Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Flippaus haltuun -tilauskoulutus

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus
Yhteenveto
Noin 3 kuukautta
Pyydä tarjous
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia
Koulutus
Flipped classroom eli käänteisopetus

Flippaus haltuun -tilauskoulutus

Opi tehokkaaksi ja innostavaksi todistettu menetelmä edelläkävijältä, joka on onnistuneesti flipannut opetusta oppijakeskeiseksi ja hyviä oppimistuloksia tuottavaksi!

Teknologialla tuettu oppijakeskeisyys on tänä päivänä yksi mekittävimmistä opetuksen kulttuuria muokkaavista tekijöistä.Flipped Classroom eli käänteisopetuson tunnetuin opetuksen strategisista lähestymistavoista, joka muokkaa teknologian ja kontaktiopetuksen välistä suhdetta helposti ymmärrettävään ja omaksuttavaan muotoon. Maailmanlaajuisesti jo 15 vuoden ajan käytettynä ja tutkittuna käänteisopetus on hyvin kehittynyt vastaamaan opettajien tarpeisiin.

Miksi Flipped Classroom?

Haluatko kehittää opetustasi sekä oppijakeskeiseen että syväoppimisen suuntaan? Voiko kontaktiopetuksen ja verkkomateriaalin yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi ja parantaa oppimistuloksia? Tarvitsetko käytännön vinkkejä ja sparrausta siihen, kuinka soveltaa käänteisenoppimisen teoriaa käytäntöön? Millaista osaamista ja resursointia oppimisstrategian muutos vaatii opettajalta ja koulutusorganisaatiolta? Ole opetuksen edelläkävijä ja syväoppimisen mahdollistaja – tee tulevaisuutta nyt!'

Koulutuksen hyödyt

Koulutuksen jälkeen opettaja osaa

 • soveltaa käänteisopetuksen pedagogiaa omalla kurssillaan
 • asettaa kurssilleen osaamistavoitteet ydinainesanalyysin ja Bloomin taksonomian suunnassa ja kehittää kurssiaan tämän pohjalta
 • tuottaa ja kehittää verkkomateriaalia monipuolisesti ja liittää sen kontaktiopetukseen oppijakeskeisesti
 • soveltaa formatiivista arviointia

Oppilaitos saa

 • työkaluja teknologiatuettuun,oppijakeskeiseen opetuksen kehittämiseen
 • osaamista oppimisympäristön kehittämiseen
 • tukea ja neuvoja opetuksen strategiseen kehittämiseen
 • henkilökohtaisen sparrauksen sekä johdolle, opettajille että tukihenkilöstölle

Koulutuksen kesto

Koulutuspaketin voi tilata omaan organisaatioon. Sen läpivienti kestää noin kolme kuukautta. Tarkempi aikataulu on sovittavissa kouluttajan kanssa, suosittelemme lähitapaamisten olevan esim. kerran kuukaudessa. Kysy lisää!

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää lähitapaamiset sekä ohjatut, teoriaa käytäntöön vievät tiimitapaamiset. Lisäksi pakettiin kuuluu Johdon perehdytys (Flippauksen perusidea ja sen tuottama hyöty oppilaitoksen ja opetuksen näkökulmasta) sekä Toiminnan varmennus (Flippausyhteisön ja mentorointiverkoston luominen oppilaitoksen flippaustoiminnan ylläpitämistä ja jatkokehittämistä varten).

Lähitapaamisten teemoina ovat:

 • A: Flippauksen teoria ja alkeet: Flipattavan kurssin ydinainesanalyysi ja sisältörakenneanalyysi, oppimistavoitteet, ennakkotestit ja tehtävät, tallenteiden tuottamiseen ja jakamiseen liittyvät teknologiat.
 • B: Kontaktiopetuksen suunnittelu, toteutus ja opiskelijoiden rooli.
 • C: Mitä tentin sijaan? Opiskelijoiden arviointi ja koulutuksen toteutuksen arviointi ja oma jatkokehityssuunnitelma.

Sisältö ja laajuus ovat räätälöitävissä tilaajan tarpeisiin, minimikesto 16 h. Ryhmän koko max. 20 opettajaa, jotka jaettaan 4 hengen tiimeihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Flippaus haltuun -tilauskoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Käänteisopetuksesta kiinnostuneet opettajat ja opetuksen kehittäjät sekä koulutusorganisaatioiden johto. Sopii erityisesti ammattikorkeakouluille ja yliopistoille.

Huom! Koulutus toimii parhaiten, mikäli opettajalla on jokin opintojakso, kurssi tai koulutus, johon hän voi soveltaa menetelmää koulutuksen aikana.

Kouluttaja

Kouluttajana ja henkilökohtaisena sparraajana toimii Suomessa yliopistotasoista käänteisopetuksen koulutusta ja kehitystyötä tekevä FT Markku Saarelainen. Hän on kehittänyt tätä parhaaksi eurooppalaiseksi käytännön opetuksen ja oppimisen projektiksi valittua menetelmää aiemmin Itä-Suomen yliopistossa yliopistonlehtorina ja nykyisin työelämäprofessorina Tampereen yliopistossa sekä kouluttanut laajasti Suomessa eri organisaatioiden opettajia flippaukseen.

Kustannukset

Pyydä tarjous!

Hinta riippuu järjestämispaikasta, osallistujamäärästä, toteutustavasta sekä mahdollisista erityistoiveista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Flippaus haltuun -tilauskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Itä-Suomen yliopisto – UEF

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus välittää korkeatasoista koulutusta yrityksille ja muille organisaatioille.Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee 70 koulutuksen ammattilaista. Vuoden aikanaItä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus kouluttaa 15 000 oppijaa, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista...


Lue lisää kouluttajasta Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Savilahdentie 6 B
70211 Kuopio


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Flippaus haltuun -tilauskoulutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: