Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus sosiaalialan asiantuntijoille, 2 op

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
7 kuukautta
750 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 750 EUR)
29.9.2022
Haku päättyy: 31.8.2022
   
Hybriditoteutus
Lahti
Koulutus
LAB-ammattikorkeakoulu

Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus sosiaalialan asiantuntijoille, 2 op

Sosiaalialan osaajaksi työterveyshuoltoon!
Työterveyshuollossa toimiva sosiaalialan asiantuntija on työelämän, sosiaalivakuutuksen ja ammatillisen kuntoutuksen erityisosaaja. Työterveyshuollon moniammatillisen tiimin jäsenenä hän auttaa työntekijöitä työkyvyttömyyden uhatessa ja tukee työhön paluussa. Työterveyshuollon sosiaalialan asiantuntijoiden tarve kasvaa tulevaisuudessa, kun väestö ikääntyy ja työntekijöiden työkyvyn tuen tarve ja työurien pidentämisen paine yhteiskunnassamme kasvaa. Tulevaisuudessa työelämässä on yhä enemmän osatyökykyisiä työntekijöitä.

Tavoite

Koulutus antaa osallistujalle valmiudet toimia sosiaalialan asiantuntijana työterveyshuollossa.

Toteutustapa ja oppimismenetelmät

Opinnot toteutetaan yhteistyössä valtakunnallisen ammattikorkeakouluverkoston kanssa.

Koulutus sisältää 2 lähitapaamista, interaktiivista verkkopiskelua sekä itsenäistä opiskelua.

Koulutus on integroitu pääosin terveydenhoitajille ja fysioterapeuteille suunnattuun työterveyshuoltoon pätevöittävään koulutukseen. Lisäksi koulutus sisältää oman alan asiantuntijoille suunnattua yhteistyötä sekä oppimistehtäviä.  

Sisältö

Koulutus koostuu osaamistavoitteista ja teemoista, jotka pohjautuvat lainsäädäntöön ja hyvään työterveyshuoltokäytäntöön. Koulutuksessa perehdytään työterveyshuollon toimintaan ja työterveyshuollossa asiantuntijana toimimiseen.

  • Työterveyshuollon toimintaympäristöosaaminen, keskeiset työterveyshuoltoa ohjaavat lait, hyvän työterveyshuoltokäytännön periaatteet, työterveyshuollon perusprosessit, työterveysyhteistyö, asiantuntijan rooli työterveyshuollon moniammatillisessa työryhmässä
  • Terveyden sekä työ- ja toimintakyvyn ylläpitämisen ja edistämisen osaaminen, työn vaikutus terveyteen ja työkykyyn, työkyvyn tuki, kuntoutusjärjestelmät, Kelan korvauskäytännöt työterveyshuollon asiantuntijatyössä.

Muuta tärkeää

Koulutukseen valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä kaikki.

Huom! Koulutus toteutetaan vain, mikäli myös työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus 15 op terveydenhoitajille ja fysioterapeuteille toteutuu

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus sosiaalialan asiantuntijoille, 2 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosionomin perustutkinnon suorittaneille.

Valtioneuvoston asetus (708/2013, § 14, 3. kohta) edellyttää työterveyshuollossa toimivilta sosiaalialan asiantuntijoilta soveltuvan korkeakoulu-, tai muun vastaavan alan aikaisemman ammatillisen tutkinnon lisäksi vähintään kahden opintopisteen laajuista työterveyshuollon koulutusta.

Tutkinto / todistus

Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus sosiaalialan asiantuntijoille

Aikataulu

Koulutuksen aloitus- ja lopetuspäivät 29.9.2022 ja 14.4.2023 kampuksella.

Muut koulutuspäivät 30.9.2022 (4 t), 4.11.2022 (4 t), 19.1.2023 (4 t) ja 16.2.2023 verkossa.

Kouluttaja

Päivi Kousa on koulutukseltaan terveydenhoitaja YAMK, ammatillinen opettaja ja työterveyshoitaja. Työn ohessa hän opiskelee sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaa. Hänellä on noin 15 vuoden työkokemus työterveyshuollosta eri tehtävistä (työterveyshoitaja, vastaava työterveyshoitaja, sisäinen auditoija, laatupäällikkö). Tällä hetkellä hän työskentelee LAB-ammattikorkeakoulussa päätoimisena tuntiopettajana, jonka vastuulla on työterveyshuollon opetus työterveyshuoltoon pätevöittävässä koulutuksessa ja terveydenhoitajan AMK-tutkinnon koulutuksessa. Hänellä on myös koordinaatiovastuu YAMK-tutkintojen syventävissä työterveyshuoltoon liittyvissä opinnoissa. Lisäksi hän on mukana LABin TKI-toiminnassa.

Sari Soutukorva on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri (terveyskasvatus), ammatillinen opettaja ja työfysioterapeutti. Hän on opiskellut myös psykologiaa ja henkilöstöjohtamista. Aiemmin hän on työskennellyt tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian, työfysioterapian, terveysliikuntaryhmien ja esihenkilötehtävien parissa yksityisellä sektorilla. Tällä hetkellä hän toimii LAB-ammattikorkeakoulussa fysioterapian lehtorina, jonka työnkuvaan kuuluu opetustehtävien lisäksi työhyvinvointiin ja terveyden edistämiseen liittyviä hanketehtäviä.

Henni Hyytiä-Ilmonen on koulutukseltaan työterveyshuollon erikoislääkäri. Hän on opiskellut lisäksi johtamista ja on kiinnostunut työkyvystä myös yhteiskunnallisena ilmiönä. Työterveyslääkärin ja vastaavan lääkärin työn lisäksi Henni toimii asiantuntijana Päijät-Hämeessä työkykyhankkeessa. Henni on vieraileva kouluttaja, joka tuo vahvaa työterveyslääkärin osaamista työpaikkaselvitys- ja työkyvyn arviointiprosesseihin koulutuksen aikana.

Koulutuksen aikana hyödynnetään sosiaalialan asiantuntijaa/asiantuntijoita ja lisäksi myös monipuolisesti ja moniammatillisesti ulkopuolisia asiantuntijoita, joilla on vahva työterveyshuollon osaaminen.  

Kustannukset

750 €, alv 0%. Koulutus voidaan maksaa kahdessa erässä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus sosiaalialan asiantuntijoille, 2 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on uusi työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja...


Lue lisää kouluttajasta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
lab.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 55 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus sosiaalialan asiantuntijoille, 2 op täytä seuraavat tiedot: