🌲 Metsästätkö tilaisuuteenne valovoimaista puhujaa? Etsitkö oikeanlaista innostajaa? Löydät sivustoltamme nyt uutuutena Speakersforumin laajan puhuja- ja juontajakattauksen »

Google Analytics 4 – perusteet haltuun! Osa 1

Marketing Finland
Yhteenveto
3 tuntia
199 EUR + alv 24 % (yht. 246,76 EUR)
3.5.2023 09.00
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Marketing Finland

Google Analytics 4 – perusteet haltuun! Osa 1

GA4 on tutun Google Analyticsin uusin versio (tunnettu aiemmin myös nimellä Google Analytics App+Web), joka pohjautuu Firebase-teknologiaan ja on melko erilainen järjestelmänä kuin aiemmat versiot.

Google Analytics 4 sisältää uusia, hyödyllisiä ominaisuuksia ja tässä kaksiosaisessa koulutuksessa käydään läpi sen käyttöönottoon liittyviä asioita ja asetuksia sekä tutustutaan Google Stackin neljään analytiikkatyökaluun: Google Tag Manageriin, Google Analyticsiin, Data Studioon ja Optimizeen. Koulutuksessa käydään lyhyesti läpi myös Google Analyticsin historiaa ja Universal Analyticsin sekä GA4:n eroja.

Koulutus on kaksiosainen ja voit osallistua tarpeesi mukaan joko molempiin tai vain toiseen näistä:

 • Google Analytics 4 – perusteet haltuun! Osa 1
 • Google Analytics 4 – perusteet haltuun! Osa 2

Koulutuksen sisältö

 • Google Stackin analytiikkajärjestelmät, niiden keskinäinen linkitys sekä linkitys mainonnanhallinnan järjestelmiin
 • Google Analyticsin kehityshistoria
 • Universal Analyticsin ja Google Analytics 4:n erot
 • Google Analytics 4 propertyn käyttöönotto
 • GA4 datastriimit ja web-datastriimin asetukset
 • GA4 configuration tägi Google Tag Managerissa
 • Tapahtumien (eventtien) muuntaminen GA4-muotoon
 • Räätälöidyt dimensiot ja metriikat GA:ssa
 • Datan tallentamisen asetukset
 • Linkitykset muihin Google-tuotteisiin

Koulutuksen toteutus

Oppiminen tapahtuu kouluttajan luennon sekä käytännön esimerkkien ja tehtävien avulla. Jokaisella osallistujalla on mahdollisuus seurata kouluttajan esimerkkejä, ja tehdä perässä tarvittavia toimenpiteitä omalla Google Analytics 4 tilillä.

Osallistujat käyttävät tässä vaiheessa oman organisaation Google Analytics 4 tiliä tai vaihtoehtoisesti Googlen demo-tiliä. Mikäli GA4-propertya ei ole olemassa, sellainen luodaan. Koulutuksen aikana käydään läpi tärkeimmät GA4-asetukset, raportit ja räätälöintimahdollisuudet. Mikäli organisaation käytössä on Google Tag Manager, saat parhaimman hyödyn koulutuksesta, jos sinulla on myös GTM:ään editointioikeudet.

Vaikka sinulla ei olisi GTM-oikeuksia, saat koulutuksesta konkreettisia työkaluja ja käsityksen Google Analytics 4:n käyttämisestä.

Tulet saamaan koulutuksesta kaikkein parhaimman hyödyn irti, mikäli sinulla on käytettävissäsi etäkoulutuskertojen aikana:

 • kaksi näyttöä (toiselta seuraat koulutusta ja toiselta teet kouluttajan mukaan toimenpiteitä Google Analytics tilillä)
 • vähintään kannettava tietokone
 • riittävät oikeudet (mielellään järjestelmänhallitsijan eli admin-oikeudet) organisaation Google Analytics tilille sekä mahdollisesti Google Tag Manager säiliöön

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Google Analytics 4 – perusteet haltuun! Osa 1, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Tämä koulutus on ehdoton jokaiselle, joka harkitsee käyttöönottoa tai on jo ottanut Google Analytics 4 käyttöön. Koulutus on tärkeä kaikille, jotka aikovat hyötyä GA4:n uusista ominaisuuksista.

Koulutus on tarkoitettu kaikille organisaation digitaalisen mainonnan tai verkkopalveluiden kehityksen parissa työskenteleville. Koulutus on perustasoinen ja sopii kaikille markkinoinnin parissa toimiville henkilöille. Koulutus soveltuu myös organisaation tai markkinoinnin ylimmälle johdolle yleissivistävänä ja kumppanivalintoja tukevana tietoiskuna.

Koulutus edellyttää hieman aikaisempaa kokemusta Google Analyticsin käyttämisestä tai sitä, että organisaatiolla on jo käytössä GA4, Universal Analytics tai vanhempi versio.

Kouluttaja

Petri Mertanen

Mertanen Analytics Oy

Analytics Consultant / CEO

Kustannukset

Hinta: 299 e/webinaari (Marketing Finlandin jäsenille 199 e) + alv. 24%. Elearning-lisenssin haltijoille maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Google Analytics 4 – perusteet haltuun! Osa 1? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Marketing Finland

Luomme elinvoimaa uudistamalla yhdessä markkinointia ja viestintää!

Marketing Finland on yhteisö kaikille, jotka haluavat menestyä ja kasvaa markkinoinnin ja viestinnän keinoin. Edistämme markkinointi- ja viestintäpositiivista organisaatiokulttuuria Suomessa. Vaikutamme aktiivisesti  kansainvälisissä verkostoissa kuten World Federation of Advertisers (WFA), European Association of Communications Agencies (EACA) ja International Communications Consultancy Organisations (ICCO). Tuomme kansainvälistä alan osaamista Suomeen muun muassa kouluttamalla, järjestämällä tapahtumia ja alan kilpailuja sekä MRKTNG-median kautta. Meillä on lähes 500 yritys- ja yhteisöjäsentä, jotka ostavat...


Lue lisää kouluttajasta Marketing Finland ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Marketing Finland

Hitsaajankatu 24
Helsinki

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,9)
Perustuu 10 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Google Analytics 4 – perusteet haltuun! Osa 1 täytä seuraavat tiedot: