Tehoa tuote- ja palvelukehitykseen Leanin avulla

Espoo, Verkossa/etänä
Avoin koulutus

Tehoa tuote- ja palvelukehitykseen Leanin avulla

Intensiivisen ja vuorovaikutteisen kurssin aikana opit Lean-ajattelun periaatteet tuote- ja palvelukehityksessä. Opit myös hyödyntämään Lean-työkaluja. Lean-kehittämisen viitekehys yhdistää perinteistä tuotantolähtöistä Lean-ajattelua innovoinnin parhaisiin käytäntöihin (osallistava yhteiskehitys, muotoiluajattelu, kokeileva kehittäminen jne.). Tuote- ja palvelukehitystoiminnan tehokkuus ja kyky tuottaa asiakasarvoa kasvavat Lean-käytäntöjen avulla. Lean-kehityskoulutus on ensi kertaa saatavilla avoimena, vastaavaa kokonaisuutta on aiemmin toteutettu vain yrityskohtaisesti.

Mistä Lean kehittmisessä on kyse? Tuottaako tämä asia mitä nyt teen arvoa asiakkaalleni? Jos vastauksesi on kyllä niin jatka. Jos ei niin pysähdy - toimintasi on hukkaa eli ajan tai rahan haaskausta. Tässä on Lean-toimintamallin ydin. Haluamme maksimoida ideasta-markkinaan arvovirran eliminoimalla hukan. Lean antaa viitekehyksen, menetelmät ja työkalut voittavaan kehitystapaan. Lean ei ole vain ohimenevä muoti-ilmiö, se on innostava ja monipuolinen kehittämisfilosofia, joka toimii käytännössä takuuvarmasti. Lean pyrkii jatkuvaan suorituskyvyn parantamiseen ongelman ratkaisun keinoin lähtien idean testauksesta oikeilla asiakkailla ja varmistaen nin, että se ratkaisee asiakkaan ongelman. Varmista, että organisaationne uusiutumiskyky kehittyy asiakastarpeiden muuttuessa!

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kehitysammattilaisille organisaatioiden eri tasolta, esim. kehitysjohtajille ja -prosessin omistajille, kouluttajille, tuote- ja kehityspäällikille, projektipäällikille, yrittäjille sekä muotoilijoille, suunnittelijoille ja markkinoijille. Lean-kehittämisen periaatteet ja työkalut ovat hyödynnettvissä toimialasta ja sovellusalueesta (uusi tuote, palvelu, liiketoimintamalli tai toimintatapa) riippumatta.

Kouluttajat

Kouluttajana toimii liikkeenjohdon konsultti ja kehitysammattilainen TkT Matti Perttula LinkedIn Innotiimi-ICG:st. Matti yhdistää parhaan käytännön malleja todelliseen kehitysarkeen. Konsultoinnin lisäksi hänellä on kokemusta yli sadasta kehityshankkeesta mm. kehitysjohtajana Ruukilla vastaten tuote- ja palvelutarjoamasta ja liiketoiminnan kehittämisestä.

• 8:30 Aamiainen ja verkostoituminen
  • 9:00 Johdanto Lean-ajatteluun - "Work smarter, not harder"
  • 9:15 Lean ajattelu tuote- ja palvelukehityksessä
    • Asiakasarvo ajattelun perustana
    • Viisi Lean-periaatetta
    • Virtaus- vs. resurssitehokkuus
    • Mikä estää prosessia virtaamasta?
    • Kuusi innovointiperiaatetta
    • Katsaus Lean-menetelmiin ja työkaluihin
    • Tuote- ja palvelukehitystoimintojen arvoluokittelu
  • 10:45 Arvovirtakartoitus
    • Mikä on arvovirtakartta?
    • Harjoitus: Todellisen kehitysprojektin arvovirtakartoitus
  • 12:15 Lounas
  • 13:00 Hukkajahti
    • Leanin 8 hukkaluokkaa
    • Harjoitus: Hukan tunnistaminen omasta kehitysympäristöstä
  • 14:00 Käytännön vinkkejä tuotekehitystoiminnan tehostamiseen Lean käytäntöjen avulla
  • 15:30 Palaute ja reflektio - Miten meillä meni? Mitä opimme? Mitä otan mukaani?
  • 16:00 Tilaisuus päättyy
    • Mitä on 5S?
    • Mitä hyötyä on 5S:st?
    • 5S vaiheet
    • Harjoitustyö
    • Koe

790 EUR

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tehoa tuote- ja palvelukehitykseen Leanin avulla? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Laatukeskus Twitterissä

Yhteystiedot : Laatukeskus Excellence Finland

Laatukeskus Excellence Finland

Keilaranta 8
02150 Espoo

www.laatukeskus.fi

Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,2)
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto