Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus

Jaatinen B.V.
Yhteenveto
13 päivää
4 950 EUR + alv 24 %
suomi
Koulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
4 950 EUR
Sopimuksen mukaan

Verkossa
4 950 EUR
18.3.2021

Verkossa
4 950 EUR
12.4.2021

Verkossa
4 950 EUR
Sopimuksen mukaan
Lean Six Sigma Black Belt -koulutus

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus

Suosittu etäkoulutusmuotomme jatkuu myös keväällä 2021. 

Kouluttaudu nopeasti 13 päivässä Lean Six Sigma Black Beltiksi. Tämä Black Belt -koulutus kattaa laajasti Lean Six Sigma -menetelmiä ja valmentaa sinut Black Belt -sertifikaattiin ISO 18404 standardin mukaisesti. Kouluttajana on kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt, joka kouluttaa nyt myös Suomessa suomeksi. Koulutuksen ohessa kouluttaja ohjaa osallistujia myös sertifioinnin saavuttamisessa.

Järjestämme ainoana Suomessa Lean Six Sigma Black Belt -sertifiointiin johtavan koulutuksen eurooppalaisen standardin mukaisesti tehokkaasti 13 päivässä.

Uniikki koulutustapa Suomessa

Koulutuksemme ovat vaihtelevia ja interaktiivisia. Teoria on yhdistetty käytännön esimerkkeihin, ryhmätöihin, keskusteluihin, simulaatioihin ja kertausharjoituksiin. Käytämme runsaasti aikaa käytännön sovellutuksiin osallistujien omassa tai vastaavanlaisessa ympäristössä.

Olemme kehittäneet, yhteistyössä kansainvälisen pelitoimittajan kanssa, täysin uudenlaisen oppimistavan Black Belt -koulutuksissa korvaamalla manuaaliset simulaatiot todellisuutta paremmin vastaavalla digitaalisella simulaatiolla. Suomenkielinen simulaatio tukee hyvin myös etäkoulutuksia. Simulaatio etenee koulutuksen aikana teorian kanssa samanaikaisesti, jolloin uusia menetelmiä voidaan harjoitella heti käytännössä. Simulaatio kattaa kaikki Lean ja Six Sigma -pelien näkökohdat. Lisäksi simulaatio tuottaa dataa reaaliajassa. Osallistujat kokevat pelin aikana mm. miten tehdä "Value Stream Mapping" (VSM) sekä miten hyödyntää dataa tehokkaasti prosessin parannuksen eri vaiheissa. Osallistujat oppivat analysoimaan dataa, mutta myös miettimään, miten parantaa prosessia vähälläkin datalla ja toisaalta miten toimia tilanteissa, joissa dataa on liikaa.

Saamamme asiakaspalautteen perusteella osallistujamme arvostavat juuri eri opetustekniikoiden yhdistämistä, joka innostaa ja helpottaa oppimista sekä opitun soveltamista omassa työympäristössä.

Mitä koulutus tarjoaa osanottajille?

Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksen jälkeen

 • hallitset Black Beltinä laajasti Lean Six Sigman käsitteet ja välineet ja voit toimia projektinvetäjänä vaativissa parannusprojekteissa
 • olet saanut ensimmäisen projektisi päätökseen tai pystyt päättämään projektisi ennakoitavissa olevassa aikataulussa
 • osaat identifioida ja määrittää uusia parannusprojekteja organisaatiossasi
 • sinun on mahdollista hyväksyttää projektityösi ja saada Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti

Koulutuksen sisältö

Koulutukseemme on valittu menetelmiä, jotka vuosien kokemuksemme ja kansainvälisen Lean Six Sigma Black Belt -koulutusvertailun perusteella, ISO 18404 standardin mukaisesti, ovat tarpeellisia vaativien parannusprojektien läpiviemiseen.

Koulutus kattaa mm. seuraavat aiheet:

 • Milloin, miksi ja miten käyttää Lean Six Sigmaa: Lean Six Sigma erityyppisissä projekteissa ja erilaisissa organisaatioissa.
 • Projektin hallinta: 12 askeleen DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control).
 • Define - Parannusprojektin valinta ja rajaus: Asiakkaan ääni (Voice of the Customer, Critical to Customer, Proaktiiviset menetelmät), asiakastoiveiden priorisointi (KANO-malli) ja toiveiden muuntaminen projektissa eri tasoilla (Quality Function Deployment), projektisopimus ja riskimatriisi.
 • Measure - Projektin tavoitteen operatiivinen määrittäminen ja mittausten luotettavuuden testaus: Prosessin kuvaus (SIPOC), operationaalinen mittausyksikön määrittäminen ja mittausjärjestelmän analysointi (GR&R, Kappa) sekä riittävän näytekoon määrittäminen erilaisissa tilanteissa.
 • Analyze - Prosessin suorituskyvyn mittaaminen ja juurisyyanalyysi: prosessin ohjauskortit, prosessin kyvykkyysanalyysi, arvovirtakuvas ja hypoteesitestit.
 • Improve - Ratkaisun määrittäminen ja validointi:  Statistisia analyysimenetelmiä (Hypoteesitestaus, Design of Experiments) ja Lean-ratkaisumenetelmiä (Push/Pull, 5 S, Kanban, Poka-Yoke, Kaizen).
 • Controle - Ratkaisun jalkauttaminen ja jatkuvan parantamisen kulttuurin luominen: Standardisoidut työohjeet, kriittiset suoritusindikaattorit, työn visuaalinen ohjaus, toiminnan tarkkailu, KATA-Coahing ja Out of Control Action Plan (OCAP).
 • Muutoksen hallinta: Projektikarikkojen tunnistaminen ja estäminen Lean Six Sigma -johtamismallin avulla, sidosryhmäanalyysi, Black Beltin rooli ryhmän muodostuksen eri vaiheissa, erilaiset roolit ryhmässä ja niiden tehokas hyödyntäminen, vastarinnan hallinta erilaisilla vaikuttamistavoilla, kommunikoinnin eri tasojen käyttö, rakentavan palautteen antaminen sekä fasilitointi.

Black Belt -koulutus jakautuu 1-4 päivän koulutusjaksoihin n. 4 kuukauden aikana. Koulutukseen sisältyy myös 4 tuntia Master Black Belt -kouluttajan etätukea. Jotta koulutuksesta saisi mahdollisimman paljon irti, suosittelemme että sinulla on oma parannusprojekti kurssin aikana. Lähetämme ennen koulutuksen alkua yksityiskohtaiset ohjeet projektien valitsemisesta.

Koulutusjaksojen välillä voit soveltaa opittua heti käytäntöön omassa projektissasi. Voit halutessasi käyttää omaa projektiasi myös koulutuksen aikana harjoituksissa ja interventioissa.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus hyväksyttää projektityö. Vaatimukset läpäisseet saavat Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin.

Kiinnostuitko Lean Six Sigma -koulutuksesta?

Avoimeen koulutukseen (Espoo, Oulu ja etänä) otetaan enintään 12 osallistujaa, joten ilmoittaudu pikaisesti. Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta yrityksesi sisäisenä koulutuksena, ota yhteyttä.

Kohderyhmä

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus sopii projektien vetäjille, jotka parantavat komplekseja yritysprosesseja ja haluavat oppia tehokkaita menetelmiä huomattavien parannusten (50-90 %) aikaansaamiseksi. Koulutuksemme on hyvä valinta, jos etsit Black Belt-sertifiointiin johtavaa koulutuspakettia, jossa Lean, Six Sigma ja Muutoksen hallinta on integroitu yhdeksi, tuloksia tuottavaksi lähestymistavaksi.  

Koulutusmateriaali

Osallistujana saat digitaalisen suomenkielisen koulutusmateriaalin, joka on jäsennetty Lean Six Sigma -projektiaskeleiden (DMAIC) mukaan: Tarvittavat aktiviteetit, menetelmät ja työkalut on kytketty askeleisiin, jotta materiaalin käyttäminen kurssin jälkeen erilaisissa projekteissa helpottuu. 

Koulutuksen aikana käytetään Minitab-tietokoneohjelmaa. Ohjelma on myös koulutuksen jälkeen olennainen apuväline projekteissa. Osallistujalla tulee olla koulutuksessa mukana oma kannettava tietokone, jolle on asennettu Minitab-ohjelma (mielellään versio 20 tai 19).

Voit ostaa Minitab-lisenssin tai aloittaa 30 päivän ilmaisella lisenssillä hankkimalla lisenssin suoraan Minitabiltä (Minitab.com). Jos haluat hankkia lisenssin muutamaksi kuukaudeksi vain koulutuksen ajaksi, ota meihin yhteyttä edullisista vaihtoehdoista. Jos tarvitset apua lisenssin valinnassa tai  hankinnassa, ota meihin yhteyttä.

Koulutusaika ja -paikka

Avoimena järjestettävä koulutus kestää yhteensä 13 päivää. Koulutus on jaettu useaan koulutusjaksoon n. 4 kuukauden aikana. Koulutuksen aikana järjestämme jokaiselle osallistujalle neljä tuntia etätukea.

Alla kevään 2021 aikataulu :

Kevät 2021 Black Belt -koulutukset: 

Kevät 2021 I (etäkoulutus): TÄYNNÄ

 • Osa 1: 14. - 15. tammikuuta 2021
 • Osa 2: 21. - 22. tammikuuta 2021
 • Osa 3: 02. - 03. helmikuuta 2021 
 • Osa 4: 15. - 16. helmikuuta 2021
 • Osa 5: 15. maaliskuuta 2021
 • Osa 6:  27. - 28. toukokuuta 2021
 • Osa 7: 21. - 22. kesäkuuta 2021

Kevät 2021 II (etäkoulutus):

 • Osa 1: 18. - 19. maaliskuuta 2021
 • Osa 2: 25. - 26. maaliskuuta 2021
 • Osa 3: 21. - 23. huhtikuuta 2021 
 • Osa 4: 10. - 11. toukokuuta 2021
 • Osa 5:  27. - 28. toukokuuta 2021
 • Osa 6: 21. - 22. kesäkuuta 2021

Kevät 2021 III (etäkoulutus): Vielä muutama paikka vapaana!

(Tämä alun perin lähipäiväkoulutus on siirretty koronan vuoksi etämuotoon).

 • Osa 1: 12. - 14. huhtikuuta 2021
 • Osa 2: 26. - 28. huhtikuuta 2021
 • Osa 3: 19. - 21. toukokuuta 2021
 • Osa 4: 27. - 28. toukokuuta 2021
 • Osa 5: 21. - 22. kesäkuuta 2021

Black Belt -koulutus ESPOOSSA JA Oulussa: 

Seuraavat koulutukset Espoossa (Leppävaara) ja Oulussa järjestetään syksyllä 2021, mikäli koronatilanne sen sallii. Päivämäärät julkaistaan keväällä. Ota yhteyttä, jos haluat, että lähetämme sinulle päivät heti, kun ne julkaistaan. 

Mikäli haluat koulutuksen yrityksesi sisäisenä koulutuksena, ota yhteyttä.

Kouluttaja

Marja JaatinenBlack Belt -koulutuksen kouluttajana on DI Marja Jaatinen.

Marja on kokenut Lean Six Sigma Master Black Belt, joka on Jack Welchin General Electricilla sertifioima MBB. Hän on soveltanut GE:llä saamaansa kokemusta menestyksekkäästi jo vuosia eri maissa teollisuudessa, eri palvelualoilla ja valtion hallinnossa. Marja kouluttaa nyt myös Suomessa suomen kielellä.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 4 950 € + alv. 24 % / osanottaja. Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen ja tarjoilut.

Lisäksi hintaan sisältyy neljä tuntia kouluttajan etätukea ja projektin tarkastuksen Black Belt -sertifiointia varten. Hintaan sisältyy myös Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti kaikki vaatimukset läpäisseille.

Koulutusta järjestetään myös yrityksen sisäisenä koulutuksena. Kysy lisää »

Jaatinen B.V.

Ota käyttöösi Lean ja Lean Six Sigma -toimintamallit ja tähtää pysyvään parannukseen!

Jaatinen B.V. on hollantilainen Lean Six Sigma -konsulttipalveluja kansainvälisellä tasolla tarjoava yhtiö, joka tarjoaa koulutuksia ja konsultointipalveluja myös Suomessa. Jaatinen B.V.:n johdolla yrityksesi pääsee pysyvään parannukseen Lean Six Sigman, Lean-johtamisen ja erilaisten käyttäytymistekniikoiden avulla. Erilaisia koulutuksia on tarjolla kaikille organisaatiotasoille....


Lue lisää kouluttajasta Jaatinen B.V. ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lean Six Sigma Black Belt -koulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Jaatinen B.V.

Jaatinen B.V.

Arnhemsebovenweg 92
3971 Driebergen-Rijsenburg, Alankomaat

 Näytä puhelinnumero
www.leansixsigmakoulutus.fi


Arvioinnit

Keskiarvo: 4,6

Perustuu 33 arviointiin

Heidi Malmivaara
(5)
Koulutus syvensi aikaisempaa osaamistani leanistä ja lisäsi tietoja six sigmasta. Etenkin datan käsittelytaidoissa odotan kurssin tuoneen runsaasti lisäarvoa. Koulutuksessa käytettin hyvin eri oppimisen muotoja, ja laajasta sisällöstä ja suhteellisen lyhyestä aikajaksosta huolimatta kurssin suorittaminen ei ollut raskasta. Pidin etäkoulutust...
Näytä kokonaan
Koulutukseen osallistunut
(5)
Eteneminen tuki hyvin omaa projektia ja sen kautta oppimista. Etäkoulutus oli muuten hyvä mutta kahvipullat puuttuivat.
Denis Kartal
(5)
Koulutus oli erittäin mielekäs, enkä rehellisesti keksi mitään parannettavaa. Etäkoulutus toimi erittäin hyvin, ylitti odotukseni
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,6)
Perustuu 33 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,6)
Perustuu 320 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Rennosti kevättä kohti!

Tutustu kurssivalikoimaan ja löydä organisaatiosi tarpeisiin sopivat ajankohtaiset ICT-verkkokoulutukset.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lean Six Sigma Black Belt -koulutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: