Taiteesta Voimaa - täydennyskoulutus

Kesto
2 kuukautta
Kesto
2 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Taiteesta Voimaa - täydennyskoulutus

Taiteesta Voimaa - täydennyskoulutus

Opi käyttämään taidetta osana psykososiaalista asiakastyötä! Taiteesta Voimaa- kurssi toimii innostavana johdantona kuvataiteen menetelmien hyödyntämiseen psykososiaalisessa asiakastyössä. Osallistuaksesi kurssille et tarvitse taiteellista taustaa tai kokemusta, kiinnostus taidemenetelmiä kohtaan riittää. Verkossa suoritettava kurssi sisältää teoriaosuuksia ja käytännön taideharjoituksia.

Koulutus on 5 opintopisteen laajuinen.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Taiteesta voimaa kurssin kehittäjien ja vetäjien Virpi Viitalan, TaM, kuvataiteilija, kuvataideopettaja, Ratkaisukeskeisen kuvataideterapian ohjaaja, Solution Focused Art® ja Juuso Aallon, taideterapeuttisiin menetelmiin erikoistunut sosionomi, kanssa.

Hyödyt

  • Opit ohjaamaan taidetyöskentelyhetken osana psykososiaalista asiakastyötä.
  • Opit kohtaamaan asiakkaan tunteita, kokemuksia ja tarpeita taidetyöskentelyn avulla.
  • Opit toimimaan ohjaajan roolissa asiakkaan kanssa käytävässä, taidetyöskentelyyn liittyvässä reflektiivisessä keskustelussa.
  • Opit ymmärtämään taiteen vaikutuksia psykososiaalisessa työskentelyssä.
  • Opit ymmärtämään ohjaajan vastuun taideterapeuttisessa työskentelyssä.

Sisältö

  • Kuvataideterapeuttisten menetelmien perusperiaatteet
  • Ohjaajan rooli ja taidetyöskentelyn rakenne
  • Perehdytys taideterapeuttisessa työskentelyssä yleisesti käytettyihin taidemateriaaleihin ja niiden käyttöön
  • Kuusi lyhyttä taidetyöskentelyyn virittelevää harjoitusta
  • Taideharjoitukset: Mitä minulle kuuluu?- Kartta kehon tuntemuksista, Turvallinen tila, Tunteiden nelikenttä, Savihahmo, Naamio, Toivenäkymät

Opiskelu tapahtuu kokonaan verkossa, Metropolian Moodle-ympäristössä. Kaikki luento- ja harjoitusmateriaalit on videotallenteita, joten voit opiskella missä ja miten sinulle parhaiten sopii. Kurssiin sisältyy luentojen, taideharjoitusten ja reflektiivisen tekstin tuottamisen lisäksi portfoliotyöskentelyä sekä itse- ja vertaisarviointia. Lisäksi kurssiin sisältyy kolme vuorovaikutteista webinaaria.

Kurssin suoritusaika on 9 viikkoa. Aikaraamin sisällä saat aikatauluttaa oman opiskelutahtisi omaan arkeesi sopivaksi.

Kukin osallistuja käyttää kurssilla omia taidetarvikkeitaan. Toimitamme opiskelijoille listan tarvittavista välineistä etukäteen.

Hyväksytysti suoritetusta kurssista saat 5 opintopistettä ja todistuksen. Hyväksytty suoritus edellyttää osallistumista webinaareihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taiteesta Voimaa - täydennyskoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutuksesta hyötyvät kaikki kasvatuksen, opetuksen, hoidon ja kuntoutuksen parissa työskentelevät ammattilaiset, jotka haluavat käyttöönsä uusia, taiteen työkaluja, joita on helppo soveltaa kohtaamisiin asiakkaiden kanssa.

Kurssi soveltuu hyvin esimerkiksi kuntouttavan toiminnan tueksi toimintaterapeuteille, ikäihmisten, vammaisten ja maahanmuuttajien parissa työskenteleville, lastensuojeluun ja erityisopetukseen.

Kurssille ovat tervetulleita myös kaikki taiteesta kiinnostuneet, jotka haluavat lisätä omaa itsetuntemustaan ja saada uusia keinoja esimerkiksi omien tunteiden tunnistamiseen ja hallintaan.

Koulutuksen aikataulu

1. webinaari 16.9.2023 (4h)

2. webinaari - Terapeuttisen taidetyöskentelykokemuksen jakaminen 28.10.2023 (7h)

3. webinaari - Portfolioiden esittely ja lopetus 11.11.2023 (6h)

Kouluttaja

Juuso Aalto

Taideterapeuttisiin menetelmiin erikoistunut sosionomi

Virpi Viitala

TaM, kuvataiteilija, kuvataideopettaja, Ratkaisukeskeisen kuvataideterapian ohjaaja, Solution Focused Art®

Kustannukset

347,00 € + alv 24 %

(430,28 € sis. alv)

Yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taiteesta Voimaa - täydennyskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1
00920 Helsinki

Metropolia – ratkaisijat käytössänne

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Metropolia kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Ammattikorkeakoulu muodostaa 16 700 opiskelijan ja yli 1 000 asiantuntijan yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat. Metropolia on korkeakoulutuksen...

Lue lisää kouluttajasta Metropolia Ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu