Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

ISO 45001:2018 Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä

Laatukeskus Excellence Finland
Yhteenveto
1 päivä
710 EUR + alv 24 %
18.11.2020
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus

ISO 45001:2018 Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä

Laatukeskus järjestää koulutukset toistaiseksi etäyhteyden kautta. Koulutukset toteutetaan osallistujille maksuttomilla ohjelmilla (Teams, Zoom, GoToWebinar). Osallistujat saavat tiedon käytettävästä ohjelmasta sekä linkin koulutukseen tervetuloviestin yhteydessä.

ISO 45001:2018 -standardi on työterveyden ja työturvallisuuden systemaattisen johtamisen väline. Se on työkalu työterveys- ja työturvallisuusriskien ja mahdollisuuksien hallintaan, jonka tavoitteena on turvallisen ja terveellisen työpaikan luominen sekä työntekijöiden työhön liittyvien vammojen ja terveyden heikentymisen ehkäiseminen. Standardi muodostaa perustan tehokkaalle työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmälle ja mahdollinen sertifiointi osoittaa organisaation toimivan sen vaatimusten mukaisesti. Standardi antaa viitekehyksen henkilöstön sitouttamiseen turvallisuusajatteluun, uusien ideoiden ja työtapojen käyttöön ottamiseen ja kommunikoinnin parantamiseen.

Koulutus antaa selkeän yleiskuvan standardin vaatimuksista ja sen vaikuttavuudesta. Koulutuksen aikana käsitellään standardin pääteemoja, työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmää, sekä sitä, miten se tukee organisaation toimintoja ja yrityksen liiketoimintaa. Organisaatiot voivat soveltaa ISO 45001:2018 -standardia työterveys ja -turvallisuusasioidensa hallintaan niin teollisuudessa, palveluorganisaatioissa kuin julkisella sektorilla.

ISO 45001 korvaa aikaisemman OHSAS 18001 -standardin. Uudistettu standardi on entistä käytännöllisempi ja kestävään toimintaan perustuva. Organisaatioilla, joilla on akkreditoitu OHSAS 18001 -sertifikaatti, on maaliskuuhun 2021 asti aikaa muuttaa työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmänsä vastaamaan uutta ISO 45001:2018 -standardia. Koulutus antaa käsityksen siitä, mitä käytännössä tarkoittaa siirtyminen OHSAS18001-standardin mukaisesta järjestelmästä ISO 45001-standardin mukaiseen järjestelmään.

Yhteistyökumppanimme Työturvallisuuskeskus järjestää työturvallisuuteen ja työterveyteen liittyviä koulutuksia. Rakennamme yhteistyössä uudentyyppisen QHSE Pro -valmennusohjelman, joka alkaa näillä näkymin 13.3.2020. Koulutuksesta tulet löytämään lisätietoa vuoden 2020 alkupuolella verkkokaupastamme

Sisältö

Hyödyt
  • Konkreettinen kokonaiskuva ISO45001:2018 -standardin mukaisesta työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmästä sekä siitä, miten järjestelmä tukee organisaation toimintoja ja yrityksen liiketoimintaa.
  • Selkeä ymmärrys standardin sisällöstä ja vaatimuksista
  • Standardin uusien ja muuttuneiden vaatimusten hahmottaminen ja valmiudet olemassa olevan OHSAS 18001-pohjaisen järjestelmän päivittämiseen ISO 45001-vaatimusten mukaisiksi.
  • Koulutuksen aikana osallistujat voivat verkostoitua, ja osallistujat saavat käytännön esimerkkejä keskusteluista ja ryhmätöistä.
Sisältö & aikataulu

Koulutuspäivä alkaa klo 8:30 ja päättyy klo 16:00

Päivän aiheita:

  • ISO 45001-standardin tausta
  • Standardin pääperiaatteet, sisältö ja rakenne
  • Standardin vaatimukset ja tulkinta
  • Uudet ja muuttuneet vaatimukset OHSAS 18001-standardiin nähden
  • Mitä ISO 45001-standardin käyttöönotto vaatii käytännössä

Koulutus koostuu vuorovaikutteisesta sisällön käsittelystä ja ryhmätöistä esimerkkiaineistoon perustuen.

 Materiaalit

Osallistujat saavat koulutusmateriaalin. Lisäksi he saavat koulutuksen ajaksi käyttöönsä ISO45001-standardin tai voivat tuoda oman kappaleensa mukanaan koulutukseen.

 Koulutuspaikka

Laatukeskus järjestää koulutukset toistaiseksi etäyhteyden kautta. Koulutukset toteutetaan osallistujille maksuttomilla ohjelmilla (Teams, Zoom, GoToWebinar). Osallistujat saavat tiedon käytettävästä ohjelmasta sekä linkin koulutukseen tervetuloviestin yhteydessä.

 Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu niille,

jotka tarvitsevat tietoa ISO 45001 -standardista ja työterveydestä ja -turvallisuudesta

jotka suunnittelevat standardin käyttöönottoa organisaatiossaan

joiden tehtävänä on työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyvien toimintojen johtaminen

jotka suunnittelevat TTT-järjestelmänsä sertifiointia.

Koulutus toimii erinomaisena valmistautumisena ISO 45001 -pohjaiseen sisäiseen auditointiin tai kyseisen auditoinnin tekijälle yhdistettynä Sisäinen auditointi -koulutukseen. 

Koulutus lisää myös toimittaja-auditoijien sekä toisen tai kolmannen osapuolen auditoijien osaamista standardin osalta.

Standardi sopii kaiken tyyppisille ja kaiken kokoisille organisaatioille.

 Kouluttajat

Maija Vaismaa, vanhempi asiantuntija, Laatukeskus Excellence Finland.

Maijalla on vuosien kokemus johtamisjärjestelmien sekä työturvallisuusjohtamisen kehittämisestä ja kouluttamisesta kansainvälisissä organisaatioissa. Hänellä on vankka teollisuustausta ja vuosien kokemus EFQM-arvioinneista.

Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden DI ja tietojärjestelmätieteen KTM, lisäksi hän on täydentänyt opintojaan mm. työpsykologian, työturvallisuuden ja ympäristöjohtamisen aloilla.

 Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Myöhemmin kuin 14 vrk ennen kurssia tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssin hinnasta. Jos varattu paikka jätetään peruuttamatta, veloitamme koko hinnan. Jos olet estynyt osallistumasta, organisaatiosi voi vaihtaa osallistujaa kuluitta ilmoittamalla siitä Laatukeskukseen ennen koulutuksen alkua.

Yhteystiedot

Mikäli organisaatiostasi on  osallistujia vähintään kolme, pyydä ryhmätarjous!

Leena Huotari

050 5513 663
leena.huotari@laatukeskus.fi

Kustannukset

710 EUR

Laatukeskus Excellence Finland

Laatukeskus Excellence Finland – Laatujohtaminen ja laadunvalvonta

Laatukeskus auttaa organisaatiotanne kehittymisen polulla – aina erinomaisuuteen asti

Vain toimintaa jatkuvasti kehittämällä voi parantaa kilpailukykyä ja tuloksia kestävästi. Asiakastyytyväisyys ja tuloksellisuus varmistetaan tasalaatuisilla ja toimivilla prosesseilla. Sujuva toiminta motivoi myös työntekijöitä. Laatukeskus on mukana organisaatioiden toiminnan ja johtamisen laadun jatkuvassa kehittämisessä. Laatukeskuksen sydämessä on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on...


Lue lisää kouluttajasta Laatukeskus Excellence Finland ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta ISO 45001:2018 Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Laatukeskus Twitterissä


Yhteystiedot : Laatukeskus Excellence Finland

Laatukeskus Excellence Finland

Keilaranta 8
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,5)
Perustuu 38 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta ISO 45001:2018 Työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: