Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusfysiikan simulaatiot, 3 op

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
1 kuukausi
1 490 EUR + alv 24 %
3.11.2022
Haku päättyy: 20.10.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Rakennusfysiikan simulaatiot

Rakennusfysiikan simulaatiot, 3 op

Tiedätkö miten lisälämmöneristäminen vaikuttaa seinän rakennusfysikaaliseen toimintaan? Haluatko oppia mallintamaan seinän lämpö- ja kosteusteknistä käyttäytymistä?

Tule koulutukseen, jossa opit analysoimaan simulaatioiden antamia tuloksia ja ymmärrät samalla myös mm. kosteusvaurioiden syitä. Samalla kartutat rakennusfysiikan opintopisteitä!

Koulutuksen hyöty osallistujalle

Koulutuksen käytyäsi pystyt testaamaan eri rakennevaihtoehtojen rakennusfysikaalista toimivuutta sekä analysoimaan kuntotutkimuksessa ja korjausrakentamisessa kosteusvaurioiden syitä. Simulaatioiden antamien tulosten perusteella pystyt myös vertailemaan eri korjausvaihtoehtoja.

Koulutuksen hyväksytty suorittaminen kerryttää rakennusfysiikan suunnittelijan pätevyyteen tarvittavaa rakennusfysiikan opintopistemäärää.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa keskitytään rakenteiden lämpö- ja kosteusteknisen toiminnan laskennalliseen mallintamiseen. Sisältöjä ovat: 

  • Lämmön ja kosteuden siirtymisen perusteet
  • Energiatehokkuuteen ja rakennusten terveellisyyteen liittyvät asetukset ja määräykset 
  • Seinän lämpö- ja kosteustekninen toiminta lisälämmöneristämisen jälkeen (simulaatiot)
  • Riskirakenteet (simulaatiot)
  • Rakenteiden kuivumisaikojen arviointi (simulaatiot)
  • Kylmäsiltojen mallintaminen (simulaatiot)
  • Harjoitustyö

Koulutus sisältää harjoitustyön, jonka hyväksytty suorittaminen on edellytys kolmen opintopisteen saamiselle. Harjoitustyössä voidaan tarkastella omia rakenne-esimerkkejä.

Toteutus

Koulutuksessa tehdään itse malleja ja keskustellaan mallien antamista tuloksista. Koulutuksen pääpaino on simulaatioissa ja käytännön tekemisessä, mutta koulutus sisältää myös teoriaosuuden lämmön ja kosteuden siirtymisestä sekä energiatehokkuuteen ja rakennusten terveellisyyteen liittyvistä asetuksista ja määräyksistä.

Koulutukseen osallistujat saavat koulutuksen harjoitustöitä varten kahden viikon lisenssin WUFI- ja COMSOL Multiphysics -ohjelmiin, jotka ladataan omalle tietokoneelle.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusfysiikan simulaatiot, 3 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat rakennesuunnittelijat ja heidän esimiehensä, kuntotutkijat sekä rakennusalan opettajat. Aiempaa simulaatiokokemusta ei edellytetä.

Koulutusaika ja paikka

Koulutuksen lähipäivät pidetään to 3.11., ke-to 23.-24.11.2022 klo 9.00-16.00.

Koulutuksen lähipäivät pidetään Metropolia Ammattikorkeakoulun tiloissa Myllypurossa, osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki.

Kouluttajat

Yliopettaja Kari Suvanto, Ph.D., Metropolia Ammattikorkeakoulu. Kari on insinöörikoulutuksen oppikirjan Tekniikan fysiikka 1-2 tekijä.

Yliopettaja Hannu Hakkarainen, TkL, Metropolia Ammattikorkeakoulu. Hannu toimii korjausrakentamisen opettajana erikoisalanaan rakenteiden lämpö- ja kosteustekniikka

Kustannukset

1 490 € + alv 24%. Koulutus sisältää kahvit ja lounaat.

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolia – ratkaisijat käytössänne

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Metropolia kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Ammattikorkeakoulu muodostaa 16 700 opiskelijan ja yli 1 000 asiantuntijan yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat. Metropolia on korkeakoulutuksen...


Lue lisää kouluttajasta Metropolia Ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusfysiikan simulaatiot, 3 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Myllypurontie 1
00920 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.metropolia.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Rakennusfysiikan simulaatiot, 3 op täytä seuraavat tiedot: