Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Spiraalistabilaatio (SPS): Skolioosi ja sen konservatiivinen hoito liike- ja manuaaliterapian avulla

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
2 päivää
340 EUR + alv 24 %
28.9.2021 09.00
Haku päättyy: 12.9.2021
   
Lähiopetus
Lahti
Koulutus
LAB-ammattikorkeakoulu

Spiraalistabilaatio (SPS): Skolioosi ja sen konservatiivinen hoito liike- ja manuaaliterapian avulla

Spiral Stabilization (Spiraalistabilaatio, SPS) on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen tsekkiläisen lääkärin Richard Smišekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se sopii kuntoutusmuodoksi moninaisiin selän ongelmiin, kuten skolioosi ja välilevynpullistumat, ja sitä käytetään laajalti myös muiden kiputilojen kuntoutuksessa, kehon lihastasapainon parantamisessa ja oheisharjoitteluna urheilijoille. Harjoittelu sopii myös raskaana oleville ja juuri synnyttäneille. Metodi sopii myös liikuntarajoitteisille: useimmat sen harjoitteista voidaan tehdä myös istuen.

Tavoite

Koulutuksen tavoite on ymmärtää konservatiivisen hoidon rooli ja mahdollisuudet skolioosin hoidossa.

Spiraalistabilaatio (SPS) -koulutuksen sisältö

Lasten ja nuorten skolioosiin keskittyvän koulutuksessa käydään läpi skolioosin tausta, sen eri muodot, siihen johtavat riskitekijät, konservatiivisen hoidon tavoitteet sekä miten selkärangan kiertymiseen ja taipumiseen voi vaikuttaa Spiraalistabilaatio-metodin spesifillä, selkärankaa vahvistavalla kaikki liiketasot huomioivalla harjoittelulla.

Käytännön harjoittelu keskittyy erityisesti niihin liikkeisiin, joiden on parhaiten todettu soveltuvan skolioosista kärsivien henkilöiden kotiharjoitteluun, liikkeiden manuaaliseen hoitoon ja avustamiseen sekä tarkkaan korjaamiseen.

Spiraalistabilaatio-metodin päätavoitteena on palauttaa selkärankaan sen luonnolliset kolmiulotteiset liikkeet ja muuttaa skolioosipotilaille tyypillinen kävelyn patologinen liikemalli normaaliksi. Näin myös kävelytekniikan parantaminen muodostuu osaksi liiketerapiaa.

Kirjallisen materiaalin lisäksi 5A kurssiosioon sisältyy Spiraalistabilaation ‘Skolioosi 3’ DVD:n materiaali, jossa on esimerkkejä eri ikäisistä skolioosipotilaista, heidän hoito-ohjelmansa ja skolioosin kehityksen seuranta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Spiraalistabilaatio (SPS): Skolioosi ja sen konservatiivinen hoito liike- ja manuaaliterapian avulla, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu fysioterapeuteille, pilatesohjaajille, liikunnanopettajille ja -ohjaajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Huom! Spiraalistabilaation peruskurssi tulee olla käytynä (4 koulutuspäivää).

Aikataulu

  • 28.9.2021 klo 9.00 - 17.00
  • 29.9.2021 klo 9.00 - 16.00

Koulutuspaikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Niemenkatu 73
15210 LAHTI

Kouluttaja

Tiina Arrankoski, liikuntatieteiden maisteri, valtuutettu Spiral Stabilization® -kouluttaja Suomessa

Tiina Arrankoski on Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistys - Spiral Stabilization Finland ry:n puheenjohtaja ja toimii metodin virallisena kouluttajana Suomen lisäksi myös Italiassa. Peruskoulutukseltaan hän on liikuntatieteiden maisteri. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus eri liikuntalajien sekä kehonhallinta- ja liikuntaterapiametodien opettajana ja kouluttajana. 2000-luvun alkupuolelta lähtien hän on toiminut myös kansainvälisenä Nordic Walking -kouluttajana ja on kansainvälisen tieteellisen lajijärjestön International Council of Nordic Walking (ICNW) ry:n puheenjohtaja. Miehensä Tuomo Kettusen kanssa hän on kehittänyt tämän liikuntamuodon modernin version, konseptin, jossa yhdistyvät ryhti, kävelytekniikka ja näitä tukeva sauvojen käyttö: Modern Nordic Walking, moderni sauvakävely.

Kustannukset

340 € + alv 24% (421,60 € sis.alv)

Koulutuksen hinta sisältää materiaalin.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Spiraalistabilaatio (SPS): Skolioosi ja sen konservatiivinen hoito liike- ja manuaaliterapian avulla? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on uusi työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja...


Lue lisää kouluttajasta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
lab.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 55 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Psykologisen ensiavun koulutus

Marenan Koulutuspalvelut valmentaa sinut antamaan psykologista ensiapua traumaattisessa kriisissä ja järkyttävässä tilanteessa.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Spiraalistabilaatio (SPS): Skolioosi ja sen konservatiivinen hoito liike- ja manuaaliterapian avulla täytä seuraavat tiedot: