Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
400 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 400 EUR)
Joustava aloitus
Haku päättyy: Jatkuva haku
   
Forssa
Työelämän tutkinnot
Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Kotityöpalvelujen osaamisalan (henkilökohtainen avustaja/kodinhuoltaja) suorittanut on puhdistuspalvelualan laaja-alainen ammattilainen. Henkilökohtainen avustaja avustaa vammaista henkilöä kotona ja kodin ulkopuolella: päivittäisissä toimissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisten vuorovaikutusten ylläpitämisessä. Työpäivääsi kuuluu esimerkiksi avustamis- ja asiointipalveluja, kotisiivouspalveluja, tekstiili- ja vaatehuoltopalveluja tai ruoanvalmistuspalveluja erilaisten asiakkaiden tarpeisiin. Avustajan työn tarkoitus on auttaa vammaista henkilöä toteuttamaan omia valintojaan elämässään eli tukea vammaisen ihmisen itsemääräämisoikeuden toteutumista. Henkilökohtainen avustaja on suojattu tutkintonimike, jota voivat käyttää vain tutkinnon suorittaneet henkilöt. Kodinhuoltaja tuottaa ateria-, avustamis-, siivous-, tekstiilinhuolto- ja muita palveluita. Kodinhuoltajan työtehtäviin kuuluvat myös erilaiset asiointitehtävät ja viriketoiminnan ja vapaa-ajan toiminnan järjestäminen.

Toimitilahuollon osaamisalan (toimitilahuoltaja/ laitoshuoltaja) suorittanut on puhdistuspalvelualan laaja-alainen ammattilainen. Koulutuksen suorittaminen antaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa puhdistuspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa. Toimitilahuoltaja työskentelee erityyppisissä asiakaskohteissa/ toimintaympäristöissä kuten esimerkiksi oppilaitoksissa, päiväkodeissa, toimistoissa, urheilu- ja liikuntatiloissa, hotelleissa. Laitoshuoltajan työ- ja toimintaympäristöjä ovat erilaiset sosiaali- ja terveydenhuollon laitokset, esimerkiksi sairaalat ja terveysasemat, hoivakodit.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen lähiopetusta, henkilökohtaista ohjausta, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Koulutuksen lopullinen sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman perusteella, jossa aiempi koulutus, työkokemus tai muun toiminnan kautta kertynyt osaaminen kartoitetaan.

Opiskelun henkilökohtaistaminen

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opiskelun sisältö ja aikataulu sekä näyttötilaisuudet.

Opiskelija, jolla on kattava ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa myös suoraan näytöissä, ilman osallistumista valmistavaan koulutukseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kotityöpalvelujen osaamisala soveltuu sinulle, joka toimit jo henkilökohtaisena avustajana/ kodinhuoltajana tai olisit kiinnostunut alasta.

Toimitilahuollon osaamisala soveltuu sinulle, joka toimit jo puhtausalalla tai olisit kiinnostunut alasta.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää suullista suomen kielen taitoa. Koulutukseen osallistuvalla tulee olla hyvä terveys. Jos kykenet itsenäiseen työskentelyyn ja olet asiakaspalveluhenkinen ja vastuuntuntoinen, sovit alalle.

Kustannukset

Osallistumismaksu 400 €. Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa omaehtoista ammatillista koulutusta. Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.

HUOM! Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena. Työvoimakoulutukseen voidaan valita työttömiä tai työttömyysuhan alaisia vähintään 20-v. työnhakijoita, jotka täyttävät koulutuksen pääsyvaatimukset ja joiden työllistymismahdollisuuksia ko koulutus parantaa. Valinta koulutukseen tehdään yhdessä kouluttajan kanssa, lopullisen valintapäätöksen työvoimakoulutukseen tekee Hämeen te-toimisto.

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelinnumerosta 0295 020 702. Koulutushakemuksesi tilannetta voit seurata Oma asiointi-palvelussa os. www.te-palvelut.fi.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä Facebookissa

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

»Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä somessa

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymästä löydät Forssan ammatti-instituutin ja Faktia Oy:n koulutuspalvelut. LHKK:sta löytyy osaajia liike-elämän, palvelualojen, rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin. Laaja koulutusalojen kirjo mahdollistaa monipuoliset koulutus- ja kehittämisratkaisut perusammattitaidon hankkimisesta esimiestason osaamiseen asti. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymässä voit suorittaa työelämän arvostaman ammatillisen perus-, ammatti-...


Lue lisää kouluttajasta Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä

Saksankatu 27
30100 Forssa

 Näytä puhelinnumero
www.lhkk.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 20 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: