Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja, keynoteja ja virtuaalimessut – nappaa maksuton lippusi UpSkill-virtuaalitapahtumaan!

Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet (20 op)

Kymenlaakson kesäyliopisto
Yhteenveto
18.09.2021 - 16.01.2022
2 590 EUR + alv 24 %
18.9.2021
Haku päättyy: 1.9.2021
   
Lähiopetus
Kotka
Koulutus
Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet (20 op)  | Kymenlaakson kesäyliopisto

Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet (20 op)

Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet -koulutus antaa opiskelijalle valmiuksia soveltaa taideterapian työmenetelmiä omassa ammatissaan. Tavoitteena on ratkaisukeskeisyyden ajattelun ja näkemyksen vahvistuminen käytännön elämässä, oman itsetuntemuksen lisääntyminen, sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen, oman kuvataiteellisen työmuodon löytäminen sekä ohjauksellisen työotteen muodostuminen. Koulutus antaa valmiuksia ohjata taideterapeuttisia työmenetelmiä käyttäen yksilöitä ja ryhmiä sekä soveltaa taideterapeuttisia työmenetelmiä perusammattiin ja työhön. Koulutus on menetelmäkoulutus.

Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet  koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua Ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmien ohjaaja-Solution Focused Art- koulutukseen.

Koulutuksen taustaa

Ratkaisukeskeistä taideterapiaa toteutetaan mm. Yhdysvalloissa ja Australiassa. Solution Focused Art -ratkaisukeskeinen taideterapia on Suomessa kehitetty ja tuotesuojattu koulutusohjelma, jonka 2,5 vuotisen ammatillisen linjan hyväksytysti suorittaminen antaa valmiudet ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapeutiksi-Solution Focused Art. Koulutus alkaa peruslinjan suorittamisella, joka antaa valmiuksia toimia Ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmien ohjaajana - Solution Focused Art.

Ratkaisukeskeisen taideterapian opinnot ovat ns. monimuoto-opiskelua. Opiskelun aikana opiskelija perehtyy ratkaisukeskeisiin asiakastyömenetelmiin hyödyntäen kuvallisia työmuotoja ja muita ilmaisutaiteen keinoja. Ratkaisukeskeinen taideterapia on luovan ilmaisuterapian muoto ja lukeutuu integratiivisiin taideterapioihin. Se ei ole ekspressiivistä, psykodynaamista tai antroposofista taideterapiaa.

Koulutuksen viitekehys pohjautuu ratkaisukeskeiseen filosofiaan. Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa ymmärryksen ja muutoksen mahdollisuudet ovat tässä hetkessä eli nykyisyydessä. Ihminen on vastuussa itsestään ja hänellä on mahdollisuus vaikuttaa valintoihinsa sekä sen myötä rakentaa tulevaisuuttaan halumaansa suuntaan. Ratkaisukeskeinen taideterapia ei harjoita tulkintoja ja koulutuksessa noudatetaan ratkaisukeskeisen psykoterapiakoulukunnan määrittelemiä eettisiä arvoja.

Suoritustapa

Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen, etätehtävien tekeminen, portfolion rakentaminen, itsenäinen taidetyöskentely kotona.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet (20 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Aikataulu

Lähiopetusjaksojen aikataulu: 18.-19.9., 16.-17.10., 13.-14.11. ja 11.-12.12.2021 sekä 15.-16.1.2022 klo 9–16

Kouluttaja

Koulutus järjestetään yhteistyössä Alfa Partners Academyn kanssa. 

Kouluttajat

  • Jari Salmela, Psykoterapeutti (YET), ratkaisukeskeinen taidepsykoterapeutti, työnohjaaja
  • Hannele Ala-Keskinen, FM taidekasvattaja, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti, ammatillinen opettaja, artenomi, kehitysvammaisten hoitaja
  • Nina Sundberg, psykoterapeutti VET, ratkaisukeskeinen taidepsykoterapeutti
  • Kirsi Ruuskanen, kuvataideterapeutti, TtM, opettaja

Kustannukset

Koulutuksen osallistumismaksu 2.590 €. (Voi maksaa erissä.)

Huom. Osallistujat hankkivat itse omat tarvikkeensa taiteen ja taideterapian tekemiseen.

Kerro ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kohdassa lyhyesti kuvaus itsestäsi ja elämäntilanteestasi, aiemmat koulutukset ja työtehtävät sekä miksi hakeudut koulutukseen. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet (20 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kymenlaakson kesäyliopisto

Osaamisen kehittäjä Kymenlaaksossa

Kymenlaakson kesäyliopisto on asiakkaiden tarpeista lähtevä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava maakunnallinen aikuiskoulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka tehtävä on tarjota kymenlaaksolaisille laadukasta ja monipuolista koulutusta. Ajan ilmiöihin tartutaan, ja eri aloilla tapahtuviin muutoksiin reagoidaan kehittämällä koulutustarjontaa jatkuvasti. Toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa. Kymenlaakson kesäyliopisto...


Lue lisää kouluttajasta Kymenlaakson kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto

Hovioikeudenkatu 6
45100 Kouvola

 Näytä puhelinnumero
www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet (20 op) täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: