaetu – 15 % koulutuksen hinnasta. Kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään ALUMNI.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta HR-lainsäädännön täydennyskoulutusohjelma? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate

Itä-Suomen yliopisto – UEF

Aducate – Never stop learning

Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate välittää Itä-Suomen yliopiston korkeatasoista koulutusta yrityksille ja muille organisaatioille. Aducate on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee 70 koulutuksen ammattilaista. Vuoden aikana Aducate kouluttaa 15 000 oppijaa, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista yliopistollisista kouluttajista. Koulutus perustuu uusimman tieteelliseen...


Lue lisää kouluttajasta Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate

Savilahdentie 6 B
70211 Kuopio


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta HR-lainsäädännön täydennyskoulutusohjelma täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: