Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokkikoulutus)

Koulutus Nord
Yhteenveto
8–65 viikkoa
suomi, ruotsi
   
Övertorneå
Työvoimakoulutus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokkikoulutus)

Kokkikoulutus, työvoimakoulutus

Valitse ruokapalvelun osaamisala!

Ruokapalvelun osaamisalalla tutkinnon suorittanut henkilö osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä ravintoloissa, kahviloissa, liikenneravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, cateringalan yrityksissä, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalousalan toimipaikoissa tai juhla- ja pitopalveluyrityksissä.

Kokki työelämässä

Ammattitaitoisille kokeille on kysyntää sekä ravintoloissa että suurkeittiöissä, joissa molemmissa tarvitaan kokkeja. Samalla kun kiinnostus terveelliseen ruokaan on lisääntynyt, on alalle kehittynyt suurta tarvetta elintarvike- ja ravintotietoisesta henkilöstöstä.

Tämä koulutus on erinomainen lisä Pohjoiskalotin matkailualalla, joka on kasvussa. Asiakkaat haluavat nykyään kokea kokonaisuuden; hyvä palvelu ja korkealuokkaisista raaka-aineista valmistetut makuelämykset. Koulutus antaa kokin pätevyyden.

Valmistuttuasi kokiksi voit työskennellä henkilöstöravintoloissa, suurkeittiöissä, ravintoloissa, cateringalalla, juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä kahviloissa.

Tutkinnon rakenne ja sisältö

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin. Ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Ruokapalvelun osaamisalan pakolliset tutkinnon osat kaikille pakollisen osan (ravitsemispalveluissa toimiminen) lisäksi:

 • Lounasruokien valmistus, 40 osp
 • Annosruokien valmistus, 25 osp

Kaikille valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 60 osp

 • À la carte -ruoanvalmistus, 30 osp
 • À la carte -tarjoilu, 30 osp
 • Juomien myynti ja tarjoilu, 25 osp
 • Kahvilapalvelut, 10 osp
 • Katu- ja pikaruokapalvelut, 10 osp
 • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, 10 osp
 • Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp
 • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
 • Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen, 15 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokkikoulutus), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Yleisen oppivelvollisuuden suorittaneille, täysi-ikäisille hotelli- ja ravintola-alasta kiinnostuneille ja asiakaspalveluun soveltuville henkilöille, joilla on mahdollisuus tehdä työtä hotelli- ja ravintola-alalle tyypillisinä työaikoina (vuorotyö/ilta- ja viikonlopputyö).

Koulutukseen hakevalla tulee olla ammatin edellyttämä normaali terveys ja edellytykset selviytyä suomen/ruotsin kielellä sekä tutkinnon suorittamisesta että sen jälkeen työelämässä.

Koulutukseen voivat hakeutua myös henkilöt, joilla on ravintola-alan koulutus ja/tai työkokemusta, mutta ovat olleet kauan pois alalta ja tarvitsevat osaamisen kehittämistä työllistyäkseen uudelleen alalle.

Aikataulu

Opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) kahdeksan ensimmäisen koulutusviikon aikana ja sen perusteella koulutuksen kokonaispituus selviää. Koulutus on kokopäiväopiskelua. HOKS:n mukaisesti koulutukseen liittyvät työpaikalla tapahtuvat osaamisen kehittäminen käytännön työtehtävien yhteydessä (koulutussopimus) -jaksot suoritetaan pääsääntöisesti Suomessa. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa hygieniapassi, työturvallisuuskortti ja EA1 -kortti.

Kustannukset

Koulutus on maksuton työvoimakoulutus.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokkikoulutus)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutus Nord

Koulutus Nord

Koulutus Nord – työvoimakoulutusta Pohjoismaissa

Koulutus Nord on yhteispohjoismainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa ammattikoulutusta Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa asuville työnhakijoille. Koulutus Nord tarjoaa oppia vuosittain noin 500:lle henkilölle. Toiminnan keskiössä on tekemällä ja kokemalla oppiminen sekä ihmisen pitäminen etusijalla. Koulutus Nord maksimoi jokaisen yksilön onnistumisen...


Lue lisää kouluttajasta Koulutus Nord ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutus Nord

Skolvägen 12
SE 95721 Övertorneå

 Näytä puhelinnumero
utbnord.se

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (kokkikoulutus) täytä seuraavat tiedot: