Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op

Kymenlaakson kesäyliopisto
Yhteenveto
1 vuosi
2 060 EUR (arvonlisäverotonta)
4.5.2023 09.00
Haku päättyy: 20.4.2023
   
Lähiopetus
Kouvola
Koulutus
Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet / Kymenlaakson kesäyliopisto

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet on moniammatillisille, sosiaali-, terveydenhuolto-, opetus- ja työyhteisön kehittämisen ammattilaisille suunnattu vuoden mittainen täydennyskoulutus 10 op.

Voimauttavan valokuvan menetelmä on asiakastyön vaikuttavuutta ja työn merkityksellisyyden kokemusta vahvistava työote. Työotteen opiskelemisessa valokuvaprosessi tarjoaa konkreettisen, näköaistiin ja kehollisuuteen perustuvan keinon, jolla oppia elämyksellisesti katsomisen tavan muuttamista esimerkiksi haastavaksi koettuun työhön tai epäluotettavaksi koettuun asiakkaaseen. Valokuvaprosessi antaa uudet silmät ja uudet tunteet: kyvyn herkistyä näkemään maailma toisen ihmisen täysin erilaisesta kokemuksesta käsin. Tämä on syvä ja merkityksellinen tapahtuma, joka muuttaa pysyvästi tapaa kokea oma työ ja sen ihmissuhteet.

Menetelmä perustuu dialogiseen, arvostavaan ja mentalisoivaan katseeseen, joka vähentää asiakkaan ja ammattilaisen välistä valtataistelua ja sosiaalista peliä sekä tekee vuorovaikutuksesta aitoa, vilpitöntä ja toisen kokemusmaailmalle herkistynyttä. Voimauttavan valokuvan menetelmä parantaa tunnetaitoja ja on parhaimmillaan ihmisten välisen kiintymyksen, luottamuksen ja arvostuksen vahvistamisessa. Menetelmä sopii siksi erinomaisesti perhetyöhön tai emotionaalisesti turvallisen kouluyhteisön tai työyhteisön rakentamiseen sekä kiusaamiskäyttäytymisen tai jännitteiden purkamiseen.

Opintojen aikana toteutetaan kaksi ammatillista harjoitustyötä, joihin opiskelija saa opintojen aikana työnohjauksellisen tuen. Osallistujan työyhteisö hyötyy koulutuksesta monin tavoin jo opintojen kuluessa - paitsi asiakastyön välineenä, myös työyhteisön kehittämiseen liittyvänä projektina, joka voidaan linkittää esimerkiksi osaksi työyhteisön tyhy/tyky/veso-toimintaa, kehityskeskusteluita tai koulutusta. Upea mahdollisuus on tiimin tai työparin osallistuminen koulutukseen yhtä aikaa, mikä edesauttaa työotteen maadoittumista osaksi yhteisön katsomisen tapaa!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu mm. opettajille, varhaiskasvattajille, sosiaalityön perhetyöntekijöille ja hoitajille, kuntoutuksen ja terveydenhoidon parissa toimiville, terapeuteille tai ryhmien kanssa työskenteleville ihmistyön ammattilaisille.

Menetelmä sopii kaikenikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville asiakkaille, oppilaille ja potilaille eikä se ole ristiriidassa minkään olemassa olevan hoidon kanssa.

Opintoihin osallistuminen ei edellytä valokuvaustaitoja tai erityistä kameraa.

Aikataulu

04.05.2023 - 19.03.2024

Aikataulu

1. työpaja: to-pe 4.-5.5.2023
2. työpaja: ti-ke 23.-24.5.2023 (ensimmäinen päivä kuvausretkipäivä)
3. työpaja: ma-ti 11.-12.9.2023
4. työpaja: ma-ti 18.-19.12.2023 (ensimmäinen päivä kuvausretkipäivä)
5. työpaja: ma-ti 18.-19.3.2024

Päivät alkavat yleensä klo 9 ja kesto on 8 h tai 9 h, päivän ohjelmasta riippuen. Koulutukseen sisältyy sekä luokkahuonetyöskentelyä että kuvausretkiä ulkona. Kuvauspäivien aikataulu riippuu vuodenajasta ja auringon nousu- ja laskuajoista ja päivät saattavat sisältää myöhäisiä iltatunteja. Tarkat kellonajat lähetetään osallistujille koulutuksen alkaessa.

Koulutuspaikka

Kymenlaakson kesäyliopisto, Kouvola

Kouluttaja

Koulutuksen ohjaajana toimii menetelmän kehittäjä Miina Savolainen, joka tunnetaan innostavana, lämpimänä ja asiantuntevana kouluttajana. Miina Savolainen on palkittu voimauttavan valokuvan menetelmän kehittämistyöstään muun muassa Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla ja Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2006 sekä Helsingin yliopiston Kristiina-palkinnolla 2009.

Kustannukset

2060 €

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kymenlaakson kesäyliopisto Facebookissa

Kymenlaakson kesäyliopisto

Osaamisen kehittäjä lähellä sinua

Kymenlaakson kesäyliopisto on asiakkaiden tarpeista lähtevä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava aikuiskoulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka tehtävä on tarjota laadukasta ja monipuolista koulutusta. Ajan ilmiöihin tartutaan, ja eri aloilla tapahtuviin muutoksiin reagoidaan kehittämällä koulutustarjontaa jatkuvasti. Toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa, mutta verkkokoulutuksissa osallistujia on...


Lue lisää kouluttajasta Kymenlaakson kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto

Hovioikeudenkatu 6
45100 Kouvola

 Näytä puhelinnumero
www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 7 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op täytä seuraavat tiedot: