Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog® 30 op

Kivakoira
Yhteenveto
12 lähiopetuspäivää sekä etä/verkko-opiskelua
1 604,84 EUR + alv 24 % (yht. 1 990 EUR)
Koulutus
Mäntsälä, Oulu
Alkavat koulutukset
Mäntsälä
1 604,84 EUR
Kevät 2021
Eläinavusteinen valmentaja

Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog® 30 op

Koulutus antaa perustiedot ratkaisukeskeisestä ajattelusta ja työotteesta sekä tilaisuuden harjoitella niiden soveltamista asiakastyöhön. Koulutuksen kautta opiskelija saa valmiuksia käyttää eläinavusteista valmennusta tai -terapiaa omassa työssään kasvatus-, sosiaali- tai terveysalalla.

Yksi eläinavusteisen työskentelyn tärkeimmistä lähtökohdista on hyvinvoiva eläin. Koulutus antaa perustiedot eläinavusteisessa työskentelyssä käytettävien eläinlajien perustarpeista, käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Koulutus antaa myös valmiuksia arvioida eri eläinlajien ja -yksilöiden soveltuvuutta eläinavusteiseen työskentelyyn.

Ratkaisukeskeisen lähestymistavan keskeisiä osia ovat voimavarakeskeisyys, asiakaslähtöisyys, arvostava vuorovaikutus, luovuus ja huumori. Haastavaa tai muutosta kaipaavaa tilannetta käsitellään tavalla, jossa keskustelujen ja työskentelyn pääpaino on tulevaisuudessa, tavoitteissa, ideoissa sekä toivon herättämisessä. Työskentelyssä pyritään pois ongelmakeskeisestä keskustelusta kohti rehellistä asioiden kohtaamista. Asiakkaan kanssa pohditaan yhdessä, miten hän toivoo elämänsä olevan tulevaisuudessa, ja siten luodaan energiaa ja myönteistä intoa löytää konkreettisia vaihtoehtoja elämäntilanteeseen.

Solution Focused Animal Assisted Therapy -koulutus perustuu Suomessa kehitettyihin koulutusmenetelmiin, joissa eläin toimii psykoterapeutin, ohjaajan tai valmentajan työparina. Koulutus perustuu muun muassa seuraaviin taustateorioihin: ratkaisukeskeisyys, sosiaalinen konstruktionismi, biofilia, sosiaalisen tuen teoria, antrozoologia sekä ekopsykologia

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu 12 osiosta:

 • Kolme koulutusosiota käsittelee terapeuttista työskentelyä, psykologisia aiheita sekä asiakastyötä
 • Neljä koulutusosiota sisältää eläinavusteisen toiminnan ja terapian työmuotoja, tietoa eläimistä, niiden tarpeista ja käyttäytymisestä sekä käytännön harjoituksia.
 • Viisi koulutusosiota keskittyy valmentajan ja eläintyöparin toimintaan sekä opinnäytetyön tekemiseen.

Kohderyhmä

Eläinavusteisen valmentajan koulutus on vajaa vuoden kestävä 30 opintopisteen täydennyskoulutus, joka on tarkoitettu lähinnä terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille sekä green care -yrittäjille. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa työympäristöissä ja haluavat oppia yhdistämään eläinavusteisen työtavan erilaisten asiakkaiden valmennukseen, ohjaukseen tai terapiaan. Koulutus soveltuu myös eläimensä kanssa vapaaehtoistyötä tekeville.

Tutkinto / todistus

Koulutuskokonaisuuden hyväksytysti suorittaneet saavat eläinavusteisen valmentajan todistuksen sekä oikeuden käyttää Eläinavusteisen valmentajan tunnusta (SFAT, englanniksi Solution Focused Animal Assisted Therapy).

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus antaa näyttö työkoiran ja ohjaajan (koirakko) työskentelystä. Yhteistyötestin hyväksytysti suorittanut työpari on oikeutettu käyttämään koiralla työmerkkiä ja huivia sekä ohjaajalla työmerkkiä sekä työliivejä tuotesuojauksella ja diplomilla.

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan verkko-opiskeluna sekä lähiopetusosioina. Useita osioita on mahdollista suorittaa etäopiskeluna. Lisäksi eläinavusteiseen työskentelyyn tutustutaan tilavierailuilla.

Kouluttaja

 • Tanja Paasonen (vastuukouluttaja), Sosionomi YAMK, Eläintenkouluttaja AT, eläinavusteinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja, ammatillinen opettaja
 • Tuuli Palteenmaa, NLP Trainer, NLP Coach, yritysvalmentaja, traumataideterapeutti ja työnohjaaja
 • Hanna Paatero, Teatteri-ilmaisun ohjaaja, kuvataideterapeutti, teatteriohjaaja, työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja
 • Eija Wager, FM, kirjailija, eläinavusteinen valmentaja, eläinavusteinen työnohjaaja
 • Katriina Mähönen, eläinavusteinen valmentaja, eläintietokirjojen kustantaja ja suomentaja/Sanasilta Oy, Green care -palveluita tarjoava yrittäjä/Villitarha
 • Aino Koivukunnas, KTM, eläintenkouluttaja AT, coach, työyhteisövalmentaja /Hevosilo
 • Katja Hakkarainen, Eläinlääkäri ELL
 • Tommi Wessman, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, Eettisen hevosmiestaidon ohjaaja, MinD- voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja /Herkkä Hevosmies
 • Tuomo Salovuori, KM, puutarhuri, työnohjaaja, green care- toiminnan kehittäjä, kirjailija

Kustannukset

Vuoden 2020 koulutukset 1990€ (sis.alv)

Vuoden 2021 koulutukset 1990€-2190€ (sis.alv). Kysy lisätietoja kouluttajalta yhteydenottolomakkeella.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog® 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kivakoira

Kivakoira

Kivakoira kouluttaa eläinavusteiseen työskentelyyn

Kivakoira tarjoaa eläinavusteista kuntoutusta ja valmennusta erityisasiakkaille sekä eläinavusteista toimintaa erilaisille ryhmille. Eläinavusteisessa työskentelyssä Kivakoiralla toimivat koirat, aasit ja minihevonen. Kivakoira kouluttaa sekä ihmisiä että koiria eläinavusteiseen työskentelyyn. Koulutuksista vastaa Tanja Paasonen, sosionomi YAMK, ammatillinen opettaja AmO sekä eläintenkouluttaja AT. Eläimet ja rakkaus...


Lue lisää kouluttajasta Kivakoira ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kivakoira

Nummensuontie 168
04660 Mäntsälä

 Näytä puhelinnumero
www.kivakoira.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläinavusteinen valmentaja – Partners Dog® 30 op täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: