Positiivisen johtamisen työnohjauksellinen valmennus
Haluatko kehittyä johtajana? Mikä johtamisessa on haastavinta? Työmäärän rajaaminen, kehittävän palautteen antaminen, haastavien asioiden esille nostaminen tai johtamistyöstä nousevan kuormituksen hallitseminen? Positiivisen johtamisen D-ryhmävalmennuksissa saat muun muassa näihin johtamisen haasteisiin työkaluja.
Koulutuksen sisältö
Miten positiivista johtamista kehitetään D-ryhmissä?
- Positiivinen johtaja tarkastelee omaa ajatteluaan, tunteitaan, asenteitaan, arvojaan ja ihmiskäsitystään sekä omaa tapaansa johtaa ja olla vuorovaikutuksessa. D-ryhmässä reflektoidaan omia kokemuksia johtamisesta ja löydetään työnohjaajan ja vertaisryhmän avulla ratkaisuja erilaisiin johtamisen haasteisiin luottamuksellisissa keskusteluissa. D-ryhmissä tutustutaan johtajan omaan tunnekotiin (mm. arvot, asenteet, kyky luottaa, avoimuus, uskomukset ja tulkinnat) ja sen merkitykseen johtamistyössä.
- Positiivinen johtaja haluaa kehittyä johtajana, sitoutuu henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kasvuun. D-ryhmien keskusteluissa jokainen osallistuja kuvaa omia kokemuksia, ajatuksia ja johtamiseen liittyviä tunteita saaden peilin työnohjaajasta ja vertaistukea koko ryhmältä.
- Positiivinen johtaja soveltaa positiivisen johtamisen ja organisaation tutkimustietoon pohjautuvia menetelmiä ja kehittää niiden varassa organisaationsa toimintaa. Työnohjaaja auttaa jäsentämään omaa johtamistyötä PRIDE-teorian mukaisesti, jolloin johtaja saa D-ryhmästä vahvan, sisäistyneen teoreettisen viitekehyksen omaan työskentelyynsä.
Positiivisen johtamisen D–ryhmätyöskentely perustuu PRIDE-teoriaan. Positiivinen organisaation ja johtamisen PRIDE-teoria on syntynyt Sanna Wenströmin väitöskirjatutkimuksen (2020) ja D-ryhmävalmennukset siitä alkaneen positiivisen johtamisen kehitys- ja tutkimustyön tuloksena.
Teemallisessa työnohjauksessa tutustutaan teoriataustaan, mutta työskennellään varsinaisesti omasta johtamisen arjesta nousevien kokemusten, tuntemusten ja tilanteiden parissa.
Positiiviseksi johtajaksi kasvun taustalla on humanistinen ihmiskäsitys ja tavoitteena on toimia autenttisena, kannustavana, mutta vahvana johtajana henkilöstölle. Positiivinen johtaminen auttaa henkilöstöä kukoistamaan ja vahvistamaan työhyvinvointia. Positiivisen johtamisen avulla vahvistetaan organisaation laatua, tehokkuutta ja tulosta motivoituneen ja sitoutuneen henkilöstön avulla.
PRIDE-teoria on kirjainlyhenne positiivisen organisaation osa-alueista:
- P, positive practices eli myönteiset käytänteet;
- R, relationship enhancement eli vuorovaikutus ja yhteistyö;
- I, individual attributes eli yksilölliset vahvuudet;
- D, dynamic leadership eli positiivinen johtajuus sekä
- E, emotional wellbeing eli myönteiset tunteet ja ilmapiiri
(Cheung, 2014; Wenström et al., 2018).
Valmennuksen jälkeen
- Tunnistat oman johtamistapasi ja sen vahvuudet sekä pystyt kehittämään johtamistasi PRIDE-teorian sisällön mukaisesti.
- Tunnet oman tunnekotisi ja pystyt johtamaan sitä tietoisesti.
- Pystyt johtamaan omia ja henkilöstön tunteita ja vuorovaikutusta vahvuuksien varassa kehittäen organisaatiosi myönteisiä käytänteitä.
- Pystyt hyödyntämään 6 x T -reflektiotyöskentelyä oman ammatillisen kasvusi tukena.
- Pystyt johtamaan omaa ja henkilöstön työhyvinvointia tavoitteellisesti.
Seuraavat toteutukset
Kohderyhmä
Positiivisen organisaation ja johtamisen D-ryhmät on tarkoitettu johtajille, esihenkilöille, johdon työnohjaajille ja valmentajille sekä työyhteisökehittäjille.
Aikataulu
13.11, 27.11., 18.12.2024 ja 8.1., 29.1, 19.2, 12.3., 19.4., 14.5., 4.6.2025 klo 14.30-16.00
Keskiviikkoisin kymmenen reaaliaikaista verkkotapaamista Zoom-alustalla, ei tallenneta.
Kouluttaja
Lea Veivo, KM, AmE, psykologian opettaja, positiivisen johtamisen valmentaja ja sertifioitu tunnetaitovalmentaja
Lea Veivo on kokenut ylimmän johdon ja esihenkilöiden työnohjaaja (STOry), Emergy Oy:n sertifioitu tunnetaitovalmentaja sekä työyhteisökehittäjä, VOIMAKEHÄ®-lisenssivalmentaja ja -mentori sekä LeaWe koulutuskeskuksen yrittäjä. Lea Veivo on osana positiivisen johtamisen kehittämishankkeita vastannut positiivisen johtamisen teemallisten työnohjausten eli D-ryhmien kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä kehittänyt mm. positiivisena johtajana kehittymisen 6xT-reflektiopolkua (Wenström, 2023). Veivolla on mittava työkokemus ammatillisen erityisopettajan työstä vaativaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten parissa, koulutus- ja kehittämispäällikkönä ammatillisen koulutuksen kentällä sekä opettajien ja erityisopettajien kouluttajana.
Kustannukset
455 EUR
Kymenlaakson kesäyliopisto Facebookissa
Ota yhteyttä
Osaamisen kehittäjä lähellä sinua
Kymenlaakson kesäyliopisto on asiakkaiden tarpeista lähtevä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava aikuiskoulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka tehtävä on tarjota laadukasta ja monipuolista koulutusta. Ajan ilmiöihin tartutaan, ja eri aloilla tapahtuviin muutoksiin reagoidaan kehittämällä koulutustarjontaa jatkuvasti. Verkkokoulutuksissamme osallistujia on ympäri Suomen, omat lähikoulutustilamme sijaitsevat...
Lue lisää kouluttajasta Kymenlaakson kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä