
Työyhteisön työkykyjohtamisen ABC
Vahvista työyhteisön työkykyjohtamisen taitoja!
Väestö ikääntyy. Samanaikaisesti työurien pidentämisen ja siten työntekijöiden työkyvyn tuen tarve korostuu yhteiskunnassa. Työkykyä on tärkeä tukea ja edistää läpi työuran. Työterveyshuolto on tärkeässä roolissa työkyvyn tukemisessa ja edistämisessä. Lisäksi tarvitaan työyhteisöihin aktiivisia toimijoita, joilla on riittävästi tutkittua tietoa työkyvystä ja siihen yhteydessä olevista tekijöistä ja jotka osaavat soveltaa tätä tietoa työyhteisönsä työkykyisyyden tukemiseksi ja edistämiseksi.
Tavoite
Koulutus antaa tietoa ja käytännön esimerkkejä, kuinka voidaan tukea ja edistää oman työyhteisön työkykyisyyttä. Koulutuksen aikana perehdytään muun muassa työkyvyn tukeen ja hallintaan, työterveysyhteistyöhön ja erilaisiin ratkaisuihin työkyvyn ollessa uhattu. Lisäksi käydään läpi tutkittua tietoa työkykyyn yhteydessä olevasta palautumisesta, ravitsemuksesta, fyysisestä aktiivisuudesta ja psykososiaalisista tekijöistä sekä sovelletaan tietoa työyhteisön työkykyisyyden edistämiseksi.
Sisältö
Koulutus sisältää muun muassa seuraavia teemoja:
- työkyvyn tukeminen
- työkyvyn hallinnan mallit
- työterveysyhteistyö
- osatyökykyisen vaihtoehdot
- psykososiaalinen työkyky
- palautuminen
- fyysinen aktiivisuus
- ravitsemus
Toteutustapa ja oppimismenetelmät
Koulutus sisältää asiantuntijapuheenvuoroja sekä työpajatyöskentelyä.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Työyhteisön työkykyjohtamisen ABC, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.Kohderyhmä
Koulutukseen voi ilmoittautua millä tahansa toimialalla oleva työntekijä, esihenkilö tai työnantaja, joka on kiinnostunut tukemaan ja edistämään oman työyhteisönsä työkykyisyyttä.
Aikataulu
Koulutus sisältää kaksi verkossa järjestettävää kontaktipäivää
24. - 25.11.2022 klo 8.00 - 16.00
Kouluttaja
Päivi Kousa on koulutukseltaan terveydenhoitaja YAMK, ammatillinen opettaja ja työterveyshoitaja. Työn ohessa hän opiskelee sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaa. Hänellä on noin 15 vuoden työkokemus työterveyshuollosta eri tehtävistä (työterveyshoitaja, vastaava työterveyshoitaja, sisäinen auditoija, laatupäällikkö). Hän on tuntiopettaja, jonka vastuulla on työterveyshuollon opetus työterveyshuoltoon pätevöittävässä koulutuksessa ja terveydenhoitajan AMK-tutkinnon koulutuksessa. Hänellä on myös koordinaatiovastuu YAMK-tutkintojen syventävissä työterveyshuoltoon liittyvissä opinnoissa. Lisäksi hän on mukana LAB:n TKI-toiminnassa.
Sari Soutukorva on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri (terveyskasvatus), ammatillinen opettaja ja työfysioterapeutti. Hän on opiskellut myös psykologiaa ja henkilöstöjohtamista. Aiemmin hän on työskennellyt tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian, työfysioterapian, terveysliikuntaryhmien ja esihenkilötehtävien parissa yksityisellä sektorilla. Sari toimii fysioterapian lehtorina, jonka työnkuvaan kuuluu opetustehtävien lisäksi työhyvinvointiin ja terveyden edistämiseen liittyviä hanketehtäviä.
Koulutuksen aikana hyödynnetään myös monipuolisesti ja moniammatillisesti ulkopuolisia asiantuntijoita, joilla on vahva työkykyjohtamisen osaaminen.
Kustannukset
490 €+ alv 24%
Ota yhteyttä
LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu
LAB-ammattikorkeakoulu aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on uusi työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja...
Yhteystiedot
LAB-ammattikorkeakoulu
Saadaksesi lisätietoa aiheesta Työyhteisön työkykyjohtamisen ABC täytä seuraavat tiedot: