Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Voimauttavan valokuvan perusteet (10 op)

Kymenlaakson kesäyliopisto
Yhteenveto
28.9.2020 – 27.8.2021
1 850 EUR (arvonlisäverotonta)
28.9.2020
Haku päättyy: 31.8.2020
   
Lähiopetus
Kotka
Koulutus
Voimauttavan valokuvan perusteet

Voimauttavan valokuvan perusteet (10 op)

Suomen kaikkien aikojen rakastetuin valokuvaprojekti, Miina Savolaisen ja lastenkodissa kasvaneiden nuorten naisten palkittu Maailman ihanin tyttö synnytti 1990-luvulla merkittävän sosiaalisen innovaation: voimauttavan valokuvan menetelmän. Tänä päivänä menetelmän vuoden mittaisen täydennyskoulutuksen on käynyt 3000 moniammatillista ihmistyön ammattilaista eri puolilla Suomea. 

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op) on kohtaamistyön ammattilaisille tarkoitettu täydennyskoulutus, joka antaa oikeuden käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja sen työkaluja opiskelijan omassa työyhteisössä. Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi, jonka aikana opiskelijaryhmä tapaa kuudessa työpajassa, joiden kesto on yhteensä kymmenen työpäivää. Lisäksi opiskelijat tekevät työpajojen välissä oppimistehtäviä ja voimauttavan valokuvan prosesseja omissa yhteisöissään ja työpaikoillaan.

Riippuen koronapandemian tilanteesta, alkavien työpajojen lähijaksoja tullaan toteuttamaan tarvittaessa etäyhteyksien välityksellä, jolloin etäkokoontumisia hyödynnetään menetelmän työotteen siirtämiseksi myös oman arkityön etätilanteisiin, emotionaalisesti merkityksellisellä tavalla. Tarvittaessa myös kontaktiopetuksessa toteutuvat lähijaksot voidaan toteuttaa siten, että osa ryhmästä voi olla kasvokkain yhteydessä muun ryhmän kanssa kotoaan käsin. Jokaiselle opiskelijalle löydetään joustavat tavat osallistua siten, että etänäkin osallistuva opiskelija saa koulutuksesta kokemuksellisesti yhtä rikkaan kokonaisuuden, kuin lähijaksoihinkin mukaan pääsevät osallistujat.

Koulutuksen tavoitteet

Opiskelija omaksuu voimauttavan valokuvan menetelmän teorian ja viitekehyksen

  • Opiskelija oppii luopumaan omasta ammatillisesta ja henkilökohtaisesta näkemyksestään sekä ammatillisesta katsomiskehyksestään ja luovuttamaan itsemäärittelyvallan voimauttavan prosessin ohjaamisesta päähenkilöilleen.
  • Opiskelija harjoittaa mentalisaation taitoaan, eli kykyä pohtia omaa ja toisen ihmisen näkökulmia ja kokemusta. Mentalisaation avulla on mahdollista luoda herkistymistä ja pehmenemistä toisten ihmisten arvokkuudelle ja tunnetarpeille.
  • Opiskelija oppii dialogiseen katseeseen perustuvaa, tunnemerkityksille herkistynyttä työotetta. Siinä asiakkaan resurssit ja hänessä oleva hyvä nostetaan tietoisesti näkyville, ongelmiin keskittymisen ja asiakkaan kehittämisen sijaan.
  • Opiskelija vahvistaa kykyään katsoa asiakaan tilannetta kokonaisvaltaisesti. Voimauttavat asiat eivät useinkaan löydy ongelman ympäriltä, vaan ihmisen laajemmasta elämän merkityksellisyyden kokemuksesta.
  • Opiskelija ymmärtää eettiset raamit, joiden sisällä valokuvien ammatillinen käyttö on hoidollisesti laadukasta ja perusteltua.
  • Opiskelijan tunne oman työn merkityksellisyydestä vahvistuu ja hän saa ammatillisia voimavaroja. Dialoginen ja asiakkaan maailmaa sellaisenaan arvostava kohtaaminen vähentää työntekijän ja asiakkaan välistä epäluottamusta ja valtataistelua sekä ammattilaisten kuormittumista vaikeassa työssä.

Opiskelija saa valmiuksia käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja työkaluja työyhteisössään

  • Opiskelija saa koulutuksessa kokemuksen siitä, että hän on saanut määritellä itsensä omissa kuvissaan ja tullut haluamallaan tavallaan nähdyksi muiden silmissä. Koulutuksessa toiseen sovellettava opitaan ensin itse kokemalla ja sisäistämällä. Koulutus mahdollistaa siten myös osallistujan keskittymisen ajankohtaisten oman elämän kysymysten äärelle sekä omien lähisuhteiden vahvistamisen opintoihin liittyvissä harjoitustöissä.
  • Opiskelija saa koulutuksessa kokemuksen siitä, kun toinen ihminen tekee itse määrittelemiään puolia näkyväksi voimauttavan valokuvan työkalujen avulla. Opiskelija harjoittelee koulutuksessa voimauttavan valokuvan menetelmän käyttöä parityöskentelyssä kurssikaverin ja asiakkaan kanssa, perhevalokuvauksen kontekstissa, sekä ryhmäprosessissa oman työyhteisön kanssa.
  • Opiskelija oppii lempeää ja rakkaudellista dialogisuutta valokuvaprojektien purkutilanteissa kurssilla. Koulutuksen rikkautena on moniammatillinen ryhmä, jonka menetelmäsovelluksista osallistujat saavat valtavasti konkreettisia ideoita omaan työhön.
  • Opiskelija saa tietoa siitä, kuinka voimauttavan valokuvan menetelmää voi työotteen sisäistettyään käyttää myös ilman valokuvia tai kuvaamista. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan perusteet (10 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet -koulutus soveltuu mm. opettajille, varhaiskasvattajille, sosiaalityön perhetyöntekijöille ja hoitajille, kuntoutuksen ja terveydenhoidon parissa toimiville, terapeuteille, työnohjaajille, esihenkilöille tai ryhmien kanssa työskenteleville ihmistyön ammattilaisille. 

Opintoihin osallistuminen ei edellytä valokuvaustaitoja tai erityistä kameraa. 

Aikataulu

28.9.2020, 14.–15.10.2020, 30.11.2020, 1.–2.2.2021, 22.–23.4.2021 ja 26.–27.8.2021
Koulutuspäivät alkavat n. klo 9 ja päättyvät klo 17/19. Kuvauspäivät voivat olla pidempiäkin.

Koulutuspaikka

Kymenlaakson kesäyliopisto, Kotka

Kouluttaja

Koulutuksen ohjaajana toimii menetelmän kehittäjä Miina Savolainen, joka tunnetaan innostavana, lämpimänä ja asiantuntevana kouluttajana. Miina Savolainen on palkittu voimauttavan valokuvan menetelmän kehittämistyöstään muun muassa Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla, Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2006 ja Helsingin yliopiston Kristiina-palkinnolla 2009. 

Kustannukset

Hinta: 1850 eur

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Voimauttavan valokuvan perusteet (10 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kymenlaakson kesäyliopisto

Kymenlaakson kesäyliopisto

Osaamisen kehittäjä Kymenlaaksossa

Kymenlaakson kesäyliopisto on asiakkaiden tarpeista lähtevä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava maakunnallinen aikuiskoulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka tehtävä on tarjota kymenlaaksolaisille laadukasta ja monipuolista koulutusta. Ajan ilmiöihin tartutaan, ja eri aloilla tapahtuviin muutoksiin reagoidaan kehittämällä koulutustarjontaa jatkuvasti. Toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa. Kymenlaakson kesäyliopisto...


Lue lisää kouluttajasta Kymenlaakson kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kymenlaakson kesäyliopisto

Hovioikeudenkatu 6
45100 Kouvola

 Näytä puhelinnumero
www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Voimauttavan valokuvan perusteet (10 op) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Psykoterapeuttikoulutukset Oulun Yliopistosta

Oulun yliopistosta löydät: Perhe- ja paripsykoterapeutti, traumapsykoterapeutti- ja psykodynaaminen psykoterapeutti -koulutukset.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: