🌲 Metsästätkö tilaisuuteenne valovoimaista puhujaa? Etsitkö oikeanlaista innostajaa? Löydät sivustoltamme nyt uutuutena Speakersforumin laajan puhuja- ja juontajakattauksen »

Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – Voimavarakeskeinen työote

Kymenlaakson kesäyliopisto
Yhteenveto
5 päivää
1 295 EUR (arvonlisäverotonta)
17.5.2023 09.00
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – Voimavarakeskeinen työote

Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – Voimavarakeskeinen työote

Lasten ja nuorten psyykkisen tuen tarve on tiedostettu ja varhaisen tuen malleja tarvitaan eri ammattiryhmissä. Voimavarakeskeisellä työotteella on mahdollista auttaa ja kohdata lapsi ja nuori sekä heidän vanhempansa haastavissakin tilanteissa terapeuttisesti ja arvostavasti ja siten mahdollistaa psyykkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä kokonaisvaltaisesti tukevia toimintamalleja. Koulutus antaa konkreettisia voimavara- ja ratkaisukeskeisiä terapeuttisia työvälineitä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempien kanssa työskenteleville vuorovaikutustyön ammattilaisille.

Koulutuksen tavoite

Tavoitteena on oppia soveltamaan ja hyödyntämään ratkaisu- ja voimavarakeskeisiä toimintamalleja lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa kanssa eri työelämän alueilla.

Koulutuksen sisältö

  • Miksi ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työote on toimiva?
  • Ratkaisukeskeisen ja voimavarakeskeisen työotteen perusta
  • Lasten ja nuorten mielenterveyden erityiskysymyksiä ja niihin soveltuvia ratkaisukeskeisiä terapeuttisia toimintamalleja (syömishäiriöt, itsetuhoisuus, viiltely, ahdistuneisuus, some ja seksuaalisuus, pakko-oireet ja pelot, koulustressi ja -uupumus)
  • Ratkaisukeskeisiä sovelluksia lasten ja nuorten ongelmien avuksi (Muksuoppi ja Vastuunportaat)
  • Vaikean elämänkokemuksen (traumaattisen kokemuksen) voimavarakeskeinen työstäminen
  • Verkostojen kanssa työskenteleminen

Koulutuksessa jaetaan HedCo Oy:n kehittämä vaihetyöskentelyn malliin pohjautuva, vaikean elämänkokemukseen käsittelyyn tarkoitettu haastattelukorttisarja.

Koulutuksen toteutus

reaaliaikaiset verkkoluennot

Koulutuspäivien välillä osallistujat toteuttavat omaan työhön liittyen koulutuksessa opittuja menetelmiä. Teoreettisen osion lisäksi lähipäivissä harjoitellaan ja kokeillaan omakohtaisesti kokemuksellisen oppimismetodin avulla erilaisia terapeuttisia harjoitteita.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – Voimavarakeskeinen työote, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille lasten ja nuorten ja/tai heidän vanhempiensa kanssa työskentelevien tahojen henkilöstölle esim. ​sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla toimivat ammattilaiset kuten opettajat, erityisopettajat, opinto-ohjaajat, varhaiskasvattajat, sairaanhoitajat, sosiaalityöntekijät, perhetyöntekijät, lähihoitajat, toimintaterapeutit, nuorisotyöntekijät, perhekotien työntekijät.

Aikataulu

17.5., 12.6., 14.8., 13.9 ja 12.10.2023 klo 9-16

Kouluttaja

Anita Hedman, FM, Kouluttajapsykoterapeutti (VET; Valvira, Kela), kouluttajatyönohjaaja (STOry), Team ja Executive Coach (ICF:n PCC-taso), Mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR) 

Annukka Jäske, KM​, kouluttajapsykoterapeutti (VET; Valvira, Kela)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – Voimavarakeskeinen työote? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kymenlaakson kesäyliopisto Facebookissa

Kymenlaakson kesäyliopisto

Osaamisen kehittäjä lähellä sinua

Kymenlaakson kesäyliopisto on asiakkaiden tarpeista lähtevä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava aikuiskoulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka tehtävä on tarjota laadukasta ja monipuolista koulutusta. Ajan ilmiöihin tartutaan, ja eri aloilla tapahtuviin muutoksiin reagoidaan kehittämällä koulutustarjontaa jatkuvasti. Toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa, mutta verkkokoulutuksissa osallistujia on...


Lue lisää kouluttajasta Kymenlaakson kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto

Hovioikeudenkatu 6
45100 Kouvola

 Näytä puhelinnumero
www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 7 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen – Voimavarakeskeinen työote täytä seuraavat tiedot: