Coaching- ja valmennustaitojen peruskoulutus (18 op)

Lapin kesäyliopisto
Yhteenveto
13 päivää
1 790 EUR (arvonlisäverotonta)
25.4.2023
Haku päättyy: 15.4.2023
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Coaching- ja valmennustaitojen peruskoulutus (18 op)

Coaching- ja valmennustaitojen peruskoulutus (18 op)

Positiiviseen, kognitiiviseen ja valmentavaan psykologiaan perustuvat integratiiviset coaching- ja valmennustaidot antavat tieteellisen ja käytännönläheisen perustan itsetuntemuksen kehittymiseen sekä nykyaikaiseen itsensä ja toisten johtamiseen. Ratkaisukeskeinen coaching on tieteiden ja ammattien rajat ylittävää, käytännön läheistä toimintaa, jonka toteuttamisen tapa on voimavarakeskeinen ja energisoiva. Tänä päivänä coaching on jo luonteva osa sekä yksilön, organisaation että koko työelämän kehittämistä.

Coaching- ja valmennustaitojen peruskoulutusohjelma (18 op) on pitkän coaching -kokemuksen ja kehitystyön tulos, jossa yhdistyvät kahden kouluttajan vahva coachingin teoreettinen viitekehys, käytännön taidot ja niihin liittyvä poikkitieteellinen erityisosaaminen käyttäytymistieteiden saralta. Peruskoulutusohjelma on ensimmäinen osa koulutuspolkua, josta voi jatkaa suoraan syventävään koulutukseen ja siten saada valmiudet toimia Ratkaisukeskeisenä valmentajana.

Koulutukseen sisällytetty Enneagrammi-persoonallisuusmalli ja sen ympärille kytkeytyvä kehitys- ja elämänkaaripsykologia elämänjanatyöskentelyineen kulkee läpi koko peruskoulutusmatkan. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia perusteet niin ihmisen kasvusta ja kehityksestä, kuin kehittää syvällisesti itsetuntemusta. Koulutuksesta saatu erinomainen palaute, kahden kouluttajan malli sekä sisällön jatkuva kehittäminen vastaamaan ammatillisen coaching-työn vaatimuksia takaavat osallistujille monialaisen oppimiskokemuksen ja taatusti ajantasaiset, alalla vaadittavat tiedot ja taidot.

Täältä ammennetaan energiaa, työvälineitä ja itsetuntemusta coaching- ja valmennustaidoista esimiehille, opettajille, HR –asiantuntijoille, yrittäjille ja ihmissuhdetyötä tekeville!

Koulutus on hyvin käytännönläheinen sisältäen sekä coaching- ja valmennustaitojen-, mielen taitojen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin teoriaa, yhdessä ajattelua ja monipuolisia harjoituksia ja työmenetelmiä. Koulutuksessa opiskelija käy ammatillisen kehittymisen kanssa rinnakkain oman henkilökohtaisen kasvuprosessin, joiden myötä hänen itsetuntemuksensa syvenee kohti ammatticoachilta edellytettävää mielen taitojen psykologista ymmärtämistä ja hän saa perustaidot valmentaa ja ohjata muita.

Koulutuksen sisältö

Saat koulutuksessa perusvalmiudet ja välineitä coachingin teoriaan, tieteeseen ja työkaluhin. Koulutuksen jälkeen osaat:

 • soveltaa ja hyödyntää ratkaisukeskeisiä coaching- ja valmennustaitoja omassa työssä
 • johtaa ja valmentaa omia ja asiakkaan tavoitteisiin liittyviä prosesseja
 • valmentaa ryhmiä
 • selkiyttää omaa valmentajaprofiiliaan ja tuotteistaa omaa osaamistaan
 • parantaa ja selkiyttää itsetuntemusta teorian ja käytännön tasolla
 • antaa selkeän kuvan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä menetelmällisen pohjan sen tutkimiseen ja oman energian lisäämiseen
 • kasvattaa ajatus-, tunne- ja vuorovaikutustaitoja
 • auttaa tunnistamaan stressiä, uupumusta ja keinoja vapautua siitä
 • kehittää tietoisuustaitoja ja edistää mielenrauhan, ilon ja onnellisuuden kaltaisia mielentiloja
 • antaa perustan joustavan mielen taidoille ja henkiselle palautumiskyvylle (resilienssi)
 • auttaa löytämään sekä omia että muiden vahvuuksia (VIA) ja tukemaan niiden käyttöä
 • lisää motivaatiota, auttaa tunnistamaan motivoitumisperusteita ja auttaa johtamaan omaa toimintaa ja tavoitteita (volitio)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Coaching- ja valmennustaitojen peruskoulutus (18 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Kasvatus-, koulutus-, hoito-, kuntoutus- ja sosiaalialan työtä tekeville, työhyvinvoinnista vastaaville, esihenkilö- ja johtamistyötä tekeville sekä urheilijoille ja urheiluvalmentajille.

Aikataulu

Koulutuksen laajuus on 13 päivää (18 op). Opetuksessa vuorottelevat teoriaosuudet, dialogiset keskustelut sekä vertaisarvioidut yksilö- ja pariharjoitukset. Käytämme opetusmenetelmänä myös terapia- ja työnohjauskoulutuksesta tuttua aitojen yksilöasiakas case-tilanteiden demo-ohjausta, jossa opiskelijat saavat havainnoida kahden kouluttajan työskentelyä, välireflektointia ja tilanteen arviointia ja osallistua yhteiseen loppureflektointiin. Tällä autetaan opiskelijaa näkemään erilaisia tapoja toteuttaa valmennusta ja syventää prosessinomaista valmennusosaamista.

Jaksojen välillä suoritetaan coaching- ja valmennustaitoihin liittyviä oppimistehtäviä vaihdellen joko omatoimisesti tai pienryhmissä, tutustutaan kirjallisuuteen, toteutetaan asiakasarvioituja harjoitusvalmennuksia (20 h) ja laaditaan henkilökohtainen suunnitelma toteutuksineen näyttönä omasta osaamisesta. Lisäksi opiskelija tutustuu muutamaan itsetuntemusta lisäävään testiin, jota voi soveltaa asiakastyössä.

Aikataulu:

25.-26.4.23
22.-23.5.23
27.-28.6.23
29.-31.8.23 (3 pvää)
26.-27.9.23
7.-8.11.23

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan etänä Teamsin välityksellä. Koulutukseen osallistuville lähetetään linkki ennen koulutuksen alkua.

Kouluttaja

Koulutuksen psykologisesta ja pedagogisesta osuudesta vastaa Katja Vainikainen ja työnohjauksellisesta ja organisatorisesta osuudesta Paula Kähkönen. Koulutus on ehdottoman luottamuksellista ja perustuu coachingin, työnohjauksen ja ihmissuhdetyön eettisiin periaatteisiin.

Kustannukset

1790 €, josta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä varausmaksuna 100 €.

Varausmaksua ei palauteta, jos perut ilmoittautumisesi (poikkeuksena tilanne, ettei opiskelijaa hyväksytä koulutukseen). Osallistumismaksu sisältää kattavat teoria- ja harjoitusmateriaalit sekä kahden kouluttajan tuen. Koulutus laskutetaan neljässä kuukausittaisessa erässä koulutuksen aloituksen varmistuttua.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Lapin kesäyliopisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin kesäyliopisto

Tervetuloa opiskelemaan Lapin kesäyliopistoon

Lapin kesäyliopisto järjestää ammatillista täydennyskoulutusta eri aloille, avoimia yliopisto-opintoja, kielikursseja, tilauskoulutusta yrityksille ja organisaatioille, harrastamiseen ja hyvinvointiin liittyviä koulutuksia sekä ikääntyvien yliopistotoimintaa ympäri vuoden. Koulutuksia toteutetaan myös asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Tutustu koulutuksiin ja löydä itsellesi sopiva kurssi tai...


Lue lisää kouluttajasta Lapin kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin kesäyliopisto

Hiihtomajantie 2
96400 Rovaniemi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Lapin kesäyliopisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.