Aikuisten psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapian ja kuvataidepsykoterapian koulutusohjelma

Kesto
100 op
Hinta
26 550 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 26 550 EUR)
Seuraava toteutus
15 joulukuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
100 op
Hinta
26 550 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 26 550 EUR)
Seuraava toteutus
15 joulukuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Aikuisten psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapian ja kuvataidepsykoterapian koulutusohjelma

Koulutusohjelmassa on lisähaku käynnissä 17.8.-7.9.2023.

Aikuisten psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapian ja kuvataidepsykoterapian koulutusohjelma järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ja Suomen Kuvataidepsykoterapia ry:n kanssa Helsingissä. Koulutus on prosessinomainen 100 op opinto-ohjelma, jonka kesto on 4,5 vuotta.

Suoritettuaan koulutuksen hyväksytysti opiskelijalle kirjoitetaan todistus, jolla hän voi hakea psykoterapeutin ammattinimikettä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta ja kuvataidepsykoterapeutin pätevyyttä Suomen Kuvataidepsykoterapia ry:ltä.

Koulutuksen sisältöalueet ovat:

  • teoria- ja menetelmäopinnot 51,5 op
  • opinnäytetyö 10 op
  • psykoterapeuttinen potilastyö 400 tuntia (potilastyön harjoittelu, ei lasketa opintopisteisiin)
  • psykoterapiatyön työnohjaus 16 op (vähintään 160 tuntia)
  • koulutuspsykoterapia (oma verbaalipsykoterapia tai kuvataidepsykoterapia) 12,5 op (vähintään 250 tuntia)
  • kuvataideopinnot 10 op (vähintään 270 tuntia)

Tavoitteet:

Koulutuksen tavoite on psykoanalyyttisen psykoterapian ja kuvataidepsykoterapian teorian ja menetelmien syvällinen oppiminen. Psykoanalyyttisessa verbaalipsykoterapiassa ja kuvataidepsykoterapiassa tavoitteena on potilaan itsehavainnoinnin ja itseymmärryksen lisääntyminen sekä psyykkinen muutos. Lähtökohtana on asiakkaan ja terapeutin välinen luova vuorovaikutus- ja yhteistyösuhde. Psykoterapeutti/kuvataidepsykoterapeutti toimii asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan soveltaen eri asiakkaiden hoitoon psykoanalyyttisen psykoterapian ja kuvataidepsykoterapian muutosta tutkitusti edistäviä tekijöitä, lähestymistapoja ja interventiomuotoja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Aikuisten psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapian ja kuvataidepsykoterapian koulutusohjelma, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

15 joulukuuta, 2023

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Kohderyhmä

Koulutus on terveydenhuollon täydennyskoulutusta ja sen on tarkoitettu henkilöille, joilla on soveltuva tutkinto (erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon alalta), vähintään 30 op psykologian tai psykiatrian opintoja (tutkinnossa tai erikseen suoritettuina) ja vähintään kahden vuoden työkokemus psykoterapeuttisessa mielenterveystyössä tai sitä vastaavissa mielenterveystyön tehtävissä. Vaadittavat opinnot ja työkokemuksen on oltava tehtyinä haun päättymiseen mennessä. Edellisten lisäksi vaaditaan henkilökohtainen soveltuvuus psykoterapeutiksi ja kuvataidepsykoterapeutiksi sekä riittävä englanninkielen taito ja tietotekniset valmiudet.

Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus tehdä psykoterapeuttista ja kuvataidepsykoterapeuttista potilastyötä koulutuksen aikana. Hakukelpoisuuteen ei oteta kantaa ennakkoon vaan se arvioidaan haun ja sen liitteiden perusteella.

Aikataulu

Aloituspäivä on 15.12.2023 Helsingissä. Psykiatriaseminaari on etäyhteydellä alkuvuodesta 2024 (päivämäärä tarkentuu).

Kevään 2024 koulutuspäivät ovat 12.1., 26.1., 9.2.,  23.2., 8.3., 22.3., 19.4., 3.5., 17.5., 31.5. Muutokset mahdollisia.

Kouluttaja

Koulutusohjelman johtajana toimii Kirsi Huttula TtM, kouluttajapsykoterapeutti, psykoterapiakouluttaja, kuvataidepsykoterapeutti. Hän toimii koulutusohjelman johtajana ja opettajana.

Kouluttaja esittäytyy: Olen pohjakoulutukseltani terveystieteen maisteri (pääaineena toimintaterapia). Psykoterapeutiksi valmistuin vuonna 1994 ja kouluttajapsykoterapeutiksi (aik. VET) vuonna 2006 sekä psykoterapiakouluttajaksi vuonna 2009. Olen työskennellyt yksityisvastaanotolla psykoterapeuttina ja kuvataidepsykoterapeuttina vuodesta 2001. Sitä ennen potilastyökokemusta karttui mm. Jorvin sairaalan psykiatrian vuodeosastolla ja poliklinikalla lähes 20 vuoden ajalta. Johtamiskokemusta on kertynyt Suomen Kuvataidepsykoterapia ry:n (Sktpt ry) puheenjohtajana vuodesta 2007 ja EFPP Suomen kansallinen verkosto ry:n puheenjohtajana vuodesta 2012. Sktpt ry:ssä olen ollut tiiviisti mukana pitkien koulutusohjelmien suunnittelussa ja toteutuksessa sekä opetus- ja työnohjaustehtävissä. Efpp Suomen kansallinen verkosto ry:ssä olen mm. tehnyt yhteiskunnallista vaikuttamistyötä ja sen osana ollut käynnistämässä ja toteuttamassa psykoanalyyttisen psykoterapian ja kuvataidepsykoterapian tutkimuksen aktiivista seurantaa ja raportointia. Suomen Kuvataidepsykoterapia ry toteuttanut aikaisemmin (v. 2014-2018) Aikuisten psykoanalyyttisen yksilöpsykoterapian ja kuvataidepsykoterapian koulutusohjelman Turun yliopiston kanssa. Lisäksi yhdistys on järjestänyt psykoterapeuteille suunnattuja kuvataidepsykoterapian koulutusohjelmia (60 op) sekä sosiaali- ja terveydenhoitoalan koulutuksen saaneille suunnattuja kuvataideterapian koulutusohjelmia (80 op) mm. yhteistyössä Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian kanssa.

Vastuukouluttajat
Kirsi Huttula TtM, kouluttajapsykoterapeutti, psykoterapiakouluttaja, kuvataidepsykoterapeutti.

Mervi Leijala-Marttila PsL, psykoanalyytikko, koulutuspsykoanalyytikko, kuvataidepsykoterapeutti

Marja-Leena Roine FM, psykoanalyytikko koulutusryhmäpsykoanalyytikko, psykoterapiakouluttaja, kuvataidepsykoterapeutti

Kustannukset

Yliopisto laskuttaa koulutuksen maksajaa 26 550 euroa (alv 0%) lukukausittain, keväisin ja syksyisin.
Lukukausia on yhdeksän, jolloin hinta on 2950 euroa/lukukausi.

Hinta sisältää teoria- ja menetelmäopinnot, opinnäytetyönohjauksen ja verkko-oppimisympäristössä jaettavat opintomateriaalit.
Mikäli verosäädöksissä tai niiden tulkinnassa tapahtuu muutoksia koulutuksen toteutusaikana, hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Lisäksi opiskelija vastaa itse seuraavista kuluista jotka maksetaan palvelun tarjoajalle: kuvataiteen opinnot (270 tuntia), kahden (2) päivän erillisseminaari, koulutuspsykoterapia (oma psykoterapia vähintään 250 tuntia) ja työnohjaus (160 tuntia) sekä matka, majoitus-, ruoka- ja kirjallisuuskuluista.

UEF Jatkuva oppiminen sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapian ja kuvataidepsykoterapian koulutusohjelma? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus
Neulaniementie 2, 2 krs. |PL 1627
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen koulutustarjonta on helppo väylä itsensä kehittämiseen, ammattiosaamisen täydentämiseen ja yrityksen osaamispääoman laajentamiseen. Toimimme kahdella kampuksella, Kuopiossa ja Joensuussa sekä sujuvasti myös verkossa ja valtakunnallisesti. Tarjoamme selkeitä kokonaisratkaisuja sinun tai yrityksesi tarpeisiin, olemme tukena kasvussa, suorituskyvyn parantamisessa...

Lue lisää kouluttajasta Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu