Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Spiraalistabilaatio – Spiral Stabilization® (SPS) 1AB

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
2 päivää
330 EUR + alv 24 %
14.5.2020
   
Lahti
Avoin koulutus

Spiraalistabilaatio – Spiral Stabilization® (SPS) 1AB

spiraalistabilaatio-lamk

Spiraalistabilaatiosta apua tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin

Spiral Stabilization (Spiraalistabilaatio, SPS) on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen tsekkiläisen lääkärin Richard Smišekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se sopii kuntoutusmuodoksi moninaisiin selän ongelmiin, kuten skolioosi ja välilevynpullistumat, ja sitä käytetään laajalti myös muiden kiputilojen kuntoutuksessa, kehon lihastasapainon parantamisessa ja oheisharjoitteluna urheilijoille. Harjoittelu sopii myös raskaana oleville ja juuri synnyttäneille. Metodi sopii myös liikuntarajoitteisille: useimmat sen harjoitteista voidaan tehdä myös istuen.

Spiraalistabilaatiossa kehon lihasketjut jaetaan vertikaaliketjuihin (suorat) ja spiraaliketjuihin (kierteiset). Selkäkipuihin liittyy usein vertikaaliketjujen jännittyneisyys ja yliaktiivisuus, mikä johtaa nikamien kompressioon ja epätasapainoiseen liikkumiseen. Spiraalistabilaatio tasapainottaa spiraali- ja vertikaaliketjujen välistä toimintaa ja mahdollistaa selkärangan kannatuksen säilymisen liikkeen aikana. Tämä vähentää liiallista painetta välilevyillä ja parantaa niiden aineenvaihduntaa.

Koulutuksen tavoitteet

Metodin harjoitteet tähtäävät kävelyyn, joka on koordinoitua, taloudellista ja tehokasta. Pystyasennossa tehtävissä liikkeissä yhdistyvät kävelyn eri elementit: hyvä ryhtilinjaus ja vakaa asento, vartalon ojennus ja sen rotaatiot sekä liikkeet, joissa lapaluu/olkapää sekä lonkka pääsevät ojentumaan vapaasti taakse. Aluksi harjoittelu tapahtuu kahden jalan varassa seisten, mutta tasapainon ja spiraalistabilaation kehittyessä siirrytään harjoittelemaan yhden jalan varaan. Tasapainoinen kävely ja juoksu vaativat yhden jalan varassa toimimista hallitusti.

Harjoittelussa käytetään apuna erityisesti metodia varten suunniteltuja pitkiä vastuskuminauhoja, korotettua mattoa sekä sauvoja. Myös selkänojattomat jakkarat ovat tarpeen harjoittelun tapahtuessa istuen sekä ohjaajan avustaessa liikkeitä.

Spiral Stabilization (Spiraalistabilaatio, SPS) -metodin peruskurssi on neljän koulutuspäivän mittainen ja sisältää osiot 1AB (kaksi päivää) ja 1CD (kaksi päivää). Koulutuksen tarkoituksena on antaa perustiedot ja -taidot ammattimaiseen metodin käyttöön kehonhallinta- ja terapiamenetelmänä perustasolla.

1AB-osuuden -sisältö 

Koulutuksen ensimmäisessä jaksossa käydään läpi yksityiskohtaisesti SPS-metodin 12 perusharjoitusta sekä periaatteet, jotka harjoittelussa tulee ottaa huomioon.

1A ja B -osaan kuuluvien liikkeiden päätavoitteena on hartian ja lantion seudun lihastasapainon parantaminen, keskivartalon vakauttaminen ylä- ja alaraajojen liikkeiden aikana sekä kehon linjauksen hahmottaminen pystyasennossa tapahtuvassa harjoittelussa.

Lisäksi näiden kahden ensimmäisen kurssipäivän aikana harjoitellaan liikkeiden manuaalista avustusta pareittain istuma-asennossa ja seisten.

Teoriaosuus keskittyy metodin toiminnalliseen anatomiaan eli spiraali- ja vertikaali-lihasketjujen merkitykseen ihmisen liikkuessa. Aiheeseen tutustutaan myös tapauskohtaisten esimerkkien ja mittausten avulla.

Peruskurssin käyneet voivat liittyä jäseneksi Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistykseen (jäsenmaksu 20€), jolloin heillä on metodin nimen ja ammattinimikkeen “SPS-ohjaaja” käyttöoikeus. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Spiraalistabilaatio – Spiral Stabilization® (SPS) 1AB, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu fysioterapeuteille, pilatesohjaajille, liikunnanopettajille ja -ohjaajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Koulutus on täynnä, mutta voit kysyä peruutuspaikkoja.

Aikataulu

14.05.2020–15.05.2020

1CD-osuus tulossa 25.–26.8.2020

Koulutuspaikka

NiemiCampus
Mukkulankatu 19
15140 LAHTI

Kouluttaja

Tiina Arrankoski, liikuntatieteiden maisteri, valtuutettu Spiral Stabilization® -kouluttaja Suomessa.

Kustannukset

330€ + alv 24%.

Hinta sisältää vastuskuminauhan ja tulostetun koulutusmateriaalin

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Spiraalistabilaatio – Spiral Stabilization® (SPS) 1AB? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on uusi työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja...


Lue lisää kouluttajasta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.lab.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 12 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Spiraalistabilaatio – Spiral Stabilization® (SPS) 1AB täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Ensiapukoulutus turvana arjessa ja työpaikalla

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Ensiapukoulutuksella varaudut yllättäviinkin tilanteisiin.