Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Skeematerapeuttinen työskentely

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy
Yhteenveto
6 päivää
Pyydä tarjous
Sopimuksen mukaan
   
Useita paikkakuntia
Räätälöity / Asiakaskohtainen koulutus

Skeematerapeuttinen työskentely

Skeematerapeuttinen työskentely, Luote Oy

Muuta teoriat taidoiksi - yksilömuotoinen skeematerapia tunnelukkojen hoitoon

Skeematerapiaa (ST, schema therapy), erityisesti sen skeemamoodimalliin perustuvaa terapiaa pidetään nopeimmin kehittyvänä kognitiivisen psykoterapian muotona. Alun perin skeematerapian kehitti yhdysvaltalainen Jeffrey Young työtovereineen, erityisesti persoonallisuushäiriöisten potilaiden hoitoon. Vahvin tutkimusnäyttö tähän mennessä on epävakaan persoonallisuuden hoidosta. Viime vuosina hoitomallista on Euroopassa, erityisesti Hollannissa ja Saksassa kehitetty skeemamoodityöskentely, joka soveltuu monenlaisten pitkäaikaisten psyykkisten vaikeuksien hoitoon.

Skeematerapia on integratiivinen hoitomuoto, jossa kognitiivis-behavioraaliseen terapiaan yhdistetään objektisuhdeteoriaa ja kiintymyssuhdeteoriaa sekä hahmoterapian että tunnepainotteisen terapian työtapoja. Irma Karila ja Jyrki Tuulari ovat kirjoittaneet Skeematerapeuttinen työskentely -oppaan tukemaan skeematerapeuttisen työskentelyn opiskelua ja soveltamista Suomessa.

Koulutuksen tavoite

Tavoitteena on tarjota osallistujille riittävät perustiedot ja taidot skeematerapeuttisen yksilöhoidon toteuttamiseksi.

Koulutuksen rakenne ja sisältö

Koulutus muodostuu kahden päivän mittaisesta aloitusseminaarista ja neljästä syventävästä päivästä. Päivät jakautuvat noin 9-10 kk:n ajalle.

Aloitusseminaarissa käydään läpi hoitomallin teoreettinen ja tutkimuksellinen perusta ja tutustutaan hoitomalliin kokonaisuutena, harjoitellen keskeisiä työskentelymenetelmiä. Syventävissä päivissä perehdytään kuhunkin hoitomallin osioon perusteellisemmin ja vahvistetaan harjoituksissa menetelmien toteuttamisen taitoja. Syventävien päivien aikana on tarkoitus osallistujien toteuttaa ryhmä- tai yksilöhoitona CBASP-työskentelyä ja päivät ovat siten myös työnohjauksellisia käsitellen työskentelyssä ilmenneitä haasteita.

  • Aloitusseminaari  2 pv – Skeematerapeuttinen työskentely perusteet
  • 1. syventävä päivä: Käsitteellistäminen –moodikartan käyttö
  • 2. syventävä päivä: Mielikuvatyöskentely (yhdistäminen kognitiiviseen ja behavioraaliseen työskentelyyn)
  • 3. syventävä päivä: Tuolityöskentely (yhdistäminen kognitiiviseen ja behavioraaliseen työskentelyyn)
  • 4. syventävä päivä: Kertausta sekä menetelmien yhdistelemistä – työtapojen käyttö hoidon eri vaiheissa.
  • Työnohjaus (silloin kun työnohjauksen koordinointi hankittu Luote Oy:n kautta)

Hoidon prosessin vaiheistus ja terapiasuhteen ilmiöt – vanhemmointi ja empaattinen konfrontaatio – ovat läpileikkauksena mukana kaikissa seminaareissa. Päivien työskentely on osin työnohjauksellista. Työskentelyssä käytetään myös nauhoitteita potilasistunnoilta.

Siirrä tiedot käytäntöön työnohjauksella

Luote Oy suosittelee hankkimaan myös työnohjauksen tukemaan työskentelyn omaksumista. Työnohjauksessa käsitellään työntekijöiden potilastapauksia käytännössä soveltaen moodikartan tekoa hoitosuunnitelman pohjaksi. Havainnoidaan työskentelyn eriyttämistä eri häiriöiden ja potilaan moodien mukaan. Opetellaan työtapojen käyttöä, käytön ajoittamista ja toteuttamista hoidon eri vaiheissa. Harjoitellaan skeematerapeutin roolia – terapiasuhteen kautta työskentelyä – roolin ja toimintatapojen ohjautumista työskenneltävistä moodeista käsin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Skeematerapeuttinen työskentely, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Psykoterapeutit ja mielenterveysalan ammattilaiset.

Kustannukset

Pyydä tarjous yrityskohtaista ratkaisua varten!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Skeematerapeuttinen työskentely? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Vahvuutta omaan ammattitaitoon

Kognitiivisen terapian menetelmiä luotsaava yritys Luote Oy vastaa sotealueen valtakunnallisiin hoitomuotojen kehittämistarpeisiin kouluttamalla mielenterveysalan organisaatioiden henkilökuntaa kansainvälisten, tutkittujen ja vaikuttavien hoitomallien toteuttamiseen.  Luote Oy järjestää ammattia täydentäviä menetelmä- ja teoriakoulutuksia kaikille kognitiivisesta psykoterapiasta kiinnostuneille ammattilaisille. Kouluttajina toimivat suomalaiset ja ulkomaalaiset...


Lue lisää kouluttajasta Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Erottajankatu 1-3, 2. krs
00130 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
luote.fi Linkki kotisivulle


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Skeematerapeuttinen työskentely täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Hanki psykoterapeutin valmiudet

Oulun yliopiston traumapsykoterapeutti- ja psykodynaaminen psykoterapeutti -koulutuksissa tutustut keskeisiin teorioihin, viitekehyksiin ja hoitomenetelmiin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: