⏲️ MBA-stipendin hakuaika päättyy 14.6. – vielä ehdit hakea stipendiä! »

Koulutus
Ei arviointeja

Varhaiskasvatuksen digitutor, 5 op

Kesto
3 kuukautta
Hinta
495 EUR + alv 24 % (yht. 613,80 EUR)
Seuraava toteutus
25 syyskuuta, 2023 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 4.9.2023
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
3 kuukautta
Hinta
495 EUR + alv 24 % (yht. 613,80 EUR)
Seuraava toteutus
25 syyskuuta, 2023 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 4.9.2023
Toteutustapa
Etätoteutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Varhaiskasvatuksen digitutor, 5 op

LAB-ammattikorkeakoulu

Varhaiskasvatuksen digituutori, digiagentti, digikoutsi - tarvitsetko vahvistusta työyhteisöjen digisparraamiseen ja teknologian käyttöön pedagogisesti laadukkaalla tavalla? Varhaiskasvatuksen digitutor -koulutus vahvistaa osaamistasi tukea työyhteisöjä digitaalisen osaamisen, monilukutaidon sekä uusien teknologioiden käytössä varhaiskasvatuksessa. Koulutus vastaa Varhaiskasvatussuunnitelman perusteita 2022 ja Uudet lukutaidot (OPH) -osaamiskuvauksia.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on:

 • Vahvistaa digituutorina toimivan asiantuntijan osaamista työyhteisöjen ja tiimien sparraamisessa sekä henkilöstön osaamisen kehittämisen tukemisessa.
 • Edistää pedagogiseti laadukkaiden digitaalisten ympäristöjen käyttöä ja tietoturvallista toimintaa varhaiskasvatuksessa.
 • Digitaalisen osaamisen moniulotteisuuden tunnistaminen ja yksilöllinen tuki lasten ja henkilöstön osaamisen kehittämisessä Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden 2022 ja Uudet lukutaidot (OPH) kehittämisohjelman osaamiskuvaukia vastaavalla tavalla.

Koulutuksen sisältö

 • Sparraus työyhteisöjen ja tiimien kehittämisessä
 • Digitaalisen osaamisen kehittäminen
 • Tietoturvallinen toiminta, tietosuoja, varhaiskasvatuksen arjen teknologiat
 • Digitaaliset oppimisympäristöt ja pedagogisesti laadukas toiminta
 • Monilukutaito, mediaosaaminen, informaatio-ja kriittinen lukutaito
 • Ohjelmointiosaaminen
 • Uudet teknologiat (AI, 3D-ympäristöt)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Varhaiskasvatuksen digitutor, 5 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

25 syyskuuta, 2023

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 4.9.2023

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat varhaiskasvatuksen opettajat, varhaiskasvatuksen sosionomit, varhaiskasvatuksen lastenhoitajat sekä varhaiskasvatuksen erityisopettajat, jotka haluavat syventää digiosaamistaan sekä toimia yksikkönsä digituutoreina.

Aikataulu

Oppiminen tapahtuu pääasiassa itsenäisesti 25.09. - 30.11.2023 välisenä aikana Moodle -verkkoalustalla.

Koulutusinfo 25.9. klo 12.30-13.30. Info tallennetaan ja lähetetään osallistujille sähköpostiin.

Koulutuspäivät

Koulutuksena aikana järjestetään kolme verkkovälitteistä reaaliaikaista ja vuorovaikutteista tapaamista:

4.10.2023 klo 12.00 - 14.00, Digitaalinen osaaminen
25.10.2023 klo 12.00 - 14.00, Monilukutaito ja mediaosaaminen
15.11.2023 klo 12.00 - 14.00, Uusien teknologioiden osaaminen

Koulutuspaikka

Lähiopetus tapahtuu verkon välityksellä. Oppimisympäristönä on Moodle.

Osallistujalta edellytetään mahdollisuutta osallistua itsenäiseen ja verkkovälitteiseen opetukseen.

Kouluttaja

Minna Markkanen, KM,  on LAB-ammattikorkeakoulun lehtori sekä ammatillinen erityisopettaja ja opinto-ohjaaja. Hän on erikoistunut oppimiseen ja opettamiseen digitaalisissa ympäristöissä ja hänellä on laaja ymmärrys eri-ikäisistä oppijoista, pedagogiikasta ja oppimismuotoilusta. Tällä hetkellä Markkanen työskentelee Varhaiskasvatuksen digiosaajaksi! -hankkeen projektipäällikkönä ja opinto-ohjaajana.

Minna Koponen, KT, on mediakasvatuksen ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen asiantuntija ja systeeminen coach. Hän on työskennellyt sekä digipedagogiikan lehtorina, että verkko-opetukseen liittyvän pedagogiikan ja opetussisältöjen kehittäjänä ja muotoilijana. Tällä hetkellä projektijohtajana Koponen edistää tutkimukseen perustuvaa coachausta/ohjausta, joka auttaa erityisesti  ammatillisissa käytänteissä ja niiden toteutuksessa.

Maiju Rintakumpu, KK ja FM maisteriopiskelija työskentelee LUMA suunnittelijana. Hänellä on laaja ymmärrys ja osaaminen varhaiskasvatuksen, sekä esiopetuksen nykytilasta. Hän on perehtynyt varhaiskasvatuksen opettajien digitaaliseen osaamiseen ja työskennellyt useassa hankkeessa erityisesti ohjelmointiosaamisen parissa. Rintakumpu on myös tuottanut hankkeissa paljon mikro-oppimisen materiaalia sosiaaliseen mediaan, varhaiskasvatuksesta lähtevien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Heidi Piili, TkT, AmO, toimii dosenttina Turun yliopistossa (UTU). Hänellä on monipuolista kokemusta 3D-tulostuksen opetuksesta ja koulutuksesta v. 2012 lähtien. Hän on I´m Digi ry:n perustaja ja sen toiminnasta vastaava 2016-2020.

Kustannukset

495 € + alv. 24 % (613,80 sis. alv.)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Varhaiskasvatuksen digitutor, 5 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.
LAB-ammattikorkeakoulu
Niemenkatu 73
15140 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, jonka vahvuuksia ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi. LAB toimii Lahdessa, Lappeenrannassa sekä verkossa ja tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala tekniikka liiketalous hotelli-, ravintola- ja matkailuala muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä LABilla on...

Lue lisää kouluttajasta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu