Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Yleiset oikeusjärjestysopinnot, 60 op (UEF)

Kainuun kesäyliopisto
Yhteenveto
n. 2 vuotta
   
Kajaani
Avoin koulutus

Yleiset oikeusjärjestysopinnot, 60 op (UEF)

Yleiset oikeusjärjestysopinnot, 60 op (UEF), Kainuun kesäyliopisto

Aloita oikeustieteen opinnot!

Yleiset oikeusjärjestysopinnot antavat hyvän yleisjuridisen pohjan myöhemmille oikeustieteiden opinnoille. Opintojen kuluessa opiskelijalle muodostuu yleiskuva eri oikeudenaloista myös oppiaineina, mikä osaltaan edesauttaa HTK-tutkinnon pääaineen ja mahdollisen oikeustieteiden sivuaineen valintaa. Kokonaisuus on pakollinen HTK- ja ON-tutkintoa suorittaville.

Koulutuksen sisältö

Kokonaisuuteen kuuluvat kurssit:

 • Oikeustieteen perusteet, 1 op
 • Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhaku, 2 op
 • Valtiosääntöoikeus, 5 op
 • Yleishallinto-oikeus 5 op
 • Vero-oikeuden perusteet, 5 op
 • Johdatus oikeusteoriaan, 4 op
 • Rikos- ja prosessioikeuden perusteet, 5 op
 • Eurooppaoikeuden perusteet, 5 op
 • Yksityisoikeuden perusteet, 5 op
 • Sopimusoikeus, 5 op
 • Perhe- ja jäämistöoikeus, 5 op
 • Ympäristöoikeuden perusteet, 5 op
 • Lainsäädäntötutkimuksen perusteet, 4 op
 • Oikeudellisen ratkaisutoiminnan perusteet, 4 op

Koulutuksen toteutus

Oikeustieteiden opiskelu on joustavaa, pääosin etä- ja itseopiskelua, jonka aikataulun määrää suurelta osin opiskelija itse – tenttipäivät rytmittävät opiskelua eikä pakollista läsnäoloa luennoilla yleensä ole.

Opintojaksojen suoritustapana on pääsääntöisesti kirjallisuuden ja säädösten tenttiminen. Vaihtoehtoisia tenttikertoja on lukuvuoden aikana 4-5. Tenttipaikkana toimii Osaamiskeskus Kainuun Aalto, Kajaani.

Muutamalle opintojaksolle järjestetään opiskelijalle vapaaehtoista luento-opetusta ja/tai tietokonevälitteisiä luentoja Kainuun kesäyliopistolla. Luentojen toteutuminen edellyttää vähintään 5 aloittavan opiskelijan ryhmää. Lisäksi muutaman opintojakson voi suorittaa verkkokurssina. Halutessaan opiskelija voi osallistua Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella perusopetuksen luennoille päiväaikaan.

Opinnoissa käytetään Moodle -verkko-oppimisympäristöä, jonne kirjaudutaan ilmoittautumisen jälkeen tulevan sähköpostivahvistuksen ohjeistuksen mukaisesti yliopiston käyttäjätunnuksilla.

Koulutukseen hakeutuminen

Opintoihin voi ilmoittautua koko lukuvuoden ajan, mutta opintojaksojen suorittamiseen on tietty aikataulutus.

Opintojaksoja voi suorittaa myös yksittäin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yleiset oikeusjärjestysopinnot, 60 op (UEF), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Opinnot ovat tarkoitettu kaikille oikeustieteiden opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää oikeudellista osaamista juridista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Moni avoimen yliopiston oikeustieteiden opiskelijoista opiskelee tutkintotavoitteisesti, mutta myös ammatillisena täydennyskoulutuksena yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia.

Yleiset oikeusjärjestysopinnot soveltuvat erityisesti sellaisille henkilöille, jotka opiskelevat tutkintotavoitteisesti. Opintokokonaisuus kuuluu sekä HTK- että ON-tutkintoja suorittavien ensimmäisen vuosikurssin opetusohjelmaan.

Opintoihin voi ilmoittautua koko lukuvuoden ajan, mutta opintojaksojen suorittamiseen on tietty aikataulutus.

Kustannukset

Opintomaksu yhteensä 990 €, joka laskutetaan kolmessa erässä.

Yliopiston osuus laskutetaan opinto-oikeuden aktivoinnin yhteydessä, Kainuun kesäyliopiston osuudet seuraavien lukukausien alussa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yleiset oikeusjärjestysopinnot, 60 op (UEF)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kainuun kesäyliopisto

Kainuun kesäyliopisto

Kainuun kesäyliopisto – opintoja ja onnistumisia!

Haluatko päivittää ammattitaitoasi tai suunnitteletko uran vaihtoa? Haluatko tutustua korkeakouluopiskeluun ja sen eri opintomahdollisuuksiin? Kainuun kesäyliopiston korkeatasoinen opetustarjonta tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa suunnitelmasi! Laaja ja korkeatasoinen asiantuntijaverkosto sekä yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa takaa koulutustoiminnan jatkuvuuden ja laadun ympäri vuoden. Kainuun kesäyliopisto...


Lue lisää kouluttajasta Kainuun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kainuun kesäyliopisto

Koskikatu 1
87200 Kajaani

 Näytä puhelinnumero
kainuunaalto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Yleiset oikeusjärjestysopinnot, 60 op (UEF) täytä seuraavat tiedot: