Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Sisäinen auditointi

Laatukeskus Excellence Finland
Yhteenveto
1 päivä
750 EUR + alv 24 %
18.11.2021
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus

Sisäinen auditointi

Useat organisaatiot ja sen kehittämisen ammattilaiset painivat kysymysten kanssa:

 • Miten kehittää sisäisiä käytäntöjä?
 • Miten auditointeja toteutetaan käytännössä?
 • Mitä ovat eri standardien vaatimukset ja miten niitä sovelletaan käytännön toimintoihin?

Sisäinen auditointi on erinomainen palautteen hankintatapa siitä, miten ISO-standardien vaatimukset toteutuvat käytännössä. Se on toimintajärjestelmän arvioinnin, ylläpitämisen ja jatkuvan parantamisen väline. Systemaattisesti toteutettuna se tuottaa olennaista materiaalia organisaation strategiatyöhön ja tukee organisaation perustehtävän ja tavoitteiden toteuttamista.

Sisäisen auditoinnin painopisteet ovat organisaation sidosryhmien kannalta olennaisissa asioissa ja kehittämiskohteiden yhteisessä tunnistamisessa. Yhtälailla tärkeitä ovat auditoijien raportoimat toimintojen vahvuudet ja auditointihetkellä kunnossa olleet toimintatavat. Niitä vahvistamalla ja kehityskohteita korjaamalla organisaatio vahvistaa kyvykkyyksiään. Nykyaikainen auditointi on myös tehokasta viestintää kysyjien ja vastaajien kesken, parhaiden käytäntöjen jakamista, tavoitteiden realistisuuden peilausta ja olemassa olevien toimintatapojen kyseenalaistamista.

Koulutuksessa tarkastellaan auditointia organisaation toimintamallien sekä ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001 -standardien näkökulmasta.

Sisältö

Hyödyt Koulutuksen osallistujat saavat selkeän yleiskuvan toimintajärjestelmän arvioinnista uudistettujen standardien pohjalta sekä opastusta auditoinnin systemaattisesta toteuttamisesta, kuten organisoinnista, resursoinnista, tulosten käsittelystä sekä niiden hyödyntämisestä.

Koulutuksen käytyään osallistuja pystyy suunnittelemaan, toteuttamaan ja raportoimaan organisaation sisäisen auditoinnin.

 • Saat selkeän yleiskuvan toimintajärjestelmän arvioinnista uudistuneiden ISO-standardien pohjalta.
 • Uutena auditoijana saat perusvalmiudet sisäisten auditointien suunnitteluun ja systemaattiseen toteuttamiseen sekä auditointityökalujen käyttämiseen ja kehittämiseen.
 • Kokeneena auditoijana syvennät ja tehostat auditoinnin toteutusta ja kehittämistä.
 • Hahmotat auditointien merkityksen organisaation johtamisen, kehittämisen sekä toiminnan tehostamisen, varmentamisen ja tuottavuuden kannalta.
 • Koulutuksen aikana muodostuu verkosto ja osallistuja saa käytännön esimerkkejä keskusteluista ja ryhmätöistä.
Sisältö & aikataulu

Ilmoittautuminen ja aamukahvi klo 8:30

Koulutuspäivä klo 9:00 - 16:00.

Päivän aiheita:

 • Mitä sisäinen arviointi / sisäinen auditointi on: tarkoitus, tavoitteet ja menettely
 • Yhteys liiketoimintaan
 • Sisäisen auditoinnin suunnittelu
 • Auditoijien roolit ja tehtävät – auditointiin valmistautuminen
 • Sisäisen auditoinnin toteutus
 • Auditointitulosten analysointi ja raportointi
 • Tulosten hyödyntäminen jatkuvassa parantamisessa: seuranta, vaikutusten arviointi ja menettelyn kriittinen arviointi

Koulutus koostuu vuorovaikutteisesta sisällön käsittelystä ja harjoitteista esimerkkiaineistoon perustuen sekä organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista.

Materiaalit Osallistujat saavat luentomateriaalin. Materiaali sisältää myös erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen sisäisten auditointien tueksi. Koulutuspaikka

Laatukeskus järjestää koulutukset toistaiseksi etäyhteyden kautta. Koulutukset toteutetaan osallistujille maksuttomilla ohjelmilla (Teams, Zoom). Osallistujat saavat tiedon käytettävästä ohjelmasta sekä linkin koulutukseen tervetuloviestin yhteydessä.

Siirrymme lähiopetukseen mahdollisuuksien mukaan tammikuussa 2022, jolloin koulutukset järjestetään Laatukeskuksen tiloissa (Keilaranta 8, 02150 Espoo).

Kohderyhmä
 • Sisäistä auditointia jo jonkin verran tehneet tai siitä kiinnostuneet
 • Henkilöt, joiden tehtävänä on toimintajärjestelmien ylläpitäminen ja kehittäminen, esimerkiksi prosessien omistajat, laatu-, ympäristö- ja turvallisuusauditoijat
 • Kaikki, jotka ovat kiinnostuneet löytämään puutteet toimintajärjestelmien tehokkuudessa ja haluavat soveltaa jatkuvan kehittämisen periaatetta.
 • Koulutus antaa myös uuden näkökulman sisäisille tarkastajille.

Sisäisen auditoinnin periaatteiden tunteminen tukee kaiken tyyppisten ja kokoisten organisaatioiden kehittämistä.

ISO 9001 -standardissa korostetaan, että henkilöstön ja auditointia tekevien henkilöiden tulee olla osaavia ja koulutettuja. Sisäinen auditointi -kurssi soveltuu tähän tarkoitukseen.

Toteutamme aiheesta myös sisäisiä valmennuksia ja tuemme asiantuntijatyöllä organisaatioiden sisäisen auditoinnin kehittämistä ja tulosten hyödyntämistä.

Kouluttaja

Maija Vaismaa, vanhempi asiantuntija, Laatukeskus Excellence Finland.

Maija on koulutukseltaan tuotantotalouden DI ja tietojärjestelmätieteen KTM, lisäksi hän on täydentänyt opintojaan mm. työpsykologian, työturvallisuuden ja ympäristöjohtamisen aloilla.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Myöhemmin kuin 14 vrk ennen kurssia tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssin hinnasta. Jos varattu paikka jätetään peruuttamatta, veloitamme koko hinnan. Jos olet estynyt osallistumasta, organisaatiosi voi vaihtaa osallistujaa kuluitta ilmoittamalla siitä Laatukeskukseen ennen koulutuksen alkua.

Yhteystiedot

Mikäli organisaatiostasi on osallistujia vähintään kolme, pyydä ryhmätarjous!

Leena Huotari

050 5513 663
leena.huotari@laatukeskus.fi

Kustannukset

750 EUR

Laatukeskus Excellence Finland

Laatukeskus auttaa organisaatiotanne kehittymisen polulla – aina erinomaisuuteen asti

Vain toimintaa jatkuvasti kehittämällä voi parantaa kilpailukykyä ja tuloksia kestävästi. Asiakastyytyväisyys ja tuloksellisuus varmistetaan tasalaatuisilla ja toimivilla prosesseilla. Sujuva toiminta motivoi myös työntekijöitä. Laatukeskus on mukana organisaatioiden toiminnan ja johtamisen laadun jatkuvassa kehittämisessä. Laatukeskuksen sydämessä on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on...


Lue lisää kouluttajasta Laatukeskus Excellence Finland ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisäinen auditointi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Laatukeskus Facebookissa

Laatukeskus Twitterissä


Yhteystiedot : Laatukeskus Excellence Finland

Laatukeskus Excellence Finland

Keilaranta 8
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,5)
Perustuu 38 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Elintarviketurvallisuus kuntoon

Bureau Veritaksen ISO/FSSC 22000 -koulutus auttaa varmistamaan, että elintarviketurvallisuutenne vastaa kansainvälisiä laatustandardeja.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sisäinen auditointi täytä seuraavat tiedot: