Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Miten työpaikallasi opitaan uutta? Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput ➡

Simulaatioilla ja osallisuudella kohti arjen turvallisuusosaamista

Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE
Yhteenveto
puoli vuotta
   
Espoo
Koulutus
Ihmiset kerääntyneet ihmishahmon muodostelmaan

Simulaatioilla ja osallisuudella kohti arjen turvallisuusosaamista

Osaatko ennakoida, tunnistaa ja käsitellä huolta herättävän käyttäytymisen sekä lapsissa, oppilaissa, opiskelijoissa että myös huoltajissa hyvinvoinnin ja huolenpidon periaatteita noudattaen?

Simulaatioilla ja osallisuudella kohti arjen turvallisuusosaamista -koulutus on opetustoimen henkilöstölle tarkoitettu monipuolinen koulutuskokonaisuus, joka koostuu hyvän turvallisuuskulttuurin periaatteista ja riskiperusteisesta turvallisuusjohtamisesta, simulaatiopedagogiikasta sekä käytännönläheisistä simulaatioharjoituksista.

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa koulujen, oppilaitosten ja päiväkotien henkilökunnan osaamista turvallisuuden, hyvinvoinnin ja osallisuuden kehittämisessä, jota kautta osaaminen siirtyy arjessa lapsille, nuorille, huoltajille, muulle henkilökunnalle sekä sidosryhmille.

Huom. Koulutus toteutetaan samansisältöisenä sekä suomeksi että ruotsiksi. Koulutuksen toteuttavat yhdessä Laurea-ammattikorkeakoulu ja Yrkehögskolan Arcada. Lue lisää ruotsiksi järjestettävästä koulutuksesta Arcadan verkkosivuilta.

Koulutuksen sisältö

Tietoperustaa tukevat tehtävät, testit, verkkotapaamiset ja ohjaus lähipäivien lisäksi.

Koulutus on 20 opintopisteen laajuinen ja muodostuu neljästä 5 op suuruisesta opintojaksosta:

  • Hyvää turvallisuuskulttuuria tukevat vuorovaikutteiset menetelmät (5 op)
  • Huolta herättävän käyttäytymisen ennakointi, tunnistaminen ja käsittely (5 op)
  • Simulaatiopedagogiikka (5 op)
  • Simulaatioharjoitukset (5 op)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Simulaatioilla ja osallisuudella kohti arjen turvallisuusosaamista, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kaikille opetustoimen edustajille varhaiskasvatuksesta esiopetukseen, perusopetukseen, taiteen perusopetukseen, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen ja vapaa sivistystyön saakka. Se on tarkoitettu kaikille henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa organisaatiotaan simulaatioiden ja osallisuuden kautta kohti turvallista ja hyvinvoivaa koulua, oppilaitosta ja päiväkotia.

Aikataulu

Koulutuksen voi aloittaa milloin vain ilmoittautumisajan puitteissa. Tavoitteena kuitenkin on, että koulutuksen ensimmäinen orientaatiotehtävä palautetaan viikon kuluessa siitä, kun osallistuja on saanut kirjautumsohjeen sähköiseen verkkotyötilaan.

Koulutuspaikka

Koulutus järjestetään pääosin verkkototeutuksena, minkä lisäksi on kaksi lähiopetuspäivää.

Lähiopetuspäivät järjestetään seuraavasti:

8.2.2022

Laurea Leppävaaran kampus (Vanha maantie 9, 02650 Espoo)

26.-29.4.2022 välisenä aikana

Arcada kampus (Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00560 Helsinki)

  • Arcadan kampuksella järjestettävää lähipäivää varten osallistujat jaetaan neljään ryhmään ja kukin ryhmä osallistuu yhteen lähipäivään yllä mainitun ajanjakson aikana. Tarkempi ryhmäjako sovitaan osallistujien kanssa.

Kustannukset

Koulutus on osallistujille maksuton, koulutuksen rahoittaa Opetushallitus. Opetushallitus rahoittaa, seuraa ja kehittää opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle suunnattua täydennyskoulutusta. Tehtävänä ja tavoitteena on edistää koulutusjärjestelmän toimivuutta ja opetuksen laatua sekä tukea koulutuspoliittisten uudistusten toimeenpanoa. Rahoituksen saamisen edellytys on, että osallistujat suorittavat koko koulutuksen hyväksytysti päätökseen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Simulaatioilla ja osallisuudella kohti arjen turvallisuusosaamista? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE

Laurea EduGATE – kohti osaavampaa tulevaisuutta

Haluatko työelämän ammattilaiseksi? Laurea EduGATE tarjoaa Laurea-ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksia. Työelämälähtöinen koulutustarjonta on monipuolista ja räätälöitävissä organisaatioiden tarpeisiin. Kouluttajina toimivat kunkin koulutusalan asiantuntijat ja tilat mahdollistavat monimuotoisen koulutustoiminnan. Laurea EduGATE on kumppanisi innovatiivisella matkalla, jolla kehität itsestäsi ja organisaatiostasi tulevaisuuden menestyjän.  Laurea...


Lue lisää kouluttajasta Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE

Ratatie 22
01300 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
www.laurea.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Simulaatioilla ja osallisuudella kohti arjen turvallisuusosaamista täytä seuraavat tiedot: