Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
1 päivä
suomi
   
Verkossa
Koulutus
Palvelumuotoilun perusteet

Palvelumuotoilun perusteet

Palvelumuotoilu on käytännönläheinen ja tehokas lähestymistapa asiakaslähtöisten toimintamallin kehittämiseen. Lisäksi se tuo uudenlaisen näkökulman uusien palveluiden/tuotteiden ja kilpailukyvyn kehittämiseen.

Koulutuksen sisältö

 • Mitä palvelumuotoilu käytännössä tarkoittaa?
 • Mihin se sopii? Missä sitä voi käyttää?
 • Miten tuotelähtöinen (goods logic) ajattelumalli eroaa palvelulähtöisestä ajattelumallista (service logic)
 • Palvelumuotoilun prosessi ja työkalut
 • Mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja miten yhteiskehittää tuloksekkaasti?
 • Palvelumuotoilun esimerkkicaseja sekä vinkkejä ja linkkejä
 • Palvelumuotoiluprojektin suunnittelu ja toteutus – jokainen osallistuja saa palvelumuotoilun projektisuunnittelupohjan

Ennakkotehtävä:

 • Ennen koulutuspäivää, pohdi jokin palvelu tai tuote, jota omassa organisaatiossasi kehitetään. Pohdi, kuka on palvelun asiakas ja minkä asiakkaan tarpeen palvelu ratkaisee. Jatkamme ennakkotehtävän parissa koulutuspäivän aikana.

Koulutuspäivän käytyäsi

 • Ymmärrät mitä palvelumuotoilu käytännössä tarkoittaa ja mihin sitä voi käyttää
 • Sinulla on hallussa palvelumuotoilun perussanasto
 • Saat käyttöösi esimerkkicaseja sekä tietoa mitä ovat palvelumuotoilun työkalut ja mistä löydät niitä käyttöösi
 • Ymmärrät, miten voit hyödyntää yhteiskehittämistä palvelumuotoilun prosessissa
 • Osaat suunnitella palvelumuotoilun projektin ja olet valmis testaamaan palvelumuotoilua käytännössä

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Palvelumuotoilun perusteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Palvelumuotoilun perusteet -koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat liiketoiminnan, palveluiden/tuotteiden kehittämis-/johtamistehtävissä. Koulutuksen avulla opit mitä palvelumuotoilu ja yhteiskehittäminen käytännössä tarkoittaa sekä kuinka voit hyödyntää niitä onnistuneesti. Lisäksi saat käyttöösi palvelumuotoilun työkalut sekä palvelumuotoilun projektisuunnittelupohjan. Jokainen osallistuja saa koulutuspäivästä todistuksen ja kirjallisen sekä sähköisen materiaalin mukaansa.

Aikataulu

 • Koulutus järjestetään verkkokoulutuksena 29.3.2021.
 • Liittymislinkki koulutukseen lähetetään ilmoittautuneille lähempänä koulutuspäivää.
 • Osallistuja tarvitsee osallistuakseen tietokoneen, internet- ja ääniyhteyden sekä muistiinpanovälineet. Mobiililaitteella osallistumista ei suositella.

Kouluttaja

Outi Kinnunen

Outi Kinnunen on palvelumuotoilun, yhteiskehittämisen ja fasilitoinnin asiantuntija, sydämeltään suunnittelija ja kouluttaja. Outi on toiminut alan erilaisissa tehtävissä markkinointitiimin vetäjästä Senior Service Designeriin, Head of Designina Frankly Partnersilla, jossa hän vastasi muotoiluajattelun valmentamisesta organisaatiomuutosprojekteissa. Outilla on yli 15-vuoden kokemus alalta, koulutukseltaan hän on palvelumuotoilun restonomi YAMK. Outi Kinnunen siirtyi osaksi Vision Factoryn tiimiä marraskuussa 2020, jossa hän toimii konsulttina ja kouluttajana.

Näissä sanoissa kiteytyy Outin intohimo, sekä viimeisten vuosien työtehtävät: yhteiskehittäminen, muotoiluajattelu, fasilitointi, laadulliset menetelmät, strateginen muotoilu, organisaatiomuotoilu, sprintit, työntekijäkokemus, brändistrategia, uudet palvelut, asiakasymmärrys, työntekijä- ja asiakaspolut, markkinointi, koulutus, sparraus.

Tähän mennessä Outi on ollut mukana innostavissa, alaa kehittävissä projekteissa, joita hän haluaa tulevaisuudessakin olla toteuttamassa. Muun muassa kehittämässä CoCo Tool Kit -muotoilupeliä, perustamassa Ompeluseuran palvelumuotoilijat -yhteisöä, ollut kehittämässä alan koulutusta sekä opettamassa alan uusia ammattilaisia.

Kustannukset

Koulutuksen hinta 640,00 € + alv 24 %. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalit.

Mikäli ilmoittaudut lisäksi johonkin Laurea EduGATEn seuraavista koulutuksista, tällöin ensimmäinen koulutus on normaalihintainen ja sitä seuraavista koulutuksista saat 10 % alennuksen jokaisen koulutuksen alvittomasta hinnasta.

 • Palvelumuotoilun perusteet
 • Palvelumuotoilun syventävä jatkokurssi
 • Fasilitointi ja työpajojen suunnittelu
 • Digitaaliset alustat ja yhteiskehittäminen
 • Strateginen yhteiskehittäminen
 • Palvelumuotoilun työkalut ja sprintit

Koulutus laskutetaan ilmoittautumisen vahvistamisen jälkeen. Mikäli ilmoittaudut useampaan koulutukseen, koulutukset vahvistetaan ja laskutetaan erikseen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palvelumuotoilun perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE

Laurea EduGATE – kohti osaavampaa tulevaisuutta

Haluatko työelämän ammattilaiseksi? Laurea EduGATE tarjoaa Laurea-ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksia. Työelämälähtöinen koulutustarjonta on monipuolista ja räätälöitävissä organisaatioiden tarpeisiin. Kouluttajina toimivat kunkin koulutusalan asiantuntijat ja tilat mahdollistavat monimuotoisen koulutustoiminnan. Laurea EduGATE on kumppanisi innovatiivisella matkalla, jolla kehität itsestäsi ja organisaatiostasi tulevaisuuden menestyjän.  Laurea...


Lue lisää kouluttajasta Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE

Ratatie 22
01300 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
www.laurea.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Palvelumuotoilun perusteet täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: