Sähköpätevyysopinnot

Kesto
20 op
Hinta
5 990 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
20 op
Hinta
5 990 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sähköpätevyysopinnot

Sähköpätevyysopinnot

Sähköpätevyysopinnot kattaa ne sähköalan opinnot, jotka Henkilö- ja Yritysarviointi SETI Oy vaatii pätevyyksien myöntämiseen perustuen sähköturvallisuuslakiin sekä valtioneuvoston asetukseen sähkötyöstä ja käyttötyöstä.

Koulutuksen sisältö ja koulutuspäivät

Koulutus sisältää 4 sähköalan ammattiopintojaksoa, kukin 5 opintopisteen laajuisena. Lisäksi opintojaksoon sisältyy S1-/S2 -koe.

Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna, sisältäen lähiopetusta, laboratorio-, harjoitus- ja projektitöitä sekä itseopiskelua. Opintojaksot arvioidaan ja hyväksytyistä suorituksista annetaan todistus.

  • Sähkön jakelu ja suurjännitetekniikka, 5 op
  • Rakennuksien sähköverkot ja sähköasennukset, 5 op
  • Sähköturvallisuuteen liittyvät tarkastukset ja sähkömittaustekniikka, 5 op
  • Sähköturvallisuussäädökset ja standardit sekä sähkötyöturvallisuus, 5 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähköpätevyysopinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Vuonna 2024

  • Lähiopetus
  • Vantaa

Kohderyhmä

Koulutuksen tavoitteena on tarjota työelämässä oleville henkilöille mahdollisuus opiskella sähköpätevyysvaatimuksiin vaadittavat opinnot.

Opinnot on tarkoitettu ensisijaisesti insinööreille ja teknikoille, jotka tarvitsevat SETI:n myöntämiä pätevyyksiä varten lisää sähköalan opintoja. Koulutus sopii myös alan vaihtajille, joilla on taustalla soveltuva insinöörin tai teknikon tutkinto.

Soveltuva tutkinto voi olla esimerkiksi automaatio-, elektroniikka-, sähkö-, prosessi- tai konetekniikan alalta. Lisäksi opiskelijoilla toivotaan olevan noin 20 opintopisteen verran aikaisemmin suoritettuja pätevyyksien myöntämiseen liittyviä sähköalan opintoja. Mikäli opintoja on vähemmän, koulutusta voidaan täydentää avoimen AMK:n kautta.

Koulutusvaatimusten lisäksi pätevyyksien myöntämisen edellytyksenä on suoritettu sähköturvallisuustutkinto sekä kahden vuoden työkokemusvaatimus.

Tutkinto, todistus ym.

Pätevyydet

Sinulle voidaan myöntää koulutustasi sekä työkokemustasi vastaavalle sähköalan tehtäväalueelle rajoitettu S3 pätevyys. Pätevyyden myöntää SETI.

Pätevyyden saamiseksi sinun tulee täyttää sähköturvallisuuslain (1135/2016) 70 §:ssä määritellyt vaatimukset.

Koulutuksen tarkempi sisältö ja työkokemuksen laatu on määritelty valtioneuvoston asetuksessa sähkötyöstä ja käyttötyöstä (1435/2016), jonka sisältöä on korjattu valtioneuvoston asetuksella (804/2019).

Kustannukset

5 990€ + alv 24%. 

Yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähköpätevyysopinnot? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1
00920 Helsinki

Metropolia – ratkaisijat käytössänne

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Metropolia kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Ammattikorkeakoulu muodostaa 16 700 opiskelijan ja yli 1 000 asiantuntijan yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat. Metropolia on korkeakoulutuksen...

Lue lisää kouluttajasta Metropolia Ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu