Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
10 op
1 900 EUR + alv 24 %
31.8.2021
Haku päättyy: 20.8.2021
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Itsensä johtaminen - Ajankäyttö ja tehokas toiminta

Valmentava esimies

Tutkittaessa millainen esimies on henkilöstön näkökulmasta ihanteellinen, on vastaukseksi saatu kuvaus valmentajasta, joka kannustaa ja tukee sekä yksilöä että yhteisöä. Valmentavan johtajuuden on todettu vaikuttavan myönteisesti sekä organisaation tuottavuuteen että sen jäsenten kokemaan työhyvinvointiin. (Lähde: UniVaasa) Tahdotko rakentaa johtamis- ja esimiestyön kulttuuria valmentavaan suuntaan? Jos vastasit kyllä, niin tervetuloa koulutukseen.

Koulutus sisältää 8 jaksoa (½pv per jakso), henkilökohtaisen LJI-testin ja henkilökohtaista valmennusta (3 kertaa per osallistuja). Näin oppimisesta muodostuu prosessi. Oppimisen tukena on myös e-oppimisympäristö. Koulutuksen laajuus on 10 opintopistettä.

Koulutusjaksoja ennen tutustut ratkaisukeskeisyyteen ja valmentavaan työotteeseen, koulutusjaksolla harjoittelet ratkaisukeskeisen valmentamisen menetelmiä ja jaksojen välillä kokeilet erilaisia valmennuskeskusteluja käytännössä. Saat myös palautetta oppimisestasi. Tässä koulutuksessa saat tietoa ja erityisesti taitoja ja menetelmiä valmentavaan esimiestyöhön. Jokaisella jaksolla esittelemme vähintään yhden valmentamisen menetelmän, jota pääse soveltamaan käytäntöön.

Koulutus toteutetaan pääasiassa etäyhteyksin. Korona-tilanteen salliessa ensimmäinen jakso pidetään lähiopetuksena, minkä tarkoituksena on tukea ryhmäytymistä. Muut jaksot pidetään etäopetuksena tietoturvallisilla sovelluksilla. Etäopetukseen tarvitset internet-yhteyden, tietokoneen ja kuulokkeet. Olemme korona-aikana kehittäneet etäopetusta ja osallistujilta olemme saaneet kannustavaa palautetta.

Koulutusjaksojen keskeisiä sisältöjä ovat tilannejohtaminen, valmentavan työotteen tunnuspiirteet ja tavoitteellinen valmennuskeskustelu, ongelmalähtöinen valmennuskeskustelu, motivaation johtaminen valmennuskeskustelussa, uudistumisen johtaminen valmennuskeskustelun keinoin, vahvuudet ja valmentaminen, tunteiden johtaminen osana valmentavaa johtamista.

Koulutusjakson lisäksi osallistuja saa LJI Leadership Judgement Indicator -testin ja kolme henkilökohtaista valmennustapaamista (30min, 45min, 45min). LJI-testi antaa tietoa päätöksentekotavoista, ja siten testi toimii hyvänä pohjana omakohtaiselle valmennukselle.

Tavoitteet:

Koulutuksessa opit hyödyntämään valmentavan työotteen menetelmiä erilaisissa johtamisen ja esimiestyön tilanteissa. Opit valmentamisen keinoin

 • valmentamaan tavoitteeseen
 • oivalluttamaan kuinka ongelma ratkaistaan
 • vahvistamaan ratkaisupuhetta ongelmapuheen sijaan
 • luomaan edellytyksiä motivaatiolle ja vaikuttamaan motivaatioon
 • vahvistamaan kasvunasennetta
 • tunnistamaan vahvuuksia
 • vahvistamaan ajattelua avaavia tunteita
 • kohtaamaan negatiivisia tunteita

Näitä taitoja opit soveltamaan erilaisissa johtamisen ja esimiestyöntilanteissa. Saat käyttöösi erilaisia valmennusrunkoja ja kysymysmalleja. Harjoittelet valmentamista koulutusjaksoilla ja myös niiden välissä. Saat myös palautetta toiminnastasi, mikä tukee johtajana ja esimiehenä kehittymistä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Valmentava esimies, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Tiiminvetäjät, projektipäälliköt, esihenkilöt, johtajat.

Aikataulu


 1. Tilanteen mukainen johtaminen – tilannejohtamisen ABC, 31.8.2021 klo 8.30 – 12.00
 2. Valmentava työote, 21.9.2021 klo 8.30 – 12.00
 3. Ongelmat ja valmentaminen, 14.10.2021 klo 8.30 – 12.00
 4. Motivaation johtaminen valmentamisen keinoin, 18.11.2021 klo 8.30 – 12.00
 5. Uudistumisen johtaminen valmentamisen keinoin, 16.12.2021 klo 8.30 – 12.00
 6. Ratkaisukeskeisen esimiestyön menetelmät, 11.1.2022 klo 8.30 – 12.00
 7. Vahvuuksien johtaminen, 3.2.2022 klo 8.30 – 12.00
 8. Tunteiden johtaminen, 24.2.2022 klo 8.30 – 12.00
 9. LJI-testi ja oma valmennus 3 kertaa

Kouluttaja

Arttu Puhakka

Pauli Kallio

Kustannukset

1900 € + ALV 24% (456 €), verollinen myyntihinta 2356 €.

Verollinen koulutuspalvelu, AVL 39 §.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Valmentava esimies? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen koulutustarjonta on helppo väylä itsensä kehittämiseen, ammattiosaamisen täydentämiseen ja yrityksen osaamispääoman laajentamiseen. Toimimme kahdella kampuksella, Kuopiossa ja Joensuussa sekä sujuvasti myös verkossa ja valtakunnallisesti. Tarjoamme selkeitä kokonaisratkaisuja sinun tai yrityksesi tarpeisiin, olemme tukena kasvussa, suorituskyvyn parantamisessa...


Lue lisää kouluttajasta Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Neulaniementie 2, 2 krs. |PL 1627
70211 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.uef.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Valmentava esimies täytä seuraavat tiedot: