Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratkaisukeskeinen työnohjaus

Luotain Consulting Oy
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
Koulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
Sopimuksen mukaan

Verkossa
Sopimuksen mukaan
Ratkaisukeskeinen työnohjaus / Luotain Consulting Oy

Ratkaisukeskeinen työnohjaus

Ratkaisukeskeinen työnohjaus on tutkitusti toimiva keino kirkastamaan työn tavoitteita, tukemaan jaksamista, työn organisointia, yhteistyötä ja käytännön ongelmien ratkaisemista työssä. Ratkaisukeskeinen työnohjaus on myös loistava ammatillisen kasvun tuki. Ratkaisukeskeinen työnohjaus on tutkimuksissa myös todettu lisäävän yksilön työhön sitoutumista, motivaatiota ja työn laatua.

Luotain on yksi Suomen suurimmista työnohjaus- ja coaching palvelujen tuottajista ja toimii koko maassa. 18 työnohjaajaamme/coachimme ovat kokeneita ja laajasti koulutettuja.

Ratkaisukeskeisessä työnohjauksessa löydetään ratkaisuja:

  • omaan työhön ja työkäytäntöihin
  • omaan työrooliin liittyviin tavoitteisiin, mahdollisuuksiin ja haasteisiin
  • sekä keskitytään työyhteisön toimivuuteen, vuorovaikutussuhteisiin ja esim. pelisääntöihin.

Ratkaisukeskeinen työnohjaus näkyy ihmistä kunnioittavana ja myönteisenä tapana kohdata erilaisia työelämän haasteita ja pulmatilanteita. Työote näkyy käytännön työssä konkreettisten suunnitelmien tekemisenä ja ratkaisujen hakemisena korostaen myönteisyyttä ja voimavaroja.

Työyhteisöjen työnohjaus on erityisen hyvä keino yhteisen käsityksen luomiseen yhteisestä perustehtävästä, työn tarkoituksesta ja tavoitteista. Se auttaa työyhteisöä löytämään ratkaisuja sekä työtilanteiden ja asiakkaiden että työntekijöiden keskinäiseen vuorovaikutukseen. Tavoitteena on lisätä ryhmän jäsenten ymmärrystä itseään, työtään ja työyhteisöään kohtaan. Yhteistyön sujuvuus, työyhteisötaidot ja hyvä työilmapiiri vahvistuvat.

Esimiesten työnohjaus voi olla sekä yksilöohjausta tai ryhmäohjausta. Tarkoituksena on tarkastella esimiehen käytännön johtamistyötä, sen tavoitteita ja strategioita ja etsiä niihin toimivia ratkaisuja. Esimiestaidot, omaan asemaan kuuluvat vastuut ja valtuudet, organisaatiokulttuuri, suhteet työntekijöihin ja omiin esimiehiin ovat mm. niitä asioita, joita ohjauksessa pohditaan. Ohjauksessa pohditaan myös esimiehen omaa suhdetta organisaatioon ja sen tavoitteisiin.

Asiantuntijan / työntekijänyksilötyönohjauksessa tarkoituksena on löytää ratkaisuja omaan työhön ja vahvistaa ammatti-identiteettiä, mahdollistaa ammatillinen kasvu työssä ja erityisesti työuran taitekohdissa auttaa ohjattavaa suuntaamaan ammatillista urakehitystä haluamaansa suuntaan.

Ryhmätyönohjauksessa saman alan asiantuntijat/työntekijät peilaavat omia työkäytäntöjään ja ajatuksiaan, oppivat toinen toisiltaan sekä tukevat toisiaan suunnitelmissaan ja tavoitteissaan.

Toteutus

Toimimme koko maassa ja 18 työnohjaajaamme ovat kokeneita ja laajasti koulutettuja ratkaisukeskeisiä työnohjaajia ja johdon työnohjaajia. Yksilötyönohjaus istunnot kestävät tavallisesti 60-90 min/kerta ja ryhmätyönohjaus kestää tyypillisesti 1,5 tuntia/kerta. Frekvenssi suunnitellaan räätälöidysti, tyypillisesti tapaamiset ovat 3-4 viikon välein.

Työnohjauksesta tehdään kirjallinen sopimus, jonka kesto määritellään tarpeen mukaan. Ihmisen toiminnan ja käyttäytymisen pysyvät muutokset vaativat aikaa ja tästä syystä työnohjausprosessi kestää tavallisesti yli vuoden. Työnohjaussopimus kuitenkin yleensä tehdään puoleksi vuodeksi – vuodeksi kerrallaan. Tiettyyn rajattuun tarpeeseen liittyvä työnohjaus voi olla kestoltaan lyhytaikaisempi.

Luotaimen työnohjaajat ovat hyvin koulutettuja ja heillä on kaikilla pitkä työnohjaajakoulutus ja laajasti työnohjauskokemusta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen työnohjaus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kustannukset

Pyydä tarjous yrityskohtaisesta ratkaisusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen työnohjaus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Luotain Consulting Oy

Luotain Consulting Oy – henkilöstön kehittämisen aito kumppani jo vuodesta 2007

Kaikki Luotain Consulting Oy:n kurssit järjestetään hybrid mallilla. Luotain tuottaa työnohjaus-, valmennus- ja koulutuspalveluita koko Suomen alueella suurille ja pienille yrityksille, valtiolle ja kunnille/kaupungeille.  Valmentajat ovat henkilöstön- ja johdon kehittämisen konkareita. Luotaimen palveluissa pureudutaan oikeisiin asioihin yhdessä ja tehdään tekoja,...


Lue lisää kouluttajasta Luotain Consulting Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luotain Consulting Oy

Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 A 5.kerros
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.luotain.net


Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 3 arviointiin

Osallistuja
Työnohjaajan kiinnostus ja positiivinen asenne
Osallistuja
Ohjaaja kuunteli ja ymmärsi.
Osallistuja
Pidin kovasti ja auttaa varmasti jaksamaan paremmin.
Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 400 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Nuorten psyykkiseksi valmentajaksi?

Nuorten psyykkinen valmentaja -koulutus on voimaannuttava ja työnohjauksellinen. Ilmoittaudu 25.8. alkavaan ratkaisukeskeisen valmentajan koulutukseen!

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen työnohjaus täytä seuraavat tiedot: