Organisaatioanalyytikoiden kouliintumispolku

Metanoia Instituutti, paikassa Helsinki
Kesto
4 vuotta
Seuraava toteutus
16 helmikuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
4 vuotta
Seuraava toteutus
16 helmikuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Organisaatioanalyytikoiden kouliintumispolku

Opiskelijat työskentelevät yhdessä.

Prosessi kutsuu syvästi henkilökohtaiseen työskentelyyn ja oppimiseen ja johtaa organisaatioanalyytikko-nimikkeen saamiseen.  Kouliintumispolulla:

 • Perehdyt organisaatiotyön ilmiöihin ja niiden ymmärtämisen käsitteisiin osallistumalla koulutusryhmän seminaareihin 4 kertaa vuodessa kolmen vuoden ajan
 • Saat omaan konsultaatio- ja työnohjaustyöhösi mentoroinnin kahdelta eri seniorilta neljän vuoden aikana
 • Tulet osaksi Metanoian tapahtumia; saat maksuttoman osallistuminen seminaareihin ja mahdollisuuksien mukaan tilaisuuden toimia kouluttajana metanoia-tapahtumissa ja koulutusohjelmissa
 • Pääset mukaan Metanoian kansainväliseen verkostoon
 • Harjoitat konsultoinin taitoja pienryhmässä
 • Tutkit omaa työtäsi ja työhön liittyvää ajatteluasi kirjoittamalla

Prosessi alkaa oman työelämäaseman ja ammatti-identiteetin tutkimisella ja jo kuljettujen ammatillisten polkujen kartoittamisella. Kolmen ensimmäisen vuoden opiskelu rakentuu tämän pohjalta suuntautuen eri metodien ja työtapojen opiskeluun. Neljäntenä vuotena laaditaan oma organisaationalyytikko-portfolio, joka tekee näkyväksi omaa oppimista ja osaamista kehittämistyössä.

Prosessi poikkea perinteisestä koutusohjelmasta siinä, että se tarjoaa tilaa oman työn ja työuran reflektiiviseen tutkimiseen sekä oman kasvun kannalta olennaisten kysymysten tunnistamiseen. Jokainen opiskelija tekee valintoja omien oppimisisältöjen suhteen ja siten on mukana koulutusyhteisön itseorganisoitumisessa.

Kouliintumispolulla harjaannutettavia taitoja ovat:

 • Organisaatiosilmä. Kyky hahmottaa organisaatiota ympäristönsä kanssa kehittyvänä prosessina sekä tunnistaa niihin liittyviä dynaamisia ilmiöitä. Kyky nähdä ja ajatella kriittisesti organisoituneen toiminnan taustalla olevia ajattelumalleja.
 • Kannattelukyky. Kyky sietää yhteisöjen toimintaan liittyviä epävarmuuksia. Kyky osallistua muutostyöhön tavalla, joka edistää organisaatioiden jäsenten kyvykkyyttä tarkastella ja ymmärtää jännitteitä niin systeemitason toiminnan kuin yhteisön jäsenten tuottaman dynamiikan ilmentyminä. Kyky luoda kuuntelevaa tilaa ympäristöihin, joissa moniäänisyyttä siedetään huonosti.
 • Uudistumiskyky. Rohkeus riskinottoon ja kehityksellisten häiriöiden tuottamiseen asiakassysteemeille. Valmius heittäytyä prosesseihin, jotka haastavat myös itselle tuttuja käytänteitä.
 • Reflektiiviset taidot. Kyky katsoa omaa toimintaa osana systeemiä ja ymmärtää oman hahmottamistavan subjektiivista luonnetta. Kyky vaihtaa tarkastelun näkökulmia ja kysyä uusia kysymyksiä. Valmius oman itsen kuunteluun ja henkilökohtaisen elävyyden ylläpitäminen.
 • Esteettiset valmiudet. Kyky tutkia todellisuutta ja kuvitella tulossa olevaa taiteen keinoin. Kyky organisaation dramaturgiseen hahmottamiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Organisaatioanalyytikoiden kouliintumispolku, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

16 helmikuuta, 2024

 • Hybriditoteutus
 • Helsinki

Kohderyhmä

Ohjelma on tarkoitettu kokeneille kehittäjille, työnohjaajille ja konsulteille, jotka haluavat syventää ammatillista identiteettiään senioreina sekä integroida jo hankittua osaamistaan jatkuvasti muuttuvan työelämän toimijoina.

Aikataulu

Ohjelma alkaa tammikuussa 2023. 

Ensimmäiset kokoontumiset: 16.-17.2.2023, 4.-5.5.2023

Kouluttaja

Kouluttajat ja mentorit: Jukka-Pekka Heikkä, Atso Juote, Terttu Malo, Marianne Tensing, Timo Totro, Helena Ihala sekä Risto Puutio + erilliset kouluttajavieraat

Kustannukset

Ohjelman hinta:  4500 € + alv / vuosi  kolmelta ensimmäiseltä vuodelta ja 2500 € + alv neljänneltä vuodelta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Organisaatioanalyytikoiden kouliintumispolku? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Metanoia Instituutti

Uudistuville organisaatiotyön ammattilaisille!

Metanoia Instituutti on työnohjauksen ja konsultaatiotyön koulutuksen uranuurtaja Suomessa. Instituutti tarjoaa työnohjaajille, prosessikonsultaatiotyön ammattilaisille ja organisaatioiden kehittäjille oppimis- ja kohtaamispaikan. Sen koulutusohjelmat luo uudistumisen tiloja ammatillisen identiteetin kehittymiselle, syventämiselle ja henkilökohtaiselle kasvulle.  Metanoia on vanha kreikankielinen sana, joka tarkoittaa parannusta,...

Lue lisää kouluttajasta Metanoia Instituutti ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu