Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläintenhoidon ammattitutkinto | ammattimainen koira-avusteinen toiminta, tutkinnon osa

Koulutuskeskus Salpaus
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Joustavasti
Haku päättyy: Jatkuva haku
   
Lahti
Työelämän tutkinnot
Salpaus

Eläintenhoidon ammattitutkinto | ammattimainen koira-avusteinen toiminta, tutkinnon osa

Koulutus perehdyttää koira-avusteisen työskentelyn saloihin ja tarjoaa valmiudet koira-avusteiseen työskentelyyn kasvatus- ja kuntoutusalalla. Koulutus on ainutlaatuinen, sillä Suomessa koira-avusteisesta toiminnasta ei ole aikaisemmin ollut tarjolla yhtä laajaa kokonaisuutta. Koulutus on osa eläintenhoidon ammattitutkintoa, eläinten kouluttamisen osaamisala, eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käydään läpi koira-avusteista toimintaa niin koiran, työntekijän kuin asiakkaankin näkökulmasta. Koulutuksessa käsitellään koiran vaikutusta ihmisen hyvinvointiin koiran hyvinvointi huomioiden. Koulutuksessa opiskellaan koiran käyttäytymistä ja kouluttamista sekä käydään läpi avustustoimintaan soveltuvan koiran kriteereitä. Koulutuksessa perehdytään myös koira-avusteisen toiminnan kohderyhmiin ja erilaisten asiakkaiden kohtaamiseen.

Koulutukseen sisältyy asiantuntijaluentoja sekä itsenäistä työskentelyä. Lähiopetusta on yhteensä 24 päivää, 2–3 päivää kuukaudessa (ei heinäkuussa).

Edellytykset ammattiin

Koira-avusteisessa työssä koira toimii sosiaalialan, terveysalan tai kasvatusalan ammattilaisen työparina. Koiraa hyödynnetään yhtenä toiminnallisena menetelmänä. Eläimen läsnäolo voi vaikuttaa positiivisesti kaikenikäisiin ihmisiin. Eläimen ja ihmisen suhdetta selvittäneissä tutkimuksissa on havaittu, että eläimellä on ihmiseen fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia vaikutuksia.

Koira voi toimia esimerkiksi psykoterapeutin, fysioterapeutin, erityis- tai luokanopettajan, mielenterveyshoitajan, vanhustenhoitajan tai kehitysvammaistenhoitajan työparina. Koirat voivat työskennellä myös perhekodeissa, lastenkodeissa tai sijaisperheissä.

Koira-avusteisessa toiminnassa ammattihenkilön tulee tuntea sekä eläinavusteisen työn vaatimukset, että eläimen lajityypillinen käyttäytyminen. Työskentelyssä keskeistä on tavoitteellisuus ja ammatillisuus. Työntekijän tulee osata soveltaa koira-avusteisia menetelmiä sujuvasti ammatillisessa työssään. Menetelmiä muovataan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Eläimen läsnäolon on aina oltava perusteltua ja harkittua. Tärkeintä toiminnassa on koiran, asiakkaan ja työntekijän keskinäinen, ainutlaatuinen vuorovaikutus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto | ammattimainen koira-avusteinen toiminta, tutkinnon osa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Ammattimainen koira-avusteinen toiminta -koulutus sopii henkilölle, jolla on eläinalan, sosiaali- ja terveysalan tai opetusalan tutkinto tai koulutus ja kokemusta sekä kiinnostusta toimia laajassa työkentässä. Oma, koira-avusteiseen toimintaan soveltuva koira ei ole välttämättömyys.

Tutkinto / todistus

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto | ammattimainen koira-avusteinen toiminta, tutkinnon osa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus – enemmän kuin koulu – opiskelijoiden ja työelämän kohtaamispaikka

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee 15 000 aikuista ja nuorta. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa työskentelee 610, joita kannustetaan opiskelijoiden lailla rohkeaan oppimiseen, tekemisen iloon ja reiluun asenteeseen. Koulutuskeskus Salpauksessa voi suorittaa ammatti-...


Lue lisää kouluttajasta Koulutuskeskus Salpaus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus Salpaus

Paasikivenkatu 7
15110 Lahti

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto | ammattimainen koira-avusteinen toiminta, tutkinnon osa täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös tästä: