Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Kognitiivisen psykoterapian menetelmien soveltaminen perhepalveluissa (kaupungit, kunnat, kuntayhtymät)

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
Sopimuksen mukaan
   
Useita paikkakuntia
Räätälöity / Asiakaskohtainen koulutus

Kognitiivisen psykoterapian menetelmien soveltaminen perhepalveluissa (kaupungit, kunnat, kuntayhtymät)

kognitiivisen-psykoterapian-menetelmien-soveltaminen-luote-oy

Sovella kognitiivisen terapian menetelmiä työssäsi

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy:n järjestää lapsi- ja perhepalveluihin suunnatun ja terapeuttisiin menetelmiin keskittyvän koulutuksen. Koulutus antaa työvälineitä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville perhekeskuksissa ja vastaavissa toimipisteissä. Koulutus vahvistaa olemassa olevia taitoja, ja lisää kykyä jäsentää perheen tilannetta. Perhekeskeisyys ja vanhemmuuden tuki kulkee koulutusprosessissa punaisena lankana samalla, kun osallistujat saavat käyttöönsä lisää vuorovaikutuksellisia ja terapeuttisia välineitä. Koulutus tukee lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LaPe) tavoitteita.

Koulutuksen tavoite

Koulutuskokonaisuuden jälkeen osallistujat osaavat soveltaa kognitiivisen terapian ja kognitiivisen käyttäytymisterapian lähestymistapaa ja menetelmiä työssään lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Koulutuksessa opittavia työtapoja voi soveltaa sekä fokusoituihn työskentelyjaksoihin sekä pidempään tukeen lasten ja perheiden kanssa. Työtapoja voi soveltaa työskenneltäessä perheen kanssa yksin, työparina tai moniammatillisena tiiminä.

Koulutuksen  sisältö

Koulutuksessa perehdytään näyttöön perustuviin hoitomalleihin ja niiden soveltamiseen omassa työssä ja työyksikössä/tiimissä. Samalla perehdytään kognitiivisen psykoterapian teoreettiseen perustaan ja tapaan työskennellä yhteistyösuhteessa lapsen ja perheen kanssa. Tärkeänä työskentelyn fokuksena on jaetun ymmärryksen luominen (yhteinen käsitteellistäminen) ongelmista ja tavoitteista perheen/verkoston kanssa ja sen arviointi työskentelyn varrella.

Koulutuksessa on lapsen näkökulman lisäksi vahvasti mukana vanhemmuuden tuki. Toinen alue koulutuksessa on työntekijän oppimisen tukeminen ja voimavaraistuminen haastavissa perhetilanteissa. Työtapoja voi käyttää sekä fokusoiduissa työskentelyjaksoissa että pidemmän tuen työssä lasten ja perheiden kanssa. Koulutus soveltuu eri ammattiryhmille ja sisältöä voidaan muokata edelleen tilaajan tarpeiden pohjalta.

Koulutuspäivien sisältöalueet:

 • Kognitiivisen psykoterapian perusteet, yhteistyösuhde ja käsitteellistäminen (2pv)
 • Vanhempien ja lasten tukeminen uhmakkuus- ja käytösongelmissa (2pv)
 • Vanhempien ja lasten tukeminen ahdistuneisuusongelmissa (2 pv)
 • Vanhempien ja lasten tukeminen masennusoireilussa (2 pv)
 • Koulutuksessa opitun käytäntöön viemisen vahvistaminen (1 pv)

Koulutuksen työtavat

Eri aihealueet nivoutuvat toisiinsa ja kertautuvat koulutuksen aikana. Koulutus sisältää tiedollista oppimista (kaksipäiväiset lähiopetuspäivät, ennakkolukeminen, välitehtävät) ja taitojen harjoittelua ja omaksumista aktiivisen, kokemuksellisen oppimisen kautta (harjoituksia, demonstraatioita lähiopetuspäivissä ja työnohjauksessa). Koulutettava aloittaa kognitiivisten työtapojen harjoittelemisen omilla asiakkaillaan ensimmäisen lähiopetusjakson jälkeen. Koulutukseen liitetään kirjallisuuteen tutustumista.

Työnohjauksella tuetaan työskentelytavan ja menetelmien käyttöön ottamista ja työntekijän oppimista. Se toteutetaan 5-6 koulutettavan pienryhmissä 4x 45 min kerrallaan. Koulutukseen suositellaan otettavaksi samasta yksiköstä/tiimistä vähintään 2-4 työntekijää, jotta opppimisen soveltaminen on omassa työssä mahdollista ja voi laajentua osaksi yksikön/tiimin työskentelyä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kognitiivisen psykoterapian menetelmien soveltaminen perhepalveluissa (kaupungit, kunnat, kuntayhtymät), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus antaa työvälineitä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville perhekeskuksissa ja vastaavissa toimipisteissä.

Tutkinto / todistus

Koulutuksen rakenne:

 • Kokonaisuus sisältää yhdeksän lähiopetuspäivää ja yhdeksän työnohjauskertaa.
 • Lähiopetuspäiviä on kuusi kahden päivän jaksoa, joita on kolme lukukaudessa ja yksi koulutuksen päättävä yhden päivän jakso.
 • Työnohjauskertoja on yhdeksän, kolme kertaa/lukukausi (puoli vuotta). Koulutusprosessissa työnohjaukset jatkuvat kolme kertaa viimeisen lähiopetusjakson jälkeen opitun vakiinnuttamiseksi. Työnohjauskerran kesto on 4x45 minuttia (3 tuntia + tauot)
 • Koultukseen on mahdollista liittää Moodle verkko-oppimisympäristö.
 • Koulutusken hyväksyttävästi suorittaneet saavat todistuksen. Koulutuksen laajuus on 12 opintopistettä.

Koulutuksen eteneminen

 • Aloitus. 1 lähiopetuskerta (2pv)
  • 1. työnohjauskerta
 • 2. lähiopetuskerta (2pv)
  • 2. työnohjauskerta
 • 3. lähiopetuskerta (2pv)
  • 3. työnohjauskerta
 • 4. lähiopetuskerta (2pv)
  • 4. työnohjauskerta
 • 5 lähiopetuskerta (1pv)
  • 5. työnohjauskerta
  • 6. työnohjauskerta
  • 7. työnohjauskerta
  • 8. työnohjauskerta
  • 9. työnohjauskerta

Kouluttaja

Kouluttajat ovat kognitiivisia psykoterapeutteja ja kognitiivisia käyttäytymisterapeutteja (YET tai VET/ kouluttajapsykoterapeutti) tai kouluttajia, joilla on muu  erityispätevyys/-koulutus kyseisiin teemoihin. Kouluttajilla ja työnohjaaajilla on vahva perheneuvola- ja/tai lastenpsykiatrian työkokemus sekä vahva kokemus kouluttamisesta ja/tai työnohjaamisesta.

Kustannukset

Pyydä tajous! Koulutus toteutetaan työyhteisön tilauksesta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kognitiivisen psykoterapian menetelmien soveltaminen perhepalveluissa (kaupungit, kunnat, kuntayhtymät)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Vahvuutta omaan ammattitaitoon

Kognitiivisen terapian menetelmiä luotsaava yritys Luote Oy vastaa sotealueen valtakunnallisiin hoitomuotojen kehittämistarpeisiin kouluttamalla mielenterveysalan organisaatioiden henkilökuntaa kansainvälisten, tutkittujen ja vaikuttavien hoitomallien toteuttamiseen.  Luote Oy järjestää ammattia täydentäviä menetelmä- ja teoriakoulutuksia kaikille kognitiivisesta psykoterapiasta kiinnostuneille ammattilaisille. Kouluttajina toimivat suomalaiset ja ulkomaalaiset...


Lue lisää kouluttajasta Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Erottajankatu 1-3, 2. krs
00130 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
luote.fi Linkki kotisivulle


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kognitiivisen psykoterapian menetelmien soveltaminen perhepalveluissa (kaupungit, kunnat, kuntayhtymät) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Hanki psykoterapeutin valmiudet

Oulun yliopiston traumapsykoterapeutti- ja psykodynaaminen psykoterapeutti -koulutuksissa tutustut keskeisiin teorioihin, viitekehyksiin ja hoitomenetelmiin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: