Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Kylmäkoneasentaja (Talotekniikan perustutkinto, kylmäasennuksen osaamisala)

Koulutus Nord
Yhteenveto
8–60 viikkoa
suomi
   
Övertorneå
Työvoimakoulutus

Kylmäkoneasentaja (Talotekniikan perustutkinto, kylmäasennuksen osaamisala)

Kylmäkoneasentaja, työvoimakoulutus

Kouluttaudu kylmäasentajaksi

Koulutus antaa opiskelijalle teorian ja käytännön tietoa kylmäteknisestä laskennasta, komponenttien valinnasta ja suunnittelusta sekä jäähdytys-, pakastus- ja lämpöpumppulaitteiden korjauksesta, käytöstä, kunnossapidosta ja pöytäkirjan pidosta.

Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa tulityökoe. Opiskelijat suorittavat myös juottamiskokeen. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti kouluttajan ohjaamana itseopiskeluna.

Kylmäasennus 

Nyky-yhteiskunta on yhä riippuvaisempi kylmäteknisistä laitteista. Laitteiden kylmäaineen on oltava entistä ympäristöystävällisempää ja niiden energiankulutuksen on oltava vähäistä. Sen lisäksi henkilökohtaisille suojavarusteille asetetut vaatimukset ovat tiukentuneet. Lämmityskustannusten noustessa tulevat mm. energiaa säästävien lämpöpumppujen markkinat kasvamaan.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle teorian ja käytännön tietoa kylmäteknisestä laskennasta, komponenttien valinnasta ja suunnittelusta sekä jäähdytys-, pakastus- ja lämpöpumppulaitteiden korjauksesta, käytöstä, kunnossapidosta ja pöytäkirjan pidosta. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa tulityökoe. Lisäksi opiskelijat suorittavat myös juottamiskokeen. Opiskelijat suorittavat osia kylmäasentajan ammattitutkinnosta.

Tavoitteena on, että opiskelija henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa (HOKS) ja siihen sisältyvän työssäoppimisjakson kautta työllistyy tai olennaisesti parantaa mahdollisuuksiaan työllistymiseen

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käsitellään seuraavat aihealueet:

 • KYLMÄTEKNIIKKA: Jäähdytyslaitteet, Siirrettävä jäähdyttämö, Asennus- ja laitostekniikka
 • OHJAUSTEKNIIKKA: Säätötekniikka
 • LÄMPOPUMPUT
 • PIIRUSTUTEKNIIKKA: Piirustusten ja kaavioiden lukeminen, rakenne-elementit
 • SÄHKÖTEKNIIKKA: Sähköoppi ja mittausharjoitukset
 • ELEKTRONIIKKA: Elektroniikkakomponentit ja asennus, Liitostekniikka
 • TIETOTEKNIIKKA:·Plc-laitteet, Pc-laitteet
 • HITSAUS, LAIKKAUS, JUOTTAMINEN: Tulityöt, Juottamiskoe
 • TYÖELÄMÄTIETOUS, työturvallisuuskortti, EA 1
 • OPINTOMATKA
 •  ENSISIJAISESTI KOTIMAASSA SUORITETTAVA TYÖHARJOITTELU/TYÖSSÄ OPPIMISJAKSO.

Mahdollisuus suorittaa Turvatekniikan keskuksen ohjeen S5-07 (TUKES S5-07) mukainen sähköturvallisuustutkinto 2.

Koulutus sisältää myös seuraavat koulutukset:

 • Tulityökortti
 • EA 1
 • Työturvallisuuskortti

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kylmäkoneasentaja (Talotekniikan perustutkinto, kylmäasennuksen osaamisala), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kylmätekniikasta kiinnostuneet ja alalle soveltuvat palveluhenkiset henkilöt, jotka kykenevät työskentelemään itsenäisesti. Myös työnhakijat, jotka haluavat ajantasaistaa tai täydentää alan osaamistaan. Sähköalan peruskoulutus tai vastaavat tiedot luetaan eduksi.

Kustannukset

Koulutus on maksuton työvoimakoulutus.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kylmäkoneasentaja (Talotekniikan perustutkinto, kylmäasennuksen osaamisala)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutus Nord

Koulutus Nord

Koulutus Nord – työvoimakoulutusta Pohjoismaissa

Koulutus Nord on yhteispohjoismainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa ammattikoulutusta Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa asuville työnhakijoille. Koulutus Nord tarjoaa oppia vuosittain noin 500:lle henkilölle. Toiminnan keskiössä on tekemällä ja kokemalla oppiminen sekä ihmisen pitäminen etusijalla. Koulutus Nord maksimoi jokaisen yksilön onnistumisen...


Lue lisää kouluttajasta Koulutus Nord ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutus Nord

Skolvägen 12
SE 95721 Övertorneå

 Näytä puhelinnumero
utbnord.se

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kylmäkoneasentaja (Talotekniikan perustutkinto, kylmäasennuksen osaamisala) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Sähköverkkoprojektipäällikkö -valmennus

Valmennus tarjoaa sähköverkkoprojektien menestyksekkääseen johtamiseen tarvittavat tiedot ja taidot, sekä arvokkaan ammattilaisten verkoston.