Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille, 30 op

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
6 kuukautta
4.9.2023
Haku päättyy: 5.5.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille, 30 op

Valmentavan koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle tarvittavat valmiudet korkeakouluopintoja varten ja kehittää korkeakouluopinnoissa tarvittavaa suomen kieltä tasolta B1 tasolle B2linkki eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoihin (pdf).

Valmentava koulutus ei anna suoraa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi vaan sinun on haettava tutkinto-opiskelijaksi normaalin hakumenettelyn kautta (esimerkiksiyhteishaku). Valmentavan koulutuksen suorittaneille on yhteishaussa oma kiintiönsä. Tämä tarkoittaa sitä, että kiintiössä mukana olevat hakijat muodostavat oman valintakoejononsa. Kiintiötä käytetään vain valintakoevalinnassa eli opiskelijavalinta edellyttää valintakokeen hyväksyttyä suorittamista.

Metropolia AMK:lla kokemusta valmentavan koulutuksen järjestämisestä jo vuodesta 2010 ja kehitämme koulutusta saatujen palautteiden perusteella. Valmentava koulutuksemme perustuu valtakunnallisiin suosituksiin

Sisältö

Valmentavia koulutuksia järjestetään kahdella koulutusalalla: monialaisena ja sosiaali- ja terveyden alalla. Jokainen koulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä:

  • valmiudet korkeakouluopintoihin
  • kolme suomi toisena kielenä (S2) -opintojaksoa
  • matematiikka
  • englannin kieli ja viestintä

Opinnot ovat täysipäiväistä opiskelua eli sinun tulee varata niihin aikaa.

Toteutus

Syksyllä 2023 alkavat koulutukset toteutetaan verkko-opintoina molemmilla koulutusaloilla. Käytämme opinnoissa erilaisia verkkotyövälineitä, kuten Moodle-oppimisympäristöä ja etäkokousvälineitä, kuten Zoomia ja Teamsiä.

Verkossa tapahtuvaan opetukseen osallistuminen on tärkeä ja myös pakollinen osa opintojen suorittamista. Opetustunnit pidetään arkipäivisin päiväaikaan. Opiskelet yhdessä muiden kanssa ja myös itsenäisesti ennalta sovittuna ajankohtana. Tapaat opiskelukavereitasi myös pienryhmässä.

Koulutukseen hakeminen tapahtuu sähköisesti Opintopolussa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille, 30 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Hakijoilla tulee olla ammattikorkeakoululain (L 2014/932, 25 §) edellyttämä kelpoisuus ammattikorkeakouluopintoihin viimeistään opiskelupaikan vastaanoton määräaikaan mennessä.

Harkinnanvaraista valintaa ei käytetä. Lue lisää hakijakelpoisuudesta ja valintakokeista opiston nettisivuilta.

Kustannukset

Valintakokeella valmentavaan koulutukseen (30 op) hyväksytyille opiskelijoille opinnot ovat maksuttomat (0 euroa). Lisäksi sinulla on mahdollisuus hakea tukia.

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolia – ratkaisijat käytössänne

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Metropolia kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Ammattikorkeakoulu muodostaa 16 700 opiskelijan ja yli 1 000 asiantuntijan yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat. Metropolia on korkeakoulutuksen...


Lue lisää kouluttajasta Metropolia Ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille, 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Myllypurontie 1
00920 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.metropolia.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille, 30 op täytä seuraavat tiedot: