Kuvaa paremmin, viesti tehokkaammin 6 op

Kesto
Noin 6 kk
Hinta
750 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
10 tammikuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 17.12.2023
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
Noin 6 kk
Hinta
750 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
10 tammikuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 17.12.2023
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kuvaa paremmin, viesti tehokkaammin 6 op

Kamera

Opi ottamaan parempia valokuvia omaan, asiakkaidesi tai yrityksesi käyttöön. Jos haluat oppia lisää mm. tarinankerronnasta, sommittelusta, mallien ohjaamisesta ja valosta, on tämä kurssi sinulle. Koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti henkilökuvausta, esine- ja symbolikuvitusta sekä kuvakokonaisuuden rakentamista. Etäopetuksen, tehtävien, kuvapalautteen, kouluttajan tuen ja vertaisryhmän avulla sinulla on mahdollisuus kehittyä paremmaksi kuvaajaksi. Koulutuksen tavoite on, että osallistuja oppii ottamaan parempia valokuvia oman yrityksensä tai organisaationsa viestintä- ja markkinointikäyttöön.

Koulutuksen sisältö

1 – 2 jaksot
HENKILÖKUVAUS 1 ja 2 (2 x 3h)

Koulutus alkaa henkilökuvauksen osuudella, ja siihen tutustutaan kuvituskuvan viitekehyksestä.

Osioissa 1 ja 2 käydään läpi henkilökuvaan liittyviä asioita, kuten: kuvan tarinan suunnittelu, vallitsevan valon käyttö ja sen muokkaaminen tarvittaessa lisävalonlähteillä (mm. ikkunavalo, ulkovalo ja sisätilan keinovalot).

Edelleen 1 ja 2 osioissa käydään läpi mallien ohjaamista ja kuvan sommittelua. Lisäksi havainnollistetaan se, miten hyödynnetään taustaa kerronnallisena elementtinä tai mitä kannattaa huomioida, kun haluaa tehdä pelkistetyn kuvan.

Kuvien visuaalis-kerronnallisen laadun lisäksi huomioidaan kuvien tekninen laatu ja eri medioiden vaatimukset. Läpi käydään myös kuvaamisen kokonaisprosessi kuvan suunnittelusta sen ottamiseen ja perusviimeistelyyn.

Kuvitusvalokuvien lisäksi käydään läpi ns. ”puhuvan pään” tallennus, äänitys ja editointi yhdellä laitteella. Tähän osioon liittyy myös käsikirjoittamisen perusteet.

Tavoitteena on, että näiden osioiden jälkeen osallistuja pystyy kuvaamaan erilaisissa olosuhteissa parempia henkilökuvia, joissa ihminen on pääkohteena tai hän on tekemässä jotain.
Lisäksi tavoitteena on, että osallistuja pystyy tuottamaan lyhyen ”puhuva pää”-videon.

3 – 4 jaksot
ESINE- JA SYMBOLIKUVAUS 1 ja 2 (2 x 3h)

Koulutus jatkuu esine- ja symbolikuvituksen osuudella, ja niihin tutustutaan dokumentaarisen ja kuvituskuvan viitekehyksestä. Osioissa 3 ja 4 käydään läpi, mitä kannattaa huomioida, kun kuvaa eri materiaalia olevia esineitä. Lisäksi havainnollistetaan, kuinka kuvittaa erilaisia aiheita ilman henkilöitä, tai siten, että ihmiset ovat kuvan taustalla.

Näissä osioissa perustana ovat edelleen: kuvan tarinan suunnittelu, vallitsevan valon käyttö ja sen muokkaaminen tarvittaessa lisävalonlähteillä (mm. ikkunavalo, ulkovalo ja sisätilan keinovalot). Lisäksi edetään sommittelussa ja kuvan visualisointikeinoissa.

Kuvien visuaalis-kerronnallisen laadun lisäksi huomioidaan kuvien tekninen laatu ja eri medioiden vaatimukset. Läpi käydään myös kuvaamisen kokonaisprosessi kuvan suunnittelusta sen ottamiseen ja perusviimeistelyyn.

Kuvitusvalokuvien lisäksi käydään läpi, kuinka tallennetaan, äänitetään ja editoidaan video, jossa havainnollistetaan esim. työvaiheita, tai -prosessia siten, että itse tekeminen on pääosassa.

Tähän osioon liittyy myös käsikirjoittamisen perusteet.

Tavoitteena on, että näiden osioiden jälkeen osallistuja pystyy kuvaamaan eri olosuhteissa parempia esine- ja symbolikuvia. Lisäksi tavoitteena on, että osallistuja pystyy tuottamaan lyhyen videon, joka havainnollistaa työvaiheita tai -prosessia.

5 – 6 jaksot
YKSITTÄISISTÄ KUVISTA KOKONAISUUDEKSI  (2 x 3h)

Koulutuksen viimeisessä osiossa kootaan yhteen aiempien kokonaisuuksien sisältö ja lisätään siihen tapahtumakuvauksen perusteet. Näistä kaikista harjoitelluista osista kootaan yhtenäinen kuvakokonaisuus. Osallistuja voi käyttää materiaalia myös perustana videokäsikirjoitukselle.

Työskentelyn perustana ovat edelleen: kuvan tarinan suunnittelu, vallitsevan valon käyttö ja sen muokkaaminen tarvittaessa lisävalonlähteillä. Lisäksi huomioidaan sommittelu ja kuvan visualisointikeinojen merkitys tarinan kerronnassa. Kuvien visuaalis-kerronnallisen laadun lisäksi huomioidaan kuvien tekninen laatu ja eri medioiden vaatimukset.

Tavoitteena on, että viimeisen osion jälkeen osallistuja voi hyödyntää aiemmin opetettuja asioita nopeampitempoisessa tapahtumakuvauksessa. Lisäksi hän voi kuvata yhtenäisen kuvakokonaisuuden, joka on visuaalisesti vaihteleva ja aihettaan monipuolisesti esittelevä.

Edelleen hän voi käyttää oppimaansa lyhyen videon käsikirjoittamiseen, joka koostuu esim. puhuvasta päästä, ihmisestä tekemässä jotain siten, että tekijä on pääroolissa ja siten, että itse tekeminen on tärkeintä sekä kuvituskuvamaisesta tunnelmoinnista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuvaa paremmin, viesti tehokkaammin 6 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

10 tammikuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 17.12.2023

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu:

  • työnsä ohella kuvaaville, jotka haluavat kehittää osaamistaan
  • työssään kuvaaville toimittajille, viestintä- ja markkinointialan henkilöille,
  • henkilöille, jotka käyttävät työssään valokuvaa, mm. museoalan ihmisille, media-alan assistenteille, kuvatoimittajille, graafisille suunnittelijoille jne.
  • henkilöille, jotka haluavat kehittää valokuvausosaamistaan tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti

Aikataulu

10.1 - 19.6.2024

Opetusta arkipäivisin 6 x 3 h (klo 9-12) + palaute 6 x 3 h (klo 18-21) + etätehtäviä opetuskertojen välissä.

Koulutuspaikka

Linkki koulutukseen osallistumiseen lähetetään ennen aloitusta.

Kouluttaja

Tiina Puputti, valokuvakouluttaja, valokuvaaja, tietokirjailija

Intohimosta valokuvaukseen Tiina Puputti kuvaa, kouluttaa ja kirjoittaa. Innostu, inspiroidu ja ilmaise on hänen kantava teemansa käytännönläheisissä valokuvakoulutuksissa.

Kustannukset

750 €, josta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä varausmaksu 100 €.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Lapin kesäyliopisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lapin kesäyliopisto
Hiihtomajantie 2
96400 Rovaniemi

Tervetuloa opiskelemaan Lapin kesäyliopistoon

Lapin kesäyliopisto järjestää ammatillista täydennyskoulutusta eri aloille, avoimia yliopisto-opintoja, kielikursseja, tilauskoulutusta yrityksille ja organisaatioille, harrastamiseen ja hyvinvointiin liittyviä koulutuksia sekä ikääntyvien yliopistotoimintaa ympäri vuoden. Koulutuksia toteutetaan myös asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Tutustu koulutuksiin ja löydä itsellesi sopiva kurssi tai...

Lue lisää kouluttajasta Lapin kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu