🌲 Metsästätkö tilaisuuteenne valovoimaista puhujaa? Etsitkö oikeanlaista innostajaa? Löydät sivustoltamme nyt uutuutena Speakersforumin laajan puhuja- ja juontajakattauksen »

Polvivamman ja -leikkauksen jälkeinen fysioterapia

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
2 päivää
390 EUR + alv 24 % (yht. 483,60 EUR)
14.2.2023 10.00
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus
Fysioterapeutti ja asiakas

Polvivamman ja -leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Koulutuksessa avataan konkreettisesti polvivamman tai -leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen rakentaminen alkuvaiheista lähtien aina asiakkaan yksilöllisiin tavoitteisiin pääsemiseen saakka - käytännönläheisesti ja tutkimustietoon nojautuen.

Koulutuksen tavoite: 

Tavoitteena on, että koulutuksen käytyäsi

  • ymmärrät eri polvivammojen ja -toimenpiteiden jälkeiset kuntoutumisprosessit ja fysioterapian progressiot osana hoitoa,
  • osaat arvioida alaraajaliikeketjun toimintaa suhteessa yksilölliseen tilanteeseen sekä soveltaa tietämystäsi fysioterapian suunnittelussa ja toteutuksessa,
  • ymmärrät motorisen oppimisen sekä non-lineaarisen pedagogiikan perusperiaatteet fysioterapiassa ja osaat soveltaa näitä käytännön fysioterapiaa rakentaessasi.

Koulutuksen sisältö: 

Koulutuksessa perehdytään polvivamman jälkeiseen fysioterapiaan ja tavallisimpien tähystyskirurgisten polvileikkausten postoperatiivisiin fysioterapiaprosesseihin, niiden sisältöön ja tavoitteisiin, fysioterapian toteutukseen sekä tarkoituksenmukaisen harjoitteluohjelman rakentamiseen, joka sopii kunkin kuntoutusvaiheen tavoitteisiin yksilöllisesti. Lisäksi koulutuksessa syvennytään siihen, mitä asioita fysioterapiassa on hyvä huomioida ja havainnoida sekä toisaalta miten kuntouttavan harjoittelun progressiot voisi rakentaa tarkoituksenmukaisesti.

Luento-osuuksissa asiaan perehdytään polven biomekaniikasta alkaen aina yksityiskohtaisiin kuntoutusohjeisiin ja motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntämiseen saakka edeten. Ennen kaikkea koulutuksen pääpaino on käytännön tekemisessä ja esimerkiksi harjoitteiden rakentamisessa ja niiden progressioissa.

Koulutus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä sekä itsenäistä opiskelua varten laaditusta verkkopohjaisesta materiaalipankista. Materiaalipankissa on mukana myös ortopedin haastatteluja eri toimenpiteisiin, leikkaustekniikoihin ja toimenpiteiden jälkeisiin rajoituksiin sekä hoitolinjan valintaan liittyen. Lisäksi koulutuksen taustamateriaaleihin kuuluu laaja-alainen ja yksityiskohtaisesti havainnollistettu harjoitepankki, kattavat tutkimus- ja lähdeviitteet, esimerkkiprotokollia kuntoutukseen sekä laajat luentomateriaalit.

Koulutuksessa pureudumme muun muassa seuraaviin aihepiireihin:

  • Polven biomekaniikka
  • Fysioterapia akuutin polvivamman jälkeen
  • Hoitolinjan valinta (operatiivinen vs. ei-operatiivinen)
  • Kudosten paranemisprosessi
  • Polvileikkauksen jälkeinen postoperatiivinen fysioterapia
  • Yksilölliset kuntoutusperiaatteet ja tavoitteet
  • Fysioterapian sisältö vaiheittaisten tavoitteiden mukaan ja eri polvitoimenpiteiden jälkeen
  • Motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntäminen
  • Turvallinen urheiluun paluu ja testaaminen

Käsiteltävät polvivammat ja -toimenpiteet:

  • Polven ligamenttivammat
  • Nivelkierukkatoimenpiteet (resektio, fiksaatio ja takasarven root-korjaus)
  • ACL-vamma ja -rekonstruktio
  • Polvilumpion sijoiltaanmeno ja MPFL-rekonstruktio

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Polvivamman ja -leikkauksen jälkeinen fysioterapia, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Fysioterapeutit, jalkaterapeutit, osteopaatit ja muut polven kuntoutuksen parissa työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat.

Aikataulu

14.2.2023 klo 10.00 - 17.00
15.2.2023 klo 9.00 - 16.00

Koulutuspaikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

Kouluttaja

Marko Grönholm, fysioterapeutti


Marko on tehnyt koko työuransa ortopedisten ja traumatologisten potilaiden sekä urheilijoiden parissa. Hän vastaa Terveystalon fysioterapiasta Turussa ja toimii koulutustehtävissä ympäri Suomea. Marko on ollut mukana useiden fysioterapia-alan kirjojen julkaisuprosesseissa ja hän isännöi Fysioterapiaa liikkeellä -podcastia. Instagramissa Markon tavoittaa tunnuksella @movement_physio ja hänen nettisivunsa löytyvät osoitteesta www.movementphysio.fi. Suomen Fysioterapeutit on valinnut Markon Vuoden Fysioterapeutiksi 2022.

Kouluttajana Marko esittää asiat selkeästi ja käytännöllisesti havainnollistaen. Hän lähestyy fysioterapiaa liikkeen kautta ja soveltaa mm. motorisen oppimisen periaatteita omassa työssään luovasti ja innovatiivisesti.

Kustannukset

390 € + alv 24 % (483,60 € sis.alv)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Polvivamman ja -leikkauksen jälkeinen fysioterapia? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on uusi työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja...


Lue lisää kouluttajasta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
lab.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 69 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Polvivamman ja -leikkauksen jälkeinen fysioterapia täytä seuraavat tiedot: